Привет колеги,
моля да споделите какви са ви мненията и да препоръчате бебефон с функция за нощно виждане. Другите екстри не са от чак толкова голямо значение.
Много хвалят Philips Avent - но там мисля че, поне 50% от цената е само марката.
Предпочитам да няма приложение за гледане,а да е с отделен монитор. Но не е чак толкова краен проблем, ако е с приложение за локална мрежа, а не през cloud.
Следене на дишане, аларми и другите "смарт" функции, не оказват значение в избора.
Избор на бебефон
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на бебефон
Мм аз преди 2 години имах подобен казус и взех някаква ксайоми камера със звук(чува се ако реве а млже и ти да говориш), ползвах и един телефон друг за "монитор" да може да си ровя на моя. Взех и външна батерия голяма , която може да държи камерата 20тина часа(удобно е ако идеш на почивка няма на близко контакт).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо такова дали не е и по-евтин вариант нямам спомен но около тази цена.
https://technoplus.bg/cameras-photograp ... fd0bb.html
https://technoplus.bg/cameras-photograp ... fd0bb.html
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Също и при нас - ползвахме камера + контролен бебефон най-обикновен. Плюс е, че камерата може да се ползва и след това.
Аз не съм против камера + телефон опция, но ми се иска да не се минава през cloud. Не че някой хакер ще може да изкара пари от видео сигнал от бебефон...
Не вярвам на устройства, където мерят куцо и сакато и не са лицензирани като медицински устройства. Затова казвам допълнителни смарт функции не са приоритет изобщо.
Имаме телефон, който е без сим карта и може да се ползва за ресийвър, но не знам дали има съществена разлика от към камерите.
Нормална 1080p infrared камера би следвало да върши работа, също така - може да се захрани с някаква външна батерия, ако камерата има USB тип изход.
На жената препоръчаха един Philips Avent SCD973/26 - ама това нещо е почти 1000лв и някак си не мога да оправдая такава сума за такова устройство.
Не вярвам на устройства, където мерят куцо и сакато и не са лицензирани като медицински устройства. Затова казвам допълнителни смарт функции не са приоритет изобщо.
Имаме телефон, който е без сим карта и може да се ползва за ресийвър, но не знам дали има съществена разлика от към камерите.
Нормална 1080p infrared камера би следвало да върши работа, също така - може да се захрани с някаква външна батерия, ако камерата има USB тип изход.
На жената препоръчаха един Philips Avent SCD973/26 - ама това нещо е почти 1000лв и някак си не мога да оправдая такава сума за такова устройство.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен какво имаш предвид да минава през клауд. Ако имаш телефон който не се иползва е идеално защото ще може да си го държиш нон стоп на приложението за камерата. 1080 е идеално дори вечер виждаш ако мърда. За Philips сигурно е по-добро въпроса е дали ще ползваш повечето неща. Лично ние ползвахме камерата като се размърда да отиде някой при него да може да заспи евентуално или ако си на почивка ако мръднеш до лоби бара за 1 бира/кола да си зяпаш и ако има нещо за минутка две да реагираш и отидеш до стаята. Лично аз бих купил нещо друго на детето за 900 лева и 100 лева за една камера, но все пак всеки сам си "преценя".
На същото мнение съм. Иначе не бих желал да минава през сървър връзката (т.е. камерата праща бог знае къде), а да си ползва домашна мрежа и/или hotspot
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Честно казано бебефона се ползва активно до поне 2 годишна възраст на детето и е пособие,което развързва ръцете на всички. Лично мнение мога да дам и за двата варианта както с две отделни устройства,така и за вариант с приложение и определено с две устройства бие по точки.
Ние заложихме на бюджетен вариант на Mappy от емаг,който към 2017г гонеше 100лв на черен петък, сега е към 150лв и бих казал, че отново бих заложил на този модел. Изключително практичен, добър обхват-жената даже до близкия магазин ходеше с бебефона в джоба, в банята върху шкафа го държеше,когато си вземаше душ,а детето спеше. Изключително опростени функции и при всяко мърдане на детето се чуваше.
Два други модела с приложение подарихме на приятели и двата пъти бяха за сервиз преди изтичане на гаранцията и изключително неудобство с приложението...
Ние заложихме на бюджетен вариант на Mappy от емаг,който към 2017г гонеше 100лв на черен петък, сега е към 150лв и бих казал, че отново бих заложил на този модел. Изключително практичен, добър обхват-жената даже до близкия магазин ходеше с бебефона в джоба, в банята върху шкафа го държеше,когато си вземаше душ,а детето спеше. Изключително опростени функции и при всяко мърдане на детето се чуваше.
