GPS-инфо?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

GPS-инфо?

Мнениеот niks76 » Вто 20 фев 2007 19:40

интересувам се какво трябва да гледам при избор на GPS?
трябва ми с картографирана франция,но и европа.гледам 4е ги има с карта SD и твърд диск-кое е по добре.зна4и искам да си взема нещо добро -хубава марка в доапазона на цена300-500евро ,с възможност за прибавяне на нови данни
благодарско предварително :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 20 фев 2007 23:24

:?:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 фев 2007 23:39

Темата за GPS е обширна като автомобилната (въпроса ти звучи малко като какъв автомобил да си избера). Ако искаш питай Rumen - той е по-навътре в нещата. Не съм чувал за GPS с диск - може би са по-стари модели; препоръчвам ти с SD (или друг тип) карта. След като веднъж е сложена някаква карта (имам предвид карта на Франция, Европа, и т.н.) в паметта на GPS-a, не е проблем да се смени, сложи друга, и т.н. Има доста сайтове с карти - могат оттам да се изтеглят, както и софтуер за съответните GPS-устройства.
За ценовия диапазон - не съм наясно в чужбина как вървят, но за цените тук в долната си граница едва ли ще вземеш нещо добро, но в горната може и да се намери. Ако искаш да ти дам 2-3 линка към съответни форуми ?
Успех,
и пиши на какво си се спрял.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 21 фев 2007 0:05

има доста добър български форум по темата .. топография, карти, GPS-и т.н. За съжаление пиша от pocket pc и bookmark-а ми е на домашния компютър, но съм сигурен, че подходящата комбинация от думи + google ще те доведе до форума ..

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 21 фев 2007 0:08

мерси ще го потърся в гугала

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Сря 21 фев 2007 2:13

http://www.pocketbulgaria.com/forum - това е :) Погледни раздела "GPS". Лично аз ползвам PDA+BT GPS+различен софт. Можеш да си ползваш PDA-то за още много неща! + това, можеш да порбваш различни видове софтуер и да ги сменяш, когато ти омръзнат. За Франция не знам кой софт е с най-добор покритие на картата, но мисля, че ТomTom е добро решение като цяло. Също с много приятен интерфейс е Destinator-а, както и iGO и Route 66. Има и други, но в посочения сайт може да прочетеш доста неща и да избереш това, което ти хареса. Още един + така да се каже на PDA+GPS-а е, че има много хакнат/кракнат софт...да не кажа всичкия наличен софт в момента (или поне най-известните). Ако напазаруваш нормален GPS - може да му сменяш картите (ъпдейтваш) или директно върху хард диск-а или през слот-а SD/MMC, но куцото е, че требе да се съобразяваш и да ползваш само този софт, който си избрал първоначално, а както споменах, с PDA-то - може да си качиш няколко софт-а + картите на Франция на различни SD/MMC и да си ги сменяш, когато си поискаш -кеф ти TomTom, кеф ти Destinator, кеф ти Route 66... Успех в покупката :) Ако имаш въпроси - драсни едно лично.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 21 фев 2007 7:33

В nalov.com има няколко теми за GPS-и ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”