CRT монитор - запазен марков или нов (Samsung, LG, Belinea)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз ползвам монитор от него. 21 инчов DELL P1130 май беше. Много е доволен. А и човека е точен.Muncho написа:Ето това е човекът който ти трябва - http://www.subincho.com
Страшно много народ е останал доволен от него!
Аз лично имам един 22" СЪН закупен от Съби и съсвем скоро мисля да го сменям за друг монитор но по-скорошна реколта ( пак от Съби разбира се ).

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм против втора употреба ЦРТ.
Имай предвид че дел / ибм / сони и прочие се правят на същото място като другите. Разлика в качесво при црт-то като ново голяма няма.
Но 2-ра ръка дори и малко да ся по качествени марковите вече са отекли.
От къде идват маркови Црт-та големи? Ами от различни банки и разни големи предприятия, който си имат политика да сменят на 3-4 години оборудването.
На едно ЦРТ се дават около 30-40 000 работни часа на трабата, което са към 4-5 години. Втора ръка смятай че тез часове почти ги е минал ако не ги е натхвърлил.
За пример само на ТфТ-то дават 80-90 000 работни часа, даже се фалят и за повече но други елементи в зглопката немогат изкарт толкос.
Моя съвет е НОВО па ако още и в некои гарж в китай да е правено ако ти дават 2-3 години гаранция си е супер.
Имай предвид че дел / ибм / сони и прочие се правят на същото място като другите. Разлика в качесво при црт-то като ново голяма няма.
От къде идват маркови Црт-та големи? Ами от различни банки и разни големи предприятия, който си имат политика да сменят на 3-4 години оборудването.
На едно ЦРТ се дават около 30-40 000 работни часа на трабата, което са към 4-5 години. Втора ръка смятай че тез часове почти ги е минал ако не ги е натхвърлил.
За пример само на ТфТ-то дават 80-90 000 работни часа, даже се фалят и за повече но други елементи в зглопката немогат изкарт толкос.
Моя съвет е НОВО па ако още и в некои гарж в китай да е правено ако ти дават 2-3 години гаранция си е супер.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нов да, но надали на някой му се дават толкова пари... Тук не визирам ниските класове, които в момента са заляли пазара.
Аз лично също залагам на втора употреба монитор, макар и с големи резерви към тях.
Пример:
- Служебният е 17" Samsung TCO99 (вече е на 3 години) Личат си на бял екран къде му стоят иконите.
- Домашният 21 Dell Тринитрон. TCO99 (неизвестно колко е работил) вече една година не е гасен, откакто е при мен. Не ползвам Screen Saver-те. Ами не е мръднал.
Общо казано - Новото си е ново, но ти трябва висок клас. Това което сподели един колега по- горе за здравето и зрението ДА, но не и с нов Нисък клас монитор. Ефекта от лепенката е нулев, нищо че пише TCO03...
Аз лично също залагам на втора употреба монитор, макар и с големи резерви към тях.
Пример:
- Служебният е 17" Samsung TCO99 (вече е на 3 години) Личат си на бял екран къде му стоят иконите.
- Домашният 21 Dell Тринитрон. TCO99 (неизвестно колко е работил) вече една година не е гасен, откакто е при мен. Не ползвам Screen Saver-те. Ами не е мръднал.
Общо казано - Новото си е ново, но ти трябва висок клас. Това което сподели един колега по- горе за здравето и зрението ДА, но не и с нов Нисък клас монитор. Ефекта от лепенката е нулев, нищо че пише TCO03...
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura, ама той моя Compaq е Diamondtron (модела е P910). Аз съм много доволен, а на тези, които твърдят че разлика в качеството няма... преди време, когато монитора ми на работа беше нов, но някъв куча марка като се върна в къщи и седна пред Компак-а разликата в качеството на цветовете беше видима в полза на Компак-а.
Lizard написа:аз съм против втора употреба ЦРТ.
Новия ефтинджоз CRT е в ПЪТИ по зле от стар марков! то не е липса на фокус, на геометрия и т.н. и я си изкара гаранцията, я не! Май не си виждал скоро "нов" китайски боклук на който кат поседиш 10-15 мин и после не мож са оттървеш от очо-главобол до края на деня

Единственото реално предимство е "гаранцията" която може и да е хартиена...
и тия 30-40 000 часа за 4-5 години как ги сметна?! с работа 24х7?! а,да - тука имаме доста Dell тринитрони от 94-95 год....Някои купувани нови, други на старо, но са ОК и се бачка на тях!
Всеки сам избира, но недей поглъгва човека

Та ако ще е CRT - добре подбрано "на старо", а ако се държи да е нов -

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
Такааааа...ползвах 19" Dell Trinitron, който го бях купил втора употреба. Перфектен! Без проблем държеше 100 hz. Дори го пробвах на 120 hz. След безпроблемно ползване, го продадох преди 1 година за 105$. Сега съм с TFT, но човече, разбери Dell-а беше страхотен!
p.s. Не се лъжи по Samsung
p.s.2. По-старите CRT са по-добри (имам предвид до 2001, 2003), защото TFT технологията тепърва започваше и все още се държеше на добрите CRT-а. В последствие TFT измести CRT, като последните се произвеждат със занижено качество.
p.s. Не се лъжи по Samsung

p.s.2. По-старите CRT са по-добри (имам предвид до 2001, 2003), защото TFT технологията тепърва започваше и все още се държеше на добрите CRT-а. В последствие TFT измести CRT, като последните се произвеждат със занижено качество.
- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
продава се
Колега зимай моя сега е на промоция!!!
Страшен е!!!Като Голфа ми
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 941#461941

Страшен е!!!Като Голфа ми

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 941#461941

Върни се в “ОФФ-Топик - други”