До кога ще се избивате младежи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2007 11:25

golfer написа:Е как да не я изпъна ?
Как да не разбера дали е така?
Само не ми казвайте, че не сте се опитвали да напълните километража.
Само не ми казвайте, че е било на безопасно място без риск за вас и околните!
Кофти място, кофти пътни условия, висока скорост, трепване, непремерено движение.......и край!

Не нападам никой, Голфер, просто отговарям на зададените от теб въпроси:
Мммда... Веднъж, една събота това лято натиснах колата по пустата магистрала до 200. Карах така около 5 сек и пуснах педала, щото ме е шубе! Но не напълних километража, а и педала не беше до долу. Така, че: не знам колко вдига моята кола!
Но както и ти, така и Tyan каза, че всеки си има глава на раменете!
Е трябва и между краката даже да нямаш глава, че да се опиташ там точно да вдигнеш такава скорост! Цялата настилка до разколона за Калофер е осеяна с гадни и дълбоки дупки. Аз там веднъж, когато наистина много бързах имах чувството, че със 100 км/ч съм с доста над допустимата скорост!
Та това е!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 14 мар 2007 12:22

Aз пък пак ще кажа, че за да се кара кола, трябва да се мисли. Но явно за съжаление това е проблема - че много хора не могат да мислят. Трябва да можеш да мислиш, за да да съобразиш, че тази пътна обстановка (която може да се промени не за часове, не за минути, ами за секунди) не е за тази скорост, и обратното, че тази скорост не е за тази пътна обстановка. Под пътна обстановка нямам предвид само наличието на дупки по пътя и дали е мокро, сухо, ... - ами и вида състоянието на автомобила, състоянието на водача, хората около него, и т.н.
Та по темата - отговор на въпроса (който може би е риторичен) - ами явно ще се избиват младежите, и другите, докато не се научат всички да мислят. Колкото и гадно да звучи, за съжаление.

ами така е колеги, ама на курсовете и особено при сегашните, няма как да научат някой на мислене, реакции или нещо подобно....всички виждаме как се раздават книжки в софия и не само....да вземат да правят по един психо тест, да видим тогава колко ще се справят....

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 14 мар 2007 13:21

@golfer

Тъй като и моето мнение за Tyan сигурно има незавиден рейтинг в неговата класация, а искам да споделя набързо някой мисли, затова ще говоря в контекста на това, което каза Голфъра. Още повече, че нямам днес много свободно време и не мога да чакам Тyan да пресуши поредната кутия натурален сок, за да придобие мнението ми някаква все пак минимална значимост за него.

Нищо лично към Tyan. Физическото познаване не е необходима предпоставка за да си изградя собствено мнение за участник във форума. Все пак това е само един ВИРТУАЛЕН ФОРУМ, в който повечето потребители не се познават лично и съдят един за друг предимно по думие, не толкова по делата. Но макар виртуален, форумът е обществено достъпен. Примамливата, но твърде измамна анонимност в мрежата не ни освобождава от отговорността, която носим за нашите думи. Тук сигурно четат нашите "мъдрости" деца, юноши, едва навършили пълнолетие млади хора, някой от тях току що взели книжки… С други думи индивиди, чиято все още незавършена личност търси своя идол за самоидентфикация или модел за подражание.

И точно тогава се появяват "съвети" от рода на "всеки има глава на раменете си" или "всеки е свободен да прави каквото си иска". На всичко отгоре се опитваме да бъдем "оригинални" със заучени фрази като "краят наближава с 60 минути в час", без дори да сме си напънали мозъците да проумеем здравата житейска логика заложена в тях. Не е ли смешно това? Всъщност… не, жалко е.

И още нещо Голфъре. Прочети отново внимателно заглавието на темата и се замисли, дали като модератори на този форум правите необходимото относно ставащото по нашите пътища. Или смятате за достатъчно простото приемане на ФАКТА, че "подобни инциденти съпътствани със смърт вървят ръка за ръка с появата на автомобилите". И тук съвсем не става въпрос за предприемането на някакви кой знае какви инициативи, а за показване на една ЯСНА, КАТЕГОРИЧНА И АДЕКВАТНА позиция. Позиция, каквато би прилягала на един уважаващ себе си автомобилен форум. Защото не трябва да забравяме основната мисия на автомобила – да ни ТРАНСПОРТИРА живи и здрави от т.А до т.Б.
Мисля, че вие модераторите (с някой изключения) имате огромен дълг към форума на Български Volkswagen Клуб в това отношение.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 14 мар 2007 13:51

smurf написа:ами така е колеги, ама на курсовете и особено при сегашните, няма как да научат някой на мислене, реакции или нещо подобно....всички виждаме как се раздават книжки в софия и не само....да вземат да правят по един психо тест, да видим тогава колко ще се справят....

