Лещи за очи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лещи за очи
Какво мислите за тази алтернатива ?
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи за кви лещи говорим
и дали очите ти ще ги приемат
аз имам астагматизъм и съм пробвал лещи едно че е адски трудно и неодобно и другото което е че лещите са много твърди за астагматизъма и повече от 2-3 часа не мога да ги нося защотото очите ми стават кръв червени
но всичко е до човек до око
аз лично
не бих сложил повече лещи
не си струва
разтвори сутрин слагане вечер сваляне
има го варянта и с изгубването
туряй пендрурите
и дали очите ти ще ги приемат
аз имам астагматизъм и съм пробвал лещи едно че е адски трудно и неодобно и другото което е че лещите са много твърди за астагматизъма и повече от 2-3 часа не мога да ги нося защотото очите ми стават кръв червени
но всичко е до човек до око
аз лично
не бих сложил повече лещи
не си струва
разтвори сутрин слагане вечер сваляне
има го варянта и с изгубването

туряй пендрурите

Това са хората, за мен няма алтарнатива вече десетина години. Не говорим за цветни, вервам?
http://www.eyeopticsbg.com/
http://www.eyeopticsbg.com/
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Smurfette
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 2006
Лещите нямат алтернатива! Според мен са много по-удобни, няма травми по ушите, носа и др. не търсиш парцала да ги бришеш постоянно. Вярно изискват малко грижи - сутрин вечер, ама се свиква.
"Очна оптика и корекция" предлагата много добри лещи на нормални цени, ако взимаш гледай по-голям % вода да има, те не дразнят толкова очите, ако са чувствителни. Последно, ако е ти е висок диоптъра {моя e (-)6 и (-)3} никакви очила не ти вършат работа.
"Очна оптика и корекция" предлагата много добри лещи на нормални цени, ако взимаш гледай по-голям % вода да има, те не дразнят толкова очите, ако са чувствителни. Последно, ако е ти е висок диоптъра {моя e (-)6 и (-)3} никакви очила не ти вършат работа.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
ами не знам за какви лещи става дума - за меки контактни лещи ли?
ако е за тях аз първите седмици ми беше малко трудно докато се науча да ги слагам ама после нямах проблеми. сега вземам от едни дурасофт-много меки и като ги сложа и след няколко минути забравям че съм с лещи просто окото си свиква - меки са не дразнят. единствено ако ги сложа да ре4ем в 9 сутринта и кам 11 ве4ерта ве4е мозе да ги усетя, ама то това са си бая часове.иначе съм карал и дневна и ноищна с тях около 22 часа без да ги маха а максимума който са ми казали е 16 часа, ама тогава наистина малко се зачерви едното око. иначе като свикнат очите е ок. другото предимство е че имам даже още приятели, които така и не са разбрали че нося лещи почти н ищо не си личи и тъй като аз имам пове4ко диоптри преди носех очила и не бая си тежаха и сега лещите са ми по удобни.поне аз така мисля де, че са по-доброто решение,но ако ще вземаш вземи вносни - омега/английски/ не са лоши и тея дюрасофт , а има и още по-добри естественно!
ако е за тях аз първите седмици ми беше малко трудно докато се науча да ги слагам ама после нямах проблеми. сега вземам от едни дурасофт-много меки и като ги сложа и след няколко минути забравям че съм с лещи просто окото си свиква - меки са не дразнят. единствено ако ги сложа да ре4ем в 9 сутринта и кам 11 ве4ерта ве4е мозе да ги усетя, ама то това са си бая часове.иначе съм карал и дневна и ноищна с тях около 22 часа без да ги маха а максимума който са ми казали е 16 часа, ама тогава наистина малко се зачерви едното око. иначе като свикнат очите е ок. другото предимство е че имам даже още приятели, които така и не са разбрали че нося лещи почти н ищо не си личи и тъй като аз имам пове4ко диоптри преди носех очила и не бая си тежаха и сега лещите са ми по удобни.поне аз така мисля де, че са по-доброто решение,но ако ще вземаш вземи вносни - омега/английски/ не са лоши и тея дюрасофт , а има и още по-добри естественно!
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit
- Зайцевъд
- Автомобил: Audi
- Двигател: BAT 2005
аз наскоро пробвах лещи (имам очила с -1.5 и -0.7). наистина е удобно. свиква се и със слагането и махането. дори ми се стори, че намалява и диоптъра. лошото е, че съм несериозен и напоследък ме мързи - слагам цайсите и карам до офиса. там цял ден не ми трабват. от друга страна и цената за една пробата не е висока. 25-30лв е с комплект разтвор и кутийка.
пробвай, нищо няма да изгубиш.
пробвай, нищо няма да изгубиш.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
лайномета написа:колеги,я кажете как е висенето пред монитора с лещи,че аз съм си цайсмен и мисля да слагам лещи,но пък и вися доста време пред компютъра и срещам противоречиви мнения как се отразява това на очите
Май изсушава монитора нещо. Пак зависи по колко часа висиш и какъв тип са ти лещите (дневни, седмични...)
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
аз работя на компютъра и прекарвам пове4е от 8 часа дневно и няма проблем с меки лещи съм!лайномета написа:колеги,я кажете как е висенето пред монитора с лещи,че аз съм си цайсмен и мисля да слагам лещи,но пък и вися доста време пред компютъра и срещам противоречиви мнения как се отразява това на очите
Върни се в “ОФФ-Топик - други”