Два други модела с приложение подарихме на приятели и двата пъти бяха за сервиз преди изтичане на гаранцията и изключително неудобство с приложението...
-
- Автомобил: Octavia 3
- Двигател: CKFC
Добра IP камера ти върши идеална работа и си я достъпваш откъдето искаш и когато искаш. Ние преди време имахме същата дилема и след абсолютно същите цени от по 400-500-1000 лв за най-последните видиш ли технологии просто взехме нормална камера от Ali , свърши си работата за 1 година и забравихме. За мен остава мистерия как може да има такива цени за "просто камера"..... Това е полезно за оставяне на детето за минути , не за часове. Ако разчиташ на камерата да ти сигнализира когато детето плаче , еми ще си се събудил сам преди сигнала 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Лично мнение:
Всеки лев похаречен за бебефон е на вятъра.
За 1вото купувах, струвах ... толкова и се е ползвало.
За 2рото - два телефона, приложение и айде.
За 3тото - еми сами се сещате
Колко е ревала, само тя си знае. 
Всеки лев похаречен за бебефон е на вятъра.
За 1вото купувах, струвах ... толкова и се е ползвало.
За 2рото - два телефона, приложение и айде.
За 3тото - еми сами се сещате

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ние имахме едно съвсем елементарно устройство - камера, която стои на контакт излъчва образ към приемник с малко дисплейче на батерия.
Ми това ловеше на поне 40 метра и спокойно си стояхме навън.
Иначе ни подариха някаква вифи камера, която работи с приложение за телефон - тя също е много добра и ми стои в бараката на двора, но никога не е ползвана за детето, защото приложението трябва постоянно да ти е отворено на тел-а, за да виждаш какво се случва.
Ми това ловеше на поне 40 метра и спокойно си стояхме навън.
Иначе ни подариха някаква вифи камера, която работи с приложение за телефон - тя също е много добра и ми стои в бараката на двора, но никога не е ползвана за детето, защото приложението трябва постоянно да ти е отворено на тел-а, за да виждаш какво се случва.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
И аз бях пред същата дилема, в крайна сметка се спряхме на китаец от който сме много доволни. Вече 2 години няма грешка. Батерията държи доволно, има опция и само звук да се чува. Има опция за въртене във всички страни. Зарядните са с достатъчно дълъг кабел, че даже и да се наложи да се зарежда монитора не е проблем. Малкия няколко пъти хвърля камерата на земята, единствено се прецака датчика за температура, но камерата си работи безотказно.
Даже гледам, че е поевтиняла, аз я бях взел за $80.
https://a.aliexpress.com/_EHfLok8
Даже гледам, че е поевтиняла, аз я бях взел за $80.
https://a.aliexpress.com/_EHfLok8
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Smart TP-Link Tapo C200
Е тази цена/качество е доста добра.
Е тази цена/качество е доста добра.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Имах някакви наблюдения преди да ми се наложи да търся тако устроство. Хора ползващи устройство с камера бяха по-спокойни - като се чуе звук виждат на екрана дали е будно бебето и има ли нужда да ходят. От друга страна хората, които ползваха устройство само със звук при най-малкия шум хукваха да проверят какво се случва.
Avent са скъпи, не знам дали си оправдават цената, но освен бебефон имат песнички, приказки, светлинки и т.н. неща, които се отдалечават от смисъла на самото устройство. Взех някакво на моторола - камера и приемник, което беше грубо на цената на авент устройсво само със звук. До скоро още го ползвахме - около 4 години.
В един период взех и камера, която засича звук и движение, но така и не влезе в употреба като бебефон.
Въпросната камера не става да се носи по пътувания понеже трябва всеки път да се връзва с новата wifi мрежа, докато другото устройство няма нужда от такива настройки.
Avent са скъпи, не знам дали си оправдават цената, но освен бебефон имат песнички, приказки, светлинки и т.н. неща, които се отдалечават от смисъла на самото устройство. Взех някакво на моторола - камера и приемник, което беше грубо на цената на авент устройсво само със звук. До скоро още го ползвахме - около 4 години.
В един период взех и камера, която засича звук и движение, но така и не влезе в употреба като бебефон.
Въпросната камера не става да се носи по пътувания понеже трябва всеки път да се връзва с новата wifi мрежа, докато другото устройство няма нужда от такива настройки.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”