До колкото знам ( за Пежака ) краш тестовете се провеждат с 64 км/ч. Това за челните удари за страничните незнам .
Страничен удар обаче е УЖАС - тоши се таз ребара врат и т.н. в повечето случаи когато е удара от по-висока кола ( джип автобус ) си удряш главата в него през страничното стъкло .
Абе общо взето оцеляването е трудна работа при страничен удар
Какви са последиците при страничен удар под 90 градуса
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
teneketo написа:До колкото знам ( за Пежака ) краш тестовете се провеждат с 64 км/ч. Това за челните удари за страничните незнам .
Страничен удар обаче е УЖАС - тоши се таз ребара врат и т.н. в повечето случаи когато е удара от по-висока кола ( джип автобус ) си удряш главата в него през страничното стъкло .
Абе общо взето оцеляването е трудна работа при страничен удар
Значи при 40-50 км е можело и да ми се размине само с ламарини така ли ?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v написа:wili98 написа:ми не е трудно човек да се сети, че последиците при страничен удар с 90 км/ч ще са в голям % от случаите фатални.
При челен удар от 90км/ч в насрещно движещ се автомобил също с 90 км/ч няма никакви шансови за оцеляване,независимо от всички активни/пасивни мерки за безопасност.Страничен удар с 90 км/ч е още по-страшен.
голяма грешка:
http://www.vbox7.com/play:e15365f4
брой на жертвите 0....
/при челната катастрофа на prince naseem hamed голф 4 vs. SLR удара е бил със 250км/ч и там жертвите са 0/
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
tankishev написа:teneketo написа:До колкото знам ( за Пежака ) краш тестовете се провеждат с 64 км/ч.
искаш да кажеш, че на 207цата от първото клипче двигателя и влезна при шофера с 64км/ч ... УЖАС .... колеги успокойте ме, голфа е по-здрав
как ще е влезнал бе....невъзможно е....това не се случва от доста години...има си изисквания тия коли да не ги пускат като мартеници по пазара....
- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
искаш да кажеш, че на 207цата от първото клипче двигателя и влезна при шофера с 64км/ч ... УЖАС .... колеги успокойте ме, голфа е по-здрав Shocked
Да това искам да кажа .
Това си е стандартна , (ако мога така да кажа ) скорост за тестове . Те са могат да ги пробват и за 200 км/ч , но когато се прави статистика е на базата на 64км/ч .
Ако бъркам ( за което съм почти 100% сигурен , че не бъркам )нека някой да ме поправи .
И с Голфа е подобно http://www.youtube.com/watch?v=CyzCswJ_ ... ed&search=
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,но какво точно означава "closing speed" - аз поне си го превеждам като обща скорост.Всички знаем,че шведите са лидери в безопасността.
На принца ще му пожелая повече да не му се случват такива неща,особено с такива скорости.
Това за 90-те км/ч го написах,след като изгледах една серия на Fifth Gear,в която направиха такъв краш тест,но със сравнително стари коли - 1994-1995 год.Изобщо от Fifth Gear ме накараха доста да се замисля над безопасността в колите...Особено след като видях как можеш да си отидеш при удар с 15 км/ч отзад и липса на подглавник.Резултатите хич не бяха добри.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега мене ме цуфнаха странично на едно кръстовище, аз бях с пежо 205 а човека жигула, после ми каза че е карал с максимум 40, а и то беше едно задръстване та не вярвам да е карал по бързо, та последствията бяха че дясната врата ме удари по рамото, такаче се радвай че не станало нищо и си свиркай, защото никога не се знае какво може да се случи. при мене имаше утежняващо обстоятелство - от другата страна имаше висок бордюр. Така че всеки случай е уникален.
Живи и здрави - това е най важното
Живи и здрави - това е най важното
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
da6o_amvr написа:Абе ама кой им дава на такива кьорави овци книжка!!!![]()
Добре че колегата е "минал метър",щото с такава скорост щяха доста да го поомачкат!!!!!!
Аз на кръстовище гледам в двете посоки по два пъти ...има хора дето гледат машинално по един път и хоп хайде ...
Няма да забравя като бях в гимназията последна година на бригада в севлиево в завода за мармалади ..та там се криехме под леглата на мацките ..те се връщаха от баня с хавлиите ...и аз и един Краси бяхме 2 ма под едно легло и си приказват момичетата .. говорят си ..и по едно време едната вика на Юлия ..я погледни моля те да няма някой по леглото .... Юлия се навежда .... но само машинално ... колкото да отбие номера ..и не ни видя - цели 2 ма човека под 1 легло ... та така ...
Дано имам късмет че ми предстои да пътувам Плевен габрово и Вонеща вода ...сега по Великден ...
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
da6o_amvr написа:Абе ама кой им дава на такива кьорави овци книжка!!!![]()
Добре че колегата е "минал метър",щото с такава скорост щяха доста да го поомачкат!!!!!!
Ти говори малко възпитано, защото всичко се случва на този свят. Това първосигнално мислене до никаде няма да те отведе. Повече внимание трябва не само на пътя а навсякъде
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Няма да забравя като бях в гимназията последна година на бригада в севлиево в завода за мармалади ..та там се криехме под леглата на мацките ..те се връщаха от баня с хавлиите ...и аз и един Краси бяхме 2 ма под едно легло и си приказват момичетата .. говорят си ..и по едно време едната вика на Юлия ..я погледни моля те да няма някой по леглото .... Юлия се навежда .... но само машинално ... колкото да отбие номера ..и не ни видя - цели 2 ма човека под 1 легло ... та така ...

Последна промяна от Ludia на Чет 05 апр 2007 17:11, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:kossel написа:da6o_amvr написа:Няма да забравя като бях в гимназията последна година на бригада в севлиево в завода за мармалади ..та там се криехме под леглата на мацките ..те се връщаха от баня с хавлиите ...и аз и един Краси бяхме 2 ма под едно легло и си приказват момичетата .. говорят си ..и по едно време едната вика на Юлия ..я погледни моля те да няма някой по леглото .... Юлия се навежда .... но само машинално ... колкото да отбие номера ..и не ни видя - цели 2 ма човека под 1 легло ... та така ...
![]()
:jerk
Тва някой да го пренесе в бъдещата тема за петъчния СПААААААААААМММММММММММММММ
Върни се в “ОФФ-Топик - други”