Избор на ТФТ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
jerrry написа:musura написа:Бих ти препоръчал това LG в средния ценови клас:
19 LCD LG L1900J /4MS/2000:1 - Цена около 490 лева с ДДС. Екстри - ъгъл на виждане 170/170; 16.7 милиона цвята, контраст 2000:1; стилен дизайн
Колега,как е решен въпроса с настройката на цветовете, контраста...Прави ми впечатление че няма бутони за настройка на осветеност,контраст...и др. от самия монитор.Може би това е единствения модел който няма настройка или това става автоматично?
Аз ще си позволя да ти отговоря вместо колегата, тъй като имам същият монитор. Настройките са само софтуерни т.е. инсталираш си драйверите за монитора и после с една програмка си правиш настройките. На самия монитор има само две копчета: едното за вкл и изкл, а другото е за една червена лампа която свети в купола под монитора и го прави да изглежда по-фешън предполагам.

Между другото монитора наистина е добър ако не се притесняваш от липсата на бутони за яркост, контраст и пр.
- Dic
- Автомобил: Seat Leon 1M
- Двигател: ARL
- Контакти:
Преди не много време и аз избирах монитор, наистина много трудна задача, особенно за хора с ограничен бюджет
От всичики мои обикаляния и наблюдения си избрах доста сносно мониторче и съм изключително доволен.
Сега накратко, на пазара има какви ли не марки, но като модели показват в голамата си част (почти 90%) TN матрици, не че не са добри, но както се казва, не са върха на следоледа. Всеки погледнал и разцъкал монитор с друг вид матрица съм убеден, че ще открие разликите (не че са много големи, но поне при мен се набиват на очи).
Като доста добри моделчета предлагам следните, като само първия не съм го виждал как бачка.
1. EIZO FlexScan S1931NSH-BK
2. Acer AL1952 (сега гледах в сайта един AL1923, но не съм го виждал)
3. Belinea 1980S1 (моя избор)
4. Samsung SAMSUNG SM-971P BL (страшен дизайн)
Тук трябва да направя уточнението, че това не са от евтините монитори и са от 500+ категорията
за повече инфо смятам, че всеки итрересуващ се ще си намери
Най-полезното ми четиво при озбора беше темата http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=62414

От всичики мои обикаляния и наблюдения си избрах доста сносно мониторче и съм изключително доволен.
Сега накратко, на пазара има какви ли не марки, но като модели показват в голамата си част (почти 90%) TN матрици, не че не са добри, но както се казва, не са върха на следоледа. Всеки погледнал и разцъкал монитор с друг вид матрица съм убеден, че ще открие разликите (не че са много големи, но поне при мен се набиват на очи).
Като доста добри моделчета предлагам следните, като само първия не съм го виждал как бачка.
1. EIZO FlexScan S1931NSH-BK
2. Acer AL1952 (сега гледах в сайта един AL1923, но не съм го виждал)
3. Belinea 1980S1 (моя избор)
4. Samsung SAMSUNG SM-971P BL (страшен дизайн)
Тук трябва да направя уточнението, че това не са от евтините монитори и са от 500+ категорията

Най-полезното ми четиво при озбора беше темата http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=62414
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bluefen написа:Самсунг 931BF VS lg 1900J или нещо друго кажете си мнението
ползвах Samsung SM 940 BF - работи перфектно 1 година след което си "купи крака...откраднаха го'
Търсих да си взема отново същия, няма ги вече...сега съм с 931 BF , уж е с динамичен контраст 2000:1 , ок е, но го ползвам в аналогов режим /и хубавия pc си отиде с стария монитор/ та...от аналоговия режим, не съм доволен.
Сменях драйвери и т.н, но картината при текст ми е леко мътна , дразни очите / с предния съм стоял по 10 часа нон стоп без видима умора/
Като взема и ускорител с DVI се надявам да има промяна , но до момента 931BF е доста по-лош от 940 BF
с LG мога да сравня само с 1750SQ който работи що годе добре за парите си
Svetilio написа:[ но го ползвам в аналогов режим /и хубавия pc си отиде с стария монитор/ та...от аналоговия режим, не съм доволен.
Сменях драйвери и т.н, но картината при текст ми е леко мътна , дразни очите / с предния съм стоял по 10 часа нон стоп без видима умора/
Като взема и ускорител с DVI се надявам да има промяна ,
Искаш да кажеш,че е без DVI-D и не е цифров сигнала?
И толкова ли е голяма разликата между аналоговия и цифровия сигнал?
Само един съвет от мен...монитор не се купува от Техномаркет, Технополис...и всичките там техношитни. Купува се от компютърна фирма. Не знам дали някой е имал проблем с гаранцията от Техномаркет, примерно...но дано да няма... Започва се едно влачене по сервизи и може да останете без монитор и 1 месец. Ако не сте настоятелни и не си знаете правата и повече даже.
Относно производителите на матрици...Китайците в завод Х правят каквато марка монитор си поръчате, не само матрица
Марката е въпрос на избор.
Относно производителите на матрици...Китайците в завод Х правят каквато марка монитор си поръчате, не само матрица
Марката е въпрос на избор.
Даскала™ написа:Svetilio написа:[ но го ползвам в аналогов режим /и хубавия pc си отиде с стария монитор/ та...от аналоговия режим, не съм доволен.
Като взема и ускорител с DVI се надявам да има промяна ,
Искаш да кажеш,че е без DVI-D и не е цифров сигнала?
И толкова ли е голяма разликата между аналоговия и цифровия сигнал?
Мътна картина и аналогов сигнал нямат връзка според мен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”