Въпрос за представител/вносител ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Въпрос за представител/вносител ??
Колеги, ако някой е запознат или може да ме насочи от къде може да се информирам как стоят нещата ако искам да стана официален представител или вносител на дадена марка?
FreeSoul написа:Ами като за начало провери дали вече нямат вносител и след това се свържи с дадената фирма/марка и се договаряйте...
Проверено е, официално не се внася. На няколко места съм срещал дадената марка и от там ми отговориха, че зареждат по техни си канали поради липсата на такъв представител.
Последна промяна от nero на Вто 29 май 2007 13:17, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
свързваш се с фирмата и ставаш представител....дават ти яко стока и ако успееш ще я продаваш. няма официално обявени правила за това. реално ти трябва да организираш всичко. /ако фирмата е голяма и има реклами из БГ добре/ ама щом до сега няма вносител значи и реклами ти ще трябва да мислиш...радио тв форуми...имай предвид че ще имаш минимални количества които трябва да взимаш/продаваш иначе няма кой да се навие....разбирате се за процента и готово....намирисва ми на сериозна инвестиция....
Последна промяна от chefito на Вто 29 май 2007 13:20, променено общо 1 път.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
преди години предимството беше поне 2/3години докато се усетятnero написа:santo_trafficante написа:и като се отворят още един двама и ще станете няколко офицялни за България![]()
![]()
п.с. но така се ражда конкуренцията
конкуренция не може да няма. мисля си, че първият ще има известно предимство пред другите.

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
зависи какво ще внасяш и каква фирма ще представяш.nero написа:santo_trafficante написа:преди години предимството беше поне 2/3години докато се усетятсега какви са хиени
![]()
може и така да е. нека първо видя за какво става на въпрос с тези вносители и представители, че току виж се оказала дебела работа.
трябва ти среща с хората и да се договорите

Нищо не пречи дадена продукция да има няколко официални вносителя.За изключително представителство работата е друга.Повечето сериозни фирми имат търговски представителства в България (с или без право на търг.дейност).Тези които не извършват търговска дейност са нещо като имиджови представителства които консултират водят кампании и т.н също така координират вносителите и дистрибуторите определят условията на работа с тях.При всички случаи и към двата типа фирми има сериозни изисквания за оборот годишно....вероятно продуктите за които говориш нямат такъв представител тук(иначе трябваше да се обърнеш към него и да се договаряш) иначе или към производителя ,представителство или мениджър за региона (Източна Европа например)
- murzelamka
- Автомобил:
- Двигател:
Казвали са ми, че ако искаш да внасяш храни, напитки, перилни
препарати и други подобни, трябва добре да провериш състава на
стоките. Някои съставки не са позволени в дадени страни. Например със сигурност мога да твърдя,
че прахът за пране "Ариел" във Франция е много различен
от този в БГ, защото тук липсват някои от съставките.
Съжалявам, но не съм запозната къде можеш да провериш кое е забранено и кое не е.
препарати и други подобни, трябва добре да провериш състава на
стоките. Някои съставки не са позволени в дадени страни. Например със сигурност мога да твърдя,
че прахът за пране "Ариел" във Франция е много различен
от този в БГ, защото тук липсват някои от съставките.
Съжалявам, но не съм запозната къде можеш да провериш кое е забранено и кое не е.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”