http://www.dekada.com/catalog/product_i ... cts_id=152 най-добре си намери нещо такова с термо лепенка. Аз на мойто дъно си сложих такъв само че махнах вентилатора. С тия пасти и щуротии не знам как ще го захванеш. Големината е 4х4 е се намества тоно. Само дето трябва да отключиш AGP слота преди това да не стане така че после да не може. Или пък си търси двустранна термо лепенка.
Значи има масови проблеми с тия чипсети и по специално с Intel ICH5R и вградения RAID. При включване на USB гори чипсета от статично електричество. Не им включвайте USB ако искате да не си стопите чипсета. Хората препоръчват PCI-USB за тях. Моя ICH5-обикновения държи малко над стайна температура без охлаждане.
Това е ICH5R-южния мост, не i865-северния То и аз съм с 865 ама с ICH5 Де да ги знам пишат че влизал някъв статичен ток през USB-то и удрял ICH5R-а Снимката е от дъно Asus
Забивай смело един радиатор с термолепенка (или както там се води) и него мисли повече. По принцип е хубаво да има на всеки чип ама това вече овърклокърски крайности :