Прав си!
Много зависи от фирмата и самия инструктор при който си, има ги доста серизони има и някои на които не ми пука дали можеш да караш или не, важното е да вземеш изпита! А самия изпит минава само за 15 мин. Тука когато карах курсовете в Стара Загора, на тестовия изпит половината бяха скъсани, а на курмуването от 20 човека 5 скъсаха. Има хора които познавам които вече за 5-6 път се явяват....

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 мар 2007 13:56

Kahn_Fan написа:.... Тука когато карах курсовете в Стара Загора, на тестовия изпит половината бяха скъсани, а на курмуването от 20 човека 5 скъсаха. Има хора които познавам които вече за 5-6 път се явяват....

Е това не говори ли ясно ? Да, направо крещи. Нямам представа сега как е положението с вземането на книжка в Стара Загора, но щом при толкова занижено ниво на обучението и изпита трудно се взема книжка, правете сметка що за кандидати се явяват.
И после що се избивали. Не това е чудно. Чудно е как оцеляват хора по пътищата.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 14 мар 2007 13:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 14 мар 2007 13:56

Колагата stil е много прав в първата част на поста си, но според мен не и във втората.
Всеки един форум, представлява съвкупност от регистрираните в него потребители. В този форум не е по различно. В него има и правила, за спазването на които модераторите следят. Но според мен е нелогично да се очаква от тях да променят мненията на другите потребители. Все пак тук всеки изразява собственото си мнение. Не казвам, че е правилно да се управлява МПС с превишена скорост, но не може за това, че някой го прави /или пише, че го прави/, да му се изтрие мнение, или да му се наложи бан, или каквото и да е това, което имаш предвид като по сериозни мерки. Да се говори за позиция на форума е почти невъзможно, виж клубът е друга работа, но той не трябва да се бърка с форума. Позицията на повечето хора тук според мен е ясна, и не веднъж изразявана. Достатъчен е фактът, че теми от сорта "колко мога да вдигна с еди какъв си автомобил", или "какъв ви е рекорда от точка Х до точка У" не се толерират и допускат. Достатъчно е, че теми като настоящата се дискутират с голям интерес, и в тях съфорумниците изразяват ясно позицията си. Ако някой от младите хора, за които говориш, чете тази тема, е наистина необходимо да има глава на раменете си, за да извлече необходимата от нея поука. В края на краищата, наистина всеки носи сам отговорност за постъпките си, и колкото и да ни се иска, не можем да втълпим насила на когото и да е начин на действие. Трябва желание за това. "На сила можеш да вземеш, не можеш да дадеш", са казали хората.
А по отношение на основната мисия на автомобила отдавна не е само да транспортира. Транспортират автобусите и камионите. Автомобилът е удоволствие, страст, мания, начин на живот. Точно затова е и създаден предполагам този форум. От хора, и за хора, за които понятието автомобил не е само транспортно средство.
А за дълга на модераторите вече ... това е друга тема...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 14 мар 2007 20:32

Тук сигурно четат нашите "мъдрости" деца, юноши, едва навършили пълнолетие млади хора, някой от тях току що взели книжки… С други думи индивиди, чиято все още незавършена личност търси своя идол за самоидентфикация или модел за подражание.

хаха.... по тая логика аз като малък като съм гледал Рамбо, играл съм игри с насилие би трябвало да съм деградирал в масов убиец ....моля ви си ..какви идоли, какви герои, какво възпитание ....... ТОВА Е ИНТЕРНЕТ ФОРУМ... ВЪЗПИТАВА СЕ В СЕМЕЙСТВОТО И ДОНЯКЪДЕ В УЧИЛИШЕ И ДЕТСКАТА ГРАДИНА :)

АКО някой младеж се фрасне с 200 в някоя скала ..значи Tyan е виновен понеже го е зомбирал лошо от форума ХАХАХАХХАХААХХАХА в пантеона на тъпите неща дето някой е ръсил това отива в топ 20 ... както казах всеки си има глава на раменете .... относно теорията за края .... тя ми доста по интересна от Вас ;)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 14 мар 2007 21:05

Та по въпроса за дълга на модераторите, смятам поне аз, че теми, които очевидно избиват на открити спорове и конфронтации не са допустими. Ясно е, че трябва да се кара със съобразена с пътната обстановка скорост, без да се употребява алкохол, с изправни автомобили и т.н. Не виждам смисъл от тези спорове, караници и ирония, а и нарушават т. 6.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”