имам едно запитване молба
според някой данни от нета може да се направят
lcd controller, inverter, and a touchscreen controller,
някой може ли го това?
За хората техничари...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
This is a Sharp LQ-9D161 Active Matrix TFT Screen mated with a 3M Cleartek Capacitive Touch Screen Membrane
To hook it up you may need a lcd controller, inverter, and a touchscreen controller, depending on your level of technical skill.
тоя твърди че можеш и сам да си ги направиш тия неща дето по-горе съм ги писал
To hook it up you may need a lcd controller, inverter, and a touchscreen controller, depending on your level of technical skill.
тоя твърди че можеш и сам да си ги направиш тия неща дето по-горе съм ги писал
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Упс
явно има как да направиш обикновенно LCD в Touchscreen.
От това което прочетох са нужни някакво LCD в случая е препоръчан въпросния Sharp, "inverter"-а всъщност е адаптер за LCD-то тъй като му трябват 3,3V захранващо напрежение (конкретно на това LCD), трябва ти и един Capacitive или Resisitive touch screen с големина като на LCD-то + контролер за тъчскриина пак на същата фирма.
Тъч скриина предполагам се закрепя за LCD-то след което чрез контролера си се закача за RS232 (COM port) и поема функциите на мишката.
Няма нищо сложно освен набавянето на компонентите.

От това което прочетох са нужни някакво LCD в случая е препоръчан въпросния Sharp, "inverter"-а всъщност е адаптер за LCD-то тъй като му трябват 3,3V захранващо напрежение (конкретно на това LCD), трябва ти и един Capacitive или Resisitive touch screen с големина като на LCD-то + контролер за тъчскриина пак на същата фирма.
Тъч скриина предполагам се закрепя за LCD-то след което чрез контролера си се закача за RS232 (COM port) и поема функциите на мишката.
Няма нищо сложно освен набавянето на компонентите.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
тъчскрийна по мои скромни наблюдения представлява една матрица (прозрачна дот) залепена или по някакъв начин нанесена върху ЛСДто. проблема е в контролера който да асайнва дотовете динамично спрямо програмата която върви в момента така че да отговарят на бутоните които са на дисплея. при докосване на няколко дота контролера гледа координатната система (най образно казано) и казва на програмата какъв избор е направен.
мисля че и софтуера трябва да е съвместим с тъчскрийн за да може да има обратна връзка=реакция...
отплеснах се яко обаче в некфи разсъждения...
мисля че и софтуера трябва да е съвместим с тъчскрийн за да може да има обратна връзка=реакция...
отплеснах се яко обаче в некфи разсъждения...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еврика!
най накрая ми стана ясно за какво иде реч утрото е по-мъдро от вечерта.
Трябва ти ето такова нещо http://pc104.winsystems.com/products/pc ... fpvga.html което е един вид видеокарта, ще говоря с едни колеги дали не може да се използва нормална видеокарта и отделно да се подава захранващо напрежение на LCD модула.
За touchscreen контролера трябва задължително да се намери схема след което да се разчертае платка и да се налепят елементите. Там няма място за творческа дейност.
Edit: Васко, прав си но общо взето това е и принципа на действие на мишката. Контролера трябва да или да преубразува сигналите като на стандартна мишка вързана на com port или да работи със специално приложение, или пък просто да има собствен драйвер.

Трябва ти ето такова нещо http://pc104.winsystems.com/products/pc ... fpvga.html което е един вид видеокарта, ще говоря с едни колеги дали не може да се използва нормална видеокарта и отделно да се подава захранващо напрежение на LCD модула.
За touchscreen контролера трябва задължително да се намери схема след което да се разчертае платка и да се налепят елементите. Там няма място за творческа дейност.
Edit: Васко, прав си но общо взето това е и принципа на действие на мишката. Контролера трябва да или да преубразува сигналите като на стандартна мишка вързана на com port или да работи със специално приложение, или пък просто да има собствен драйвер.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
а някой може ли да ми каже дали може да подкара това нещо
че да го взимам
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5217170033&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1
че да го взимам
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5217170033&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1
Върни се в “ОФФ-Топик - други”