Казусът е следния, ако закупя от чужбина МПС от ВАГ групата с гаранционно сменен двигател, при регистрацията му в КАТ София да очаквам ли някакви проблеми?
Ако ДА, какви допълнителни документи ще са ми необходими?
Регистрация в КАТ на автомобил с гаранционно сменен двигател
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Регистрация в КАТ на автомобил с гаранционно сменен двигател
Трябва да ти е издаден документ за новия номер на ДВГ и/или директно да е вписан в документите на колата.
Иначе винаги може да се направи тъпата схема със затриване на номера на двг и да се вписва нечетим.
Не би следвало това да е проблем от каквото и да е естество.
Още повече, когато е сменян в официален представител и могат да издадат документ за извършената смяна.
Иначе винаги може да се направи тъпата схема със затриване на номера на двг и да се вписва нечетим.
Не би следвало това да е проблем от каквото и да е естество.
Още повече, когато е сменян в официален представител и могат да издадат документ за извършената смяна.
МПС-то е немско, т.е. в документите доколкото видях няма номер на двигател, само код.
Ще питам дали има някакви документи за смяната с номер на двг на тях, ама те важат ли пред КАТ?
КАТ правят ли някъде проверк по ВИН с какъв номер на двг е излязъл от завода?
Т.е. трябва ли да търся някакъв документ от представителството тук тогава, може би?
Ще питам дали има някакви документи за смяната с номер на двг на тях, ама те важат ли пред КАТ?
КАТ правят ли някъде проверк по ВИН с какъв номер на двг е излязъл от завода?
Т.е. трябва ли да търся някакъв документ от представителството тук тогава, може би?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Досега не съм чувал за какъвто и да е проблем.
В немските документи няма номер на мотор.
При нас , при първа регистрация се регистрира номер на мотор.
Т.е. с мотора който е на колата .
А дали сменян или не, не мисля, че е от значение ( в смисъл да си е оригиналния тип мотор де, кубатура и к.с. )
Вече ако има разминаване от типа, оригинал е бил 1.9 .105к.с. а е сложен 2.0тди 140к.с. Тогава -да. Ще търсят документ за промяната.
В немските документи няма номер на мотор.
При нас , при първа регистрация се регистрира номер на мотор.
Т.е. с мотора който е на колата .
А дали сменян или не, не мисля, че е от значение ( в смисъл да си е оригиналния тип мотор де, кубатура и к.с. )
Вече ако има разминаване от типа, оригинал е бил 1.9 .105к.с. а е сложен 2.0тди 140к.с. Тогава -да. Ще търсят документ за промяната.
Мерси! Двигателят е 1:1 като параметри с оригинала.
Регистрацията мина без проблем и точно като samo_pechka каза, взимат кода на двигателя, който е в момента и него вписват.
Бяха ме предупредили да внимавам с подобна регистрация, защото отказвали, проверявали и тн, но явно за друго става дума.
Бяха ме предупредили да внимавам с подобна регистрация, защото отказвали, проверявали и тн, но явно за друго става дума.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”