Смазка за вентилаторите по компота...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Смазка за вентилаторите по компота...
Колеги, мине се не мине 2-3 месеца и новосмазаните ми вентилатори на щайгата започват да бръмчат като развален епилатор. До сега съм мазал с: машинно масло, авто масло всякви дебелини, грес и май само с това. Някой да каже нещо модерно и съвременно да ги мазнисосам тия хъркочи....
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смазка за вентилаторите по компота...
chefito написа:Колеги, мине се не мине 2-3 месеца и новосмазаните ми вентилатори на щайгата започват да бръмчат като развален епилатор. До сега съм мазал с: машинно масло, авто масло всякви дебелини, грес и май само с това. Някой да каже нещо модерно и съвременно да ги мазнисосам тия хъркочи....
земи си нови вентилатори с ball bearing или както там се вика и не се занимавай със смазване...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:chefito написа:Колеги, мине се не мине 2-3 месеца и новосмазаните ми вентилатори на щайгата започват да бръмчат като развален епилатор. До сега съм мазал с: машинно масло, авто масло всякви дебелини, грес и май само с това. Някой да каже нещо модерно и съвременно да ги мазнисосам тия хъркочи....
земи си нови вентилатори с ball bearing или както там се вика и не се занимавай със смазване...
Машината е мнооого стара не знам дали ше се намерят....
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:buFka написа:chefito написа:Колеги, мине се не мине 2-3 месеца и новосмазаните ми вентилатори на щайгата започват да бръмчат като развален епилатор. До сега съм мазал с: машинно масло, авто масло всякви дебелини, грес и май само с това. Някой да каже нещо модерно и съвременно да ги мазнисосам тия хъркочи....
Машината е мнооого стара не знам дали ше се намерят....
е как няма се намерат....аз смених вентилатора на захранването, че не ми се рискуваше заради едно захранване да изгорят новите чарколяци. Кутията ше стане на 7 години скоро

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
n_i_x написа:С масалце карат месец-два...
Абе и повече може с правилна смазка, обаче по-сигурно от нов вентилатор няма

Иначе ползваме някакво масло, което се ползва в машиностроенето и е високотемературно и не се изпарява. Знам само, че литъра му е към 200 кинта и нагоре, обаче нямам спомен вече за марка и характеристиките му
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не се занимаваи с глупост купи нови но вземи хъбави с 2 лагера и тихи
ако може и позволява сложи с преходник по голям и взимаи тихи
има много добри последно взех за кутията 12 колрмастер (20лв) ама е 70 оборота прави по силен поток и изобщо не се чува 13 дб по книга
има и доста добри вентилатори с мого тихи перки
аз ги смених не защото се бяха развалили а изкам тишина
ако може и позволява сложи с преходник по голям и взимаи тихи
има много добри последно взех за кутията 12 колрмастер (20лв) ама е 70 оборота прави по силен поток и изобщо не се чува 13 дб по книга
има и доста добри вентилатори с мого тихи перки
аз ги смених не защото се бяха развалили а изкам тишина
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joro_kem написа:силиконова смазка (спрей) на loctite! пробвано и доказано работи много дълго време.
И аз да се присъединя към

От "Викиват" можеш да си вземеш и смазка за механики на касетофони (силиконова грес). В малки разфасовки са и не са чак толкова скъпи.
Но иначе buFka е най-прав. И със сигурност ще намериш някакво вентилаторче. Виж му размера и попитай.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”