Помогнете на Дом за стари хора "Венета Ботева" гр.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Home for elderly people
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помогнете на Дом за стари хора "Венета Ботева" гр.

Мнениеот Home for elderly people » Сря 04 юли 2007 10:54

Здравейте на Всички членове на клуба на Фолксваген, позволявам си да Ви напиша тези редове за да потърся Вашата подкрепа в благородната кауза с която съм се заел.
Казвам се Жоро Георгиев Ковачев на 30 години и съм управител на Дом за стари хора „Венета Ботева” гр. Велико Търново в който живеят 130 потребители - възрастни хора и хора с увреждания.
Специализираната институция има нужда от мултифункционален автомобил с който да обслужваме възрастните хора (превозването им до болнични заведения и вземането от там, транспортиране при нужда до лични лекари и стоматолози, когато самодейния ни състав „Златна възраст” има участия да можем да осигурим участието им), администрацията и всички транспортни нужди на Дома. В момента разполагаме с автомобил Skoda 105 L – линейка която е на 20 години и всеки момент може да ни „остави на пътя”. Благодарение на професионализма на шофьора тя все още е в движение и от нищо правим нещо. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
След редица срещи и преговори се спрях на Volkswagen като една надеждна марка автомобили и в случая подходяща за нас и нашите нужди. Преговорите с представител на дилъра на Volkswagen за Велико Търново „АВТОЧОЙС” ЕООД, който беше любезен и с пълен професионализъм се отнесе към моите желания за автомобил който да помогне и улесни работния процес в Дома доведоха до положителен резултат и бе предложена специална оферта за Volkswagen Transporter Kombi 6+1 къса база 1.9 I TDI 62 kW, на цена 49 363 лв. с климатик, аларма и централно заключване и договорихме цена до момента на 45 000 лв. с ДДС.+ безплатно първо сервизно обслужване на масло и въздушен филтър. Изображение Изображение Изображение Изображение
За мое голямо съжаление ние нямаме нужните средства да закупим този автомобил, заедно с Община Велико Търново сме кандидатствали по редица проекти за финансиране на ремонтни работи по покривната конструкция и сградата на Дома, през тази година продължаваме да подобряваме условията на живот в институцията и Общината участва с финансиране и съфинансиране на проекти. Поради тази причина Община Велико Търново няма възможност да заложи средства в инвестиционната си програма за 2007 година за закупуване на автомобил за нуждите на Дом за стари хора.
Партньорите ни от Германия също искаха да помогнат, но на този етап за тях е по-приоритетно да финансират ремонт и да предоставят специализирано обзавеждане за хората в лежащото отделение на Дома.
Поради тези причини аз продължавам да търся начина по който един ден ще се сдобием с подходящия автомобил за нас.
Следващата стъпка която мислех да предприема е среща с г-н Деню Бостанджиев – брат мениджър леки автомобили в VW, за да говоря за някоя инициатива за набиране на средства, но вчера за мое голямо щастие приятел от Благоевград ми беше на гости и стана дума за проблема който трябва да решавам и той ми даде съвет да се обърна към Вас – всички членове на клуба на VW за подкрепа. Аз развих една идея, която ми се иска да споделя с Вас ако някои прочете това писмо и отговори на него.

Оставам с надежда и желание да можем да развием една идея и да помогнем на възрастните хора в Дом за стари хора „Венета Ботева” Велико Търново.

С уважение !
Жоро Ковачев
P.S. Дом за стари хора е първата специализирана институция която има собствен интернет адрес www.resthome-bgvt.com , който в близките дни ще бъде с нова визия и преведен на английски и немски език.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 04 юли 2007 11:13

С риск да те обидя, но не ставате ли малко нахални...показаното на снимката по долу е прекрасно возило и ще ви свърши отлична работа...и най-важното от всичко е че не струва 50бона а само около 8-9к лв. За него съм навит да помогнем с някаква сума, но за чисто нов транспортер, който дори фирмата в която работя не може да си позволи съм пас.

Изображение

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 04 юли 2007 13:44

Аз попринцип съм за, но не е ли необходим някой специализиран автомобил, а не обикновен бус?

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 04 юли 2007 14:42

chefito написа:С риск да те обидя, но не ставате ли малко нахални...показаното на снимката по долу е прекрасно возило и ще ви свърши отлична работа...и най-важното от всичко е че не струва 50бона а само около 8-9к лв. За него съм навит да помогнем с някаква сума, но за чисто нов транспортер, който дори фирмата в която работя не може да си позволи съм пас.

Изображение

Напълно подкрепям думите на колегата !

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Сря 04 юли 2007 14:58

добре че не искаха бизнес буса :shock толкова много домове за сираци има където децата наистина гладуват и живеят в мизерия а на тези хора им трябвало чист нов бус :? :? :?

