Отиде си Емил Димитров - ПОКЛОН

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 30 мар 2005 19:14

Лека му пръст на човека.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 30 мар 2005 20:14

Не е за вярване...
Дълбок поклон пред паметта му!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 31 мар 2005 0:32

честно казано аз се радвам-ако знаете само колко зле беше на края човека-късаше ми се сърцето като гледах някакво предаване за него... :cry:
добре че накрая се отърва-никой не заслужава такава участ-еле пък хора като него които са символи и са направили толкова много...
дано го запомнят поколенията-той заслужава!
лошото е че младите не се впечатляват много-много... :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 31 мар 2005 1:30

Никой не може да изпее песента за родината така както той !
Поклон.......

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 31 мар 2005 8:06

Поклон пред паметта му и огромния му талант и родолюбие...

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Чет 31 мар 2005 9:22

Вечна му памет!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 31 мар 2005 10:55

Певецът е роден на 22. XII. 1940 г. в Плевен в артистично семейство. Родителите му са известното дуо илюзионисти факирът Мити и мадам Сизи. Те са непрестанно по турнета, където жънат овации с коронния си номер "четене на мисли". Бъдещият певец е отгледан от баба си Ангелина. По-малкият брат на Емил - Юлиян (починал през 1983 г.), често се включвал в представленията на родителите си. Когато поотраснал, дори си направил собствено шоу - това на Мити-младши. Самият Емил прави дебюта си на подиума едва 7-годишен. Но макар запален от родата по сценичните изкуство, в началото нямал никакво намерение да пее. "Имах двойка по музика", разказваше със смях в интервютата си Димитров.
Когато семейството му се премества в София, Емил се запалва по рисуването. Дечко Узунов се захласва по картините му. Ставри Калинов пък му казал, че без съмнение щял да стане велик график. След като завършва училище, той кандидатства в Художествената академия, в Консерваторията и във ВИТИЗ. На първите два изпита обаче го късат.
"На изпита по солфеж ми казаха, че съм пеел фалшиво", разказа някога изпълнителят на "Моя страна, моя България" и "Арлекино". "По-късно разбрах, че за един певец е по-важно присъствието на сцената. Възхищавах се на Леа Иванова. Тя нямаше кой знае какъв глас, но може ли човек да забрави това присъствие, тази артистичност. Тя те омайваше..."
----
Така Емил попаднал във ВИТИЗ. Още първия семестър обаче напуснал академията, защото не си падал по сухарската теория. Започнал работа в едно заведение, сегашния "Биад". Водещ на програмата бил Коста Цонев.
В заведението той за първи път изпял "Арлекино" и "Само тази нощ" по текст на Васил Андреев и собствена музика, писана в казармата.
Първите записи Емил прави извън родината - в Москва.

"Благодарен съм на Тодор Живков,

който тогава ми каза: "Момче, ти си си супер, но не си за нашата младеж. Ето ти паспорт за целия свят. Замини някъде." Каза го с добро. Аз просто бях неудобен", разказва певецът. Заради лъскавия му костюм от ламе, последна мода в Париж, навремето спрели директно предаване по българската телевизия и го наказали с една година мълчание. Когато цяла България е пяла "Аз чакам, чакам вече час", цензори обявили песните на Емил за маскиран туист.
"Когато издадох първата българска плоча на френски език и дори вратите на "Пате Маркони" се отвориха за мен. Срещах се с маркизи и бях желан гост на всички светски приеми, но аз бързах да се върна, за да кажа на вас, че съм покорил Париж. Никога не ме е блазнела тази слава", казваше той. "Предпочитам една българска ракия пред лукса на Париж. Това, което могат да ми дадат хората в едно плевенско село, го няма по света."
Сред прочутите му лични познайници

са Жозефина Бекер, Далида, Шарл Азнавур, Жилбер Беко, Челентано

Сред най-близките приятелки на певеца бе Алла Пугачова, която изгря на "Златният Орфей" с неговата песен "Арлекино". Емил Димитров се гордееше и с това, че пръв е пропял фолк. Навремето често изпълнявал "Дилмано дилберо" и "Грозде не набрах", като вкарвал свой аранжимент. Не можеше обаче да понася вулгарността на днешната чалга.
Голямата любов на певеца е Мария - сегашната жена на Стефан Данаилов. До смъртта му го свързваше приятелство и с първата му съпруга Грета Ганчева, с която се запознали на турне.
Разочарованията в живота на певеца идват от втория брак с Мариета. Оттогава, колчем го запиташе някой журналист коя е най-голямата му любов в живота, той винаги отговаряше: "музиката".
Емил Димитров има издадени над 30 албума в България, Русия, Франция, Италия, Германия. Изнесъл е 7000 концерта в страните от Източна Европа, Русия, Куба, Германия, Франция, Австрия, Белгия, Турция, Ливан. Автор е над 400 песни - някои от тях изпълнени от Давид Алекзандър, Николета, Едита Пиеха, Тони Кристи. Самият той завинаги ще бъде запомнен с "Нашият сигнал", "Джулия", "Ако си дал", "Сбогом, Мария", "Ела в София", "Песен за моята майка", "Моряшко сбогом".
Поклон пред паметта му.

Потребителски аватар
jordiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordiz » Чет 31 мар 2005 15:14

Лека му пръст.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”