Покупка от JOOM

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Re: Покупка от JOOM

Мнениеот levonik » Нед 26 май 2019 10:03

Здравейте колеги! Ровейки в руски препратки към Алиекспрес попаднах на този сайт https://www.joom.com/. Като динозавър на почтена възраст се научих първо да питам и след това да се регистрирам и купувам. Някой има ли опит с тези дами и господа, че цените ми се видяха много, много примамливи? Например https://www.joom.com/ru/products/149948 ... 1781984461
Предварително благодаря!
Приятен ден!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 28 авг 2019 14:11

Имам досега около десет покупки. Никакъв проблем и пратките пристигат относително по бързо от Ибей.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 16 сеп 2019 18:38

Миналата година съм купувал без проблеми.
Тази година на 3 пъти ударих стена. Продавача не е изпратил стоката в срок и до 14 дни да чакам връщане на пари. /покупки на 9 и11.09/.
Явно има стоки, които не са в наличност, но стоят в сайта. Сумите са дребни.

П.П. Днес поръчах 2 дистанционни за автомобил по 5 лв бр./имах купон за 10% отстъпка и го използвах/.

П.П.1 Имай в предвид,че повечето неща за боклуци и да не ти пика да уведомяваш съпорта с описание на дефекта и снимка. Връшат парите моментално.
Съпорта е рускоговорящ , а парите за стоката отиват в Рига. От поръчаните досега всичко рекламирано - явно китайците ни мислят за неадерталци. Никаква милост към тези търговци, дори за дребни нещо за които сме свикнали да се примиряваме.
Очаквам доставка за ножчета тип Мач3 / да видим дали ще бръснат или ще скубят и ще са за полуеднократна употреба о дистанционни за аларма

Последна промяна от kris11 на Сря 02 окт 2019 18:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 сеп 2019 19:59

Допълнение : на 7.09. трябваше да върнат парите в 14 дневен срок до днес няма.
Писах на съпорта - щели да отнесат въпроса до отговорните лицаи до 2-3 дни щял съм да получа отговор.
П.П. Коректни са.
Парите са върнати почти веднага , но заради смяната на софтуера на Уникредит на 12.09 не съм видял , а и не са ми пратили на е-майла писмо.

П.П.2 Парите отиват по сметка в Рига. Кореспондирах с рускоговорящи относно връщане на парите : Роман, Елен, Вадим от съпорта.
Май и не са в час какви неща предлагат търговците им / боклуци/. Бях поръчал смарт гривна часовник М3 - по описание в сайта супер едва ли не по-добра от Мi3.
Да не вземе някой да си я поръчва. Опаковка лъскавина супер - Само дето не работи. Докато я вкл. и след няма и 3 сек загасва дисплея. Заредих я / мислех изтощена батерия/ пак същата история. Да се свърже с Блутута на телефона - може към 3000 г.
Писах на съпорта и пратих снимка и след няма и 3 мин. писмо, че парите се връщат.
Поне от Алито неработещи неща е съм получавал.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”