За двуканална РАМ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

За двуканална РАМ?

Мнениеот black` » Чет 12 апр 2007 23:19

Защо като сокетите на рама са ми маркирани в цветове като сложа друга рам в сокет 2, а 1 и 3 са еднакви модули, не ми върви в двукананален режим? Комбинацията не е ли 2х2 по принцип? Щото така излиза че и 4-те модула трябва да се еднакви за двуканален. :shock :oops: :roll:
Тая дето слагам на слот 3 е двустранна. А другите две са едностранни. :shock
Някой има ли наблюдения? :roll:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 12 апр 2007 23:50

Колега зада същесвува двуканален режим ти трябват 2 платки памет и то еднакви (но се срещат и изключения където при еднакви не сработва).

Така, ти като имаш 2 еднакви на 1 и 3 слот, ти работи този режим.
Но като сложиш 3-та платка на 2-ри тя сама не може да си работи във двуканален режим, трябва да сложиш еднаква на нея на 4-ти слот.

Не става таз работа 2-те да работят на двуканален а 3-тата не. Или е активиран или не този режим.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 13 апр 2007 0:34

Ясно. Значи примерно за напред ако реша на 1 и 3 да са ми по 512, а на 2 и 4 премрно по 1GB-напълно различни от 1 и 3, няма да има проблеми? Чипсета е I865. Ако има значение де. :?
Не съм много наясно с тоя режим та затова питам щото днес ми изпуши главата. :oops:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 13 апр 2007 8:18

В къщи съм с дъно Гигабайт /май ще се окаже поредното менте.../ с този чипсет. Бях с 2Х512 рам /напълно еднакви като параметри, но от различна марка/ на сл. 1 и 3. Машината странно "дъмпеше" от време на време... Взех си Кингстън кит 2Х512 за дуъл ченъл дъна и се оправи работата. В биоса би трябвало да имаш опция дали да работи дъното в такъв режим. Но не съм сигурен дали ще бачка стабилно с изключен дуъл ченъл и 3 "плочки" разнороден рам...

П.П. Най-добре би било на сл. 1 и 3 да е кит 2х???, и на сл. 2 и 4 пак кит 2х???. Може и 2х????, разбира се, но е свързано със средства... :lol:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 13 апр 2007 9:08

Аз също съм с Гигабайт, но с 975 чипсет, с най-евтината възможна DDR2, но с еднакви модули работи перфектно в двуканален режим :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 13 апр 2007 9:10

слагат се еднакви банки по двойки на еднакво оцветените слотове при 865 интел..... в книжката на дъното пише конфогурацията с паметите .... много дъна имат специфични изисквания колко банки с рейтинг PC3200 могат да се ползват едновременно ......

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 13 апр 2007 9:56

kokovanev написа:... :lol:
Колгега аз нямам такива настройки. Въпроса беше оринтиран към това дали мога да извадя дуал с 3 банки... Обаче явно не става. И така оставам с една банка излишна. :lol:
Иначе параметрите и производитела си ги направих напълно еднакви. Явно с тия PQI става доста сполучливо. Има една програмка SPDTool дето сравнява параметрите и можеш двете банки да си ги направиш еднакви стига да няма разлика в латентностите щото са много ... :lol: А тоя чипсет I865PE е много доволен. Сега вече ми бачка почти все едно е с DDR2 в дуал. :) :bounce
Даже задминава и някой DDR2-ки... Ако всичко си си направил точно скиф какво става.
http://img95.imageshack.us/img95/6919/i856pety7.jpg

Мерси на всички колеги :!: :) :bounce

Последна промяна от black` на Пет 13 апр 2007 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 13 апр 2007 10:00

не става с три банки ....има дъна дето им слагаш три банки и пише че работи ....... но или работи не стабилно или лъже като каруцар

Върни се в “ОФФ-Топик - други”