Всички търсят "резачки" ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 мар 2007 20:59

Ludia написа:повече мощност = на повече рискови маневри, повече надценени възможности ;)

цък , зависи и от акъла на водача много и от стажа . Новобранец на мощна кола = самоубийство - ако не веднага в близко бъдеще.като знаеш колко може колата ти и прецениш ситуацията можеш да предприемеш изпреварване немислимо за кола с 55 или 75 к.с.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 21:03

kris11 написа:
Ludia написа:повече мощност = на повече рискови маневри, повече надценени възможности ;)

цък , зависи и от акъла на водача много и от стажа . Новобранец на мощна кола = самоубийство - ако не веднага в близко бъдеще.като знаеш колко може колата ти и прецениш ситуацията можеш да предприемеш изпреварване немислимо за кола с 55 или 75 к.с.

напълно съм съгласен :idea:
аз после се поясних, че всичко идва от главата......

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 23 мар 2007 8:38

20vTurbo написа:

повече мощност = по-лесно излизане от рискови ситуации, по-голями възможности на колата.
".

И в двете тези има истина!
Но вероятността за втората е доооста по -малка!
10 години съм бил автоексперт към ДЗИ и имам само един случай при който Вартбург не е успял да се изнесе навреме от Т-образното кръстовище Плевен-Русе/Търново.Имал е лошия късмет да не прецени на стопа скороста на една бързодвижеща се резачка.
Основната причина за тежките кътастрофи- несъобразената скорост е точно надценени възможности!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 23 мар 2007 8:54

K22 написа:10 години съм бил автоексперт към ДЗИ и имам само един случай при който Вартбург не е успял да се изнесе навреме от Т-образното кръстовище

Лошото е, че лятото като не ти стигне силата да изпревариш колоната, после нямаш нужда от застрахователни експерти, а от погребални такива :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 23 мар 2007 9:16

musura написа:
K22 написа:10 години съм бил автоексперт към ДЗИ и имам само един случай при който Вартбург не е успял да се изнесе навреме от Т-образното кръстовище

Лошото е, че лятото като не ти стигне силата да изпревариш колоната, после нямаш нужда от застрахователни експерти, а от погребални такива :idea:

Той затова подполковник Костов сутрин по БТВ през лятото казва да се движим със скоростта на колоната. А също така и основното правило - неуверен не изпреварвай. Темата малко се разводни в друга насока - пак спора кой е виновен за катастрофите - пилотите с бегачките, или неделните шофьори.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 23 мар 2007 10:01

dobrinb написа:
musura написа:
Той затова подполковник Костов сутрин по БТВ през лятото казва да се движим със скоростта на колоната. А също така и основното правило - неуверен не изпреварвай.
Темата малко се разводни в друга насока - пак спора кой е виновен за катастрофите - пилотите с бегачките, или неделните шофьори.

Не спорим за вината, дано всеки (включително и аз) не надценява възможностите на автомобила си!Най лошото е, когато се срещнат двама с надценени възможностти.

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Пет 23 мар 2007 12:49

Аз съм напълно съгласен че не колите ,а хората са виновни за тия работи дет се случват по улиците, а че бързата кола предразполага за по бързо каране спор няма!Просто трябва да се мисли, аз също доста често карам бързо защото ми доставя удоволствие главно ,но винаги се съобразявам с ситуацията рискове НЕ поемам!!!Познавам си колата добре и знам кога мога и кога не мога да изпреваря......

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 23 мар 2007 13:03

dobrinb написа:Той затова подполковник Костов сутрин по БТВ през лятото казва да се движим със скоростта на колоната. А също така и основното правило - неуверен не изпреварвай. Темата малко се разводни в друга насока - пак спора кой е виновен за катастрофите - пилотите с бегачките, или неделните шофьори.

Комисар стана по новия закон за МВР и в мое лице има голям фен.Почти не го пропускам сутрин, но и той сигурно преди около година време споменаваше как се е връщал някъде от централна България и карайки си със 130-140 км.ч. видял незнам си какво.

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

///

Мнениеот Dasti » Пет 23 мар 2007 15:35

Аз пък го гледам в Господари на ефира

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 23 мар 2007 19:58

:? Първо искам да поясня лично моя гледна точка, не споря, че съм прав и не ме интересува дали ще се съгласите с мен! Та..... откакто имам настоящата си кола (погледни гаража) не съм спирал да я ровя та белким тръгне повече! Смятам, че вече съм стигнал до добро равнище (Пацо може да потвърди :wink: ), но засега не мисля да спирам. Факт обаче е, че я карам все по-бавно!!! Не се напъвам по светофарите, трудно се подавам на провокации ( 8) е, освен ако другата кола не е видимо доста по-мощна). Та мисълта ми е: "резачка" не е равно на "идиот в колата".

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 23 мар 2007 20:15

:respect

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 23 мар 2007 22:33

madcap написа:Аз мисля че тука повечето търсят красотата на колата си отколкото да ги правят най яките и бързите :wink:

Съгласен съм!!!Поне аз съм така. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”