Пак за фотоапаратите ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 17 сеп 2007 22:34

FreeSoul написа:
dobrinb написа:Аз бих си взел това - Вярно, че е малко по-скъпо, ама като е на изплащане, ще ти даде малка разлика в месечната вноска - при тея има на изплащане - значи си в джаза. Ама пък отиваш на 10х оптично приближаване, което е супер.

Някой може ли да ми каже сайт в USA от който мога да го поръчам този :roll: , освен ebay и има ли някакво разминаване в името на модела в USA??

Защо да си го поръчавш от там? На тези цените им ги сравних с Хонг Конг и Китай, и са доста добри, разлика почти няма. От Щатите дори да е по-евтино, с транспорта и проблема с гаранцията пак идваш на това положение.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 17 сеп 2007 23:04

dobrinb написа:
FreeSoul написа:
dobrinb написа:Аз бих си взел това - Вярно, че е малко по-скъпо, ама като е на изплащане, ще ти даде малка разлика в месечната вноска - при тея има на изплащане - значи си в джаза. Ама пък отиваш на 10х оптично приближаване, което е супер.

Някой може ли да ми каже сайт в USA от който мога да го поръчам този :roll: , освен ