Отново за Wireless router linksys wrt54gr

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отново за Wireless router linksys wrt54gr

Мнениеот bluefen » Пон 09 юли 2007 16:37

Значи проблема е следния : иска да си раздела нет-а вкъщи на 1 настолен компютър и един лаптоп. Доставчика ми доставя нет през PPPoE конекция, и разбира се е заключен TTL=1 което ми пречи да си пусна wireless-а иска да плащам още половин такса за да ми отклщчи TTL-а което е тъпо защото ми пуска същата скорост. След дълго четене намерих доста неща за близки модели Wrt54g,Wrt54gl,Wrt54gs където благодарение на нов firmware като DD-WRT, Hyper WRT thibor и комадна може да се промени TTL-а но за жалост неподържат моя модел :( ако имате някви идеи за софт или някакъв начин да се пусне моля да споделите

благодаря предварително

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 09 юли 2007 18:22

То за да не го поддържат е защото хардуерно нещо недостига, или памет или MCU-то вътре не е каквото трябва. Аз имам у нас 1 linksys, дето ресетва TTL-а, купувах си го преди за homelan като го сетваха още на 1. Склонен съм дори да ги разменим, защото сегашния ми доставчик не прави такива цигании, но пък е без wireless за съжаление :? . Знаех преди и за някакви други модели по-евтини дори, които имат вътре TTL контрол. Не помня вече обаче имена.

Друг вариант ти е да вземеш 1 сандък и да му сложиш 1 линукс с 2.6 - мога да помагам ако има нужда, пиши на лични.

Трети вариант разбира се, (който аз бих избрал) е да смениш доставчика - да не сме 1990 че да ми се правят така на интересни.

Поздрави.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 09 юли 2007 18:47

абе маи към смяна на доставчика отиват нещата ако не ми отключат ттл-а а идеята е да спирам машината нощно време иначе ако е пусната аз съм си пуснал нет и към лаптоп-а ама не ме кефи така дано изпадне някои firmware 10x все пак

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пон 09 юли 2007 20:20

За бога, колеги, не си взимайте Linksys!!! В бачкането имаме стотици проблеми с тях по разните ни клиенти. Дори и рутер от класа на Roline работи по-стабилно. У нас имам един линксис дето седи като паметник, защото при над 10 TCP заявки се ресетва, независимо от фърмуера.
Както е написал колегата dj_tuhla - слагате си едно линуксче и си щракате с пръсти, пък и да не говорим, че с линукса можете да правите още сумати работи...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 10 юли 2007 7:15

Аз и друго съм написал, ако тези "други работи" не са нужни, евтиния стар комп, който обикновено се ползва за домашен линукс само бръмчи и дига шум, нещо което мен не ме кефи :? А за embeded машинка без перки вътре, макар и около $200 струваща едва ли някой вади пари. Мисля имаше евтини mikrotik рутерчета, ако на някой му трябва нещо по-advanced и със свобода на действие, същевременно да не бръмчи това е правилния избор. А и това което върви на тях си е 100% линукс с пренаписан шел, даже май можеш да изринеш RouterOS и да си сложиш нормален линукс на него.

Поздрави.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”