Продавам си апартамента и са ми нужни съвети, съдействие и т.н.
Поздрави!
Колеги в бизнеса с недвижимо имущество??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:

Апартамента се намира в Надежда 2, спокойно е има 4етери градинки с детски площадки и църква.
Тристаен абсолютно обзаведен с квадратура - 88 м2, отделно има и мазе.
Тип строителство - панелен от последните - 89г.
Апартамента съдържа 2 спални, хол, кухня с присвоен балкон, още два балкона, коридор, баня+ тоалетна, отделно тоалетна, мокро помещение/килер. Етаж 1, но абсолютно обезопасен - решетки, СОТ, блиндирана врата. Включва пълно мебелно обзавеждане на кухня, двете спални, хол и коридор + готварска печка газ+ток, хладилник, пералня и т.н. Има локално парно и телефон. Страхотно изложение - изток+юг.
Все още живея и там, тоест условията са си перфектни.
Днес го пуснах в имоти.бг и имот.бг и взеха, че ми се развъняха разни агенции искат и снимки, тъй че ще има и снимки скоро.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, колега, агенцийте ти звънят, за да го предлагат на свои потенциални клиенти. Да знаеш, че ако агенция ти намери купувач, ще ти искат 2,5-3% комисионна.
88 кв м в надежда - според мен - аз все пак с такива имоти много не се занимавам - 45 000 Евро + 5 000 за обзавеждането. Не знам за колко си го пуснал, но смятам, че за панелен апартамент в този квартал това е реално.

88 кв м в надежда - според мен - аз все пак с такива имоти много не се занимавам - 45 000 Евро + 5 000 за обзавеждането. Не знам за колко си го пуснал, но смятам, че за панелен апартамент в този квартал това е реално.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
connor cane написа:Значи, колега, агенцийте ти звънят, за да го предлагат на свои потенциални клиенти. Да знаеш, че ако агенция ти намери купувач, ще ти искат 2,5-3% комисионна.
....
Не се връзвай на агенциите колега личен съвет тази сутрин гледах как една жена изгоряла с 1000 лева от една агенция. Пускай обявите в интернет и пиши че не си агенция много хора, само заради това ( че има комисионна ) не звънят.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- astragt
- Двигател:
Първо благодаря на всички за съветите!
Знаич относно агенциите и комисионните днес ми стана ясно след като от 4 агенции ми звъннаха за 4-5 часа от пускането на обявата.
В обявите ще добавя наистина това, че съм частно лице без посредници, може да има положителен ефект.
Иначе за цена много се чудех, тъй като забелязах изключетелно рязко покачване на цените на жилищата в района за последната години. Идеята ми е да му търся 60 000 евро с мебели и обзавеждане.
Гледам по обявите вървят някъде от 52000-53000 до към 70000.
Незнам дали заради жълтурчетата дето се понаселиха из района но повишението на цените е факт.
Знаич относно агенциите и комисионните днес ми стана ясно след като от 4 агенции ми звъннаха за 4-5 часа от пускането на обявата.
В обявите ще добавя наистина това, че съм частно лице без посредници, може да има положителен ефект.
Иначе за цена много се чудех, тъй като забелязах изключетелно рязко покачване на цените на жилищата в района за последната години. Идеята ми е да му търся 60 000 евро с мебели и обзавеждане.
Гледам по обявите вървят някъде от 52000-53000 до към 70000.
Незнам дали заради жълтурчетата дето се понаселиха из района но повишението на цените е факт.
- astragt
- Двигател:
connor cane написа:Комисионна за агенция в България:
2,5 - 3% от продавача
2,5 - 3% от купувача
Общо 5-6% от двете страни.
Като си купувах моя миналата година, платих 2,5%Не ми се даваха, амам нямаше как - колеги сме все пак.
Аз лично бачкам в английска фирма 99,9% с чужденци, и от купувача комисионна не взимаме![]()
Така и би трябвало да бъде според мен! Цената се договаря предварително с агенцията и продавача и посредника да се разбират, а не да се обяви една цена и после ама то и комисионна и това ти и онова ти....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”