Много спешен проблем с Exell!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Много спешен проблем с Exell!!
Колеги имам проблем с отварянето на една таблица, която ми е много важна- файла не местен,копиран или аквото и да е, но лсед като го стартирам ми изписва :cannot acces read-only document.it maybe replaced from original location..... направо нямам идея.
- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много спешен проблем с Exell!!
R@do написа:Колеги имам проблем с отварянето на една таблица, която ми е много важна- файла не местен,копиран или аквото и да е, но лсед като го стартирам ми изписва :cannot acces read-only document.it maybe replaced from original location..... направо нямам идея.
Пробвай с properties и го направи да не е read only.Може и да стане

Re: Много спешен проблем с Exell!!
файла на твоя диск ли или някъде по мрежата ... или да не е на защитена USB или друга памет? пробвай да му направиш локално копие и да отвориш него.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Колеги съжалявам за закъснелият ми отговор. Днес колегата ItsoVT експресно отстрани проблема дистанционно.По всяка вероятност причината е споменатата от Вили98. При нас доста често спира тока и явно ексела се е побъркал.Колкото до неправилното изписване на думата ексел, моля за извинение към колегата, явно подсъзнателно ника му ми е излезнал.
- ItsoVT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Е просто е трябвало да убиеш процеса, демек да рестартираш компира в твоя случай (kill -9 не работи тука![]()
Не е било толкова просто от зависването и спирането на тока по време на записване на файла го поврежда и тука на моето пц го отворих и възтанових надявам се повечето инфо, но мисля че е имало и загуба Радо да каже.Мисля не толкова от зависнал процес е станало, а това, че по време на работа с файла е умрял тока и е омазало яко файла.Ако се сещате как уърда си отваря едни временни файловепо време на работа и си има автосеив те това е куцото на ексел, не че помагат много, но все пак като че ли по запазват файла поне аз така мисля де.
п.п.Това мисля не го дава от зависнал процес само:
Damage to the file was so extensive that repairs were not possible. Excel attempted to recover your formulas and values, but some data may have been lost or corrupted.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ицо.. ауто сейва.. прави всеки път нов файл...със странно име и скрит..
поне след ОффицеХР е така..
демек си отваряш който ти харесва от тях
с две думи.. много е било вероятно докато процеса е жив, да ги има тез файлове.. или след рестарт пак да ги има.. до следващо палене на ексела и отваряне на същият файл...
важното е че си го оправил.. .проблема
поне след ОффицеХР е така..
демек си отваряш който ти харесва от тях

с две думи.. много е било вероятно докато процеса е жив, да ги има тез файлове.. или след рестарт пак да ги има.. до следващо палене на ексела и отваряне на същият файл...
важното е че си го оправил.. .проблема

Върни се в “ОФФ-Топик - други”