Home for elderly people
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Home for elderly people » Пет 06 юли 2007 18:40

Здравейте на Всички от клуба на Фолксваген отново.
Ето каква е идеята ми, Вие като членове на този клуб сте доста хора, а в България разбиране и помощ заслужават и възрастните хора.
Идеята е да се организира посещение(поход) до Велико Търново и Дома от членове на клуба които проявяват желаят да помогнат с набирането на средства за така желания автомобил за специализираната институция , ще организираме среща с кмета на града ( ако желаете), пресконференцията с журналисти от местните и национални медии, ще Ви посрещнем с топли погачи лично приготвени от бабите в Дома, самодейния състав някоя песен ще Ви изпее, ще поговорите с възрастните хора и такива обикновени житейски неща, смятам, че ще се получи добър празник. Вечерта специално за Вас може да се организира да гледате спектакъла „Звук и светлина” на хълма Царевец.
Идеята е доста благородна и е за благото на институцията и хората в нея, никой не -желае пари наръка или да злоупотребява с Вас по един или друг начин. Дом за стари хора има нужда от нов Автомобил който да покрие всички транспортни нужди на институцията.
Вие сте доста много членове на клуба на VW и ако се започне от Вас инициативата смятам, че може да има положителен краен резултата. Ако откликнете на идеята, ще се водят преговори с представителството на VW за Велико Търново и те с какво могат да помогнат за да стане един прекрасен празник.
Целта е една да можем да осигурим нов автомобил. Може да бъде и втора употреба но да върши работа, за момента имам тази оферта за този автомобил. Знам, че събирането на средства е трудно но човек без да направи опит няма да има успех. Да стоим и да чакаме на готово някой да дойде е много лесно но безрезултатно.
Очаквам ако проявите интерес, да се свържа с Ваш представител за уточняване на детайли по реализирането на тази идея. При проявен интерес датата ще бъде уточнена така, че да бъде удобна за повечето желаещи да вземат участие

С уважение,
Жоро Ковачев

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 06 юли 2007 18:47

Само да вметна - за 6 месеца събиране на пари за дом за деца без родители набраната сума възлизаше на около 1500лв. - правете си сам изводите. Активно пишещи във форума са не повече от 500 човека.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 06 юли 2007 19:15

Не съм аз човека който трябва да казва какво да правите, но автомобил за 40К не е ли прекалено много :roll: Винаги може да се намери нещо много по-ефтино. Лично аз бих предпочел да помогна на някое дете :?

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 06 юли 2007 19:22

CRX Racing написа:Не съм аз човека който трябва да казва какво да правите, но автомобил за 40К не е ли прекалено много :roll: Винаги може да се намери нещо много по-ефтино. Лично аз бих предпочел да помогна на някое дете :?

Човека е написъл но Кой да чете-може и втора употреба стига да има прилична оферта за нещо наистина добро :wink:

П.п Съгласен съм да помогна с малка сума стига някой от Админите организира нещата по събирането :wink: От форума доста колеги ще откликнат стига всичко да е организирано нормално :arrow:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 06 юли 2007 20:06

dxd написа:П.п Съгласен съм да помогна с малка сума стига някой от Админите организира нещата по събирането..

Чакай малко, админите не са тук да организират нещата, сбъркал си адреса колега. Админите са тук за да поддържат сайта и форума работещи.
Друг е въпроса, че като член на УС на клуба моята функция е двойна и някои ги отъждествяват двете неща.
Недейте да бъркате понятията.
А и не е задължително винати някой от управата да организира нещата, организират ги тези, които могат, имат желанието и времето да го направят.
Това може да бъде всеки един от нас (вас).

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 06 юли 2007 20:11

vasstop написа:
А и не е задължително винати някой от управата да организира нещата, организират ги тези, които могат, имат желанието и времето да го направят.

напълно подкрепям! за момента шепа хора организират разни работи-другите са пас!
хайде ако някой има мерак и време да се заеме, да казва-клуба ще му окаже пълна подкрепа!

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 06 юли 2007 20:59

Прави са Васетата, кво значение има дали е админ, мод или проЗЗЗ юзър като мен :lol: За Белоградчик Дидо организира галимацията, за което голямо евала :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 06 юли 2007 21:17

vasstop написа:
dxd написа:П.п Съгласен съм да помогна с малка сума стига някой от Админите организира нещата по събирането..

Чакай малко, админите не са тук да организират нещата, сбъркал си адреса колега. Админите са тук за да поддържат сайта и форума работещи.
Друг е въпроса, че като член на УС на клуба моята функция е двойна и някои ги отъждествяват двете неща.

Нищо не бъркам и не отъждествявам :wink:
Имах предвид хора с висок рейтинг на,които повечето колеги ще имат доверие и ще откликнат/админи,модератори и тн.т/хора,които по-голямата маса от форума ги познава :wink: Все пак не може някой с 100 мнения от,които 50-60 в раздел Продава да събира пари за този Дом-най-малкото никой няма да го приеме насериозно :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 06 юли 2007 21:19

dxd написа:
vasstop написа:

Нищо не бъркам и не отъждествявам :wink:
Имах предвид хора с висок рейтинг на,които повечето колеги ще имат доверие и ще откликнат/админи,модератори и тн.т/хора,които по-голямата маса от форума ги познава :wink: Все пак не може някой с 100 мнения от,които 50-60 в раздел Продава да събира пари за този Дом-най-малкото никой няма да го приеме насериозно :wink:
:да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”