Колеги, имам грижа тука, некой да помага ако знае
Имам принтер EPSON R265 който печата върху CD, ама нема снимки,
а аз искам да си ибера свой, но формата не незнам какъв е
трябва ми да ги конвертирам на формат ес3 за да се получи
дайте идея
Снимка за CD
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Снимка за CD
madcap написа:дайте идея
Към тези принтери има програмка за печат върху ЦД-та. В нея може да импортваш всякакви картинки (tiff, jpg, gif и т.н.)
Най-вероятно това ес3 е формата в който тази програмка записва проектите преди да ги разпечаташ

Разгледай менюто на програмата за писане върху цд-та за опции insert picture; import или нещо подобно

Иначе върху ЦД-то можеш да печаташ от всяка една програма, проблема е, че ще трябва да нацелваш къдее точно подложката, докато софтуера на принтера го прави това автоматично.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Снимка за CD
musura написа:madcap написа:дайте идея
Към тези принтери има програмка за печат върху ЦД-та. В нея може да импортваш всякакви картинки (tiff, jpg, gif и т.н.)
Най-вероятно това ес3 е формата в който тази програмка записва проектите преди да ги разпечаташ![]()
Разгледай менюто на програмата за писане върху цд-та за опции insert picture; import или нещо подобно
Иначе върху ЦД-то можеш да печаташ от всяка една програма, проблема е, че ще трябва да нацелваш къдее точно подложката, докато софтуера на принтера го прави това автоматично.
Точно така е, с Епсон не съм работил, но канонската програма е пълен отврат, въпреки че може да прави много работи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Даааааа... гаранция, че няма да хване!
За такова цапотене се изисква диска да е със специално хартиено покритие отгоре. Нещо като самозалепващо фолио.
Но опиташ ли ти да си сложиш сам много често се получава дебалансиране и почва да бие диска в устройството и или не го чете, или след време ти скапва механиката
Оригиналните (готови) са поне 3 пъти по-скъпи.
Другата магария е, че обикновенно тези принтери са мастилено-струйни, защото лазерните искат нагряване за да се 'фиксне' тонера. А на мастилено-струен отпечатък като му капнеш една милимунда вода отгоре и глей кво петно хубаво прави!
Ти що мислиш още не съм пробвал моя Cannon дали го може това нещо...
За такова цапотене се изисква диска да е със специално хартиено покритие отгоре. Нещо като самозалепващо фолио.
Но опиташ ли ти да си сложиш сам много често се получава дебалансиране и почва да бие диска в устройството и или не го чете, или след време ти скапва механиката
Оригиналните (готови) са поне 3 пъти по-скъпи.
Другата магария е, че обикновенно тези принтери са мастилено-струйни, защото лазерните искат нагряване за да се 'фиксне' тонера. А на мастилено-струен отпечатък като му капнеш една милимунда вода отгоре и глей кво петно хубаво прави!

Ти що мислиш още не съм пробвал моя Cannon дали го може това нещо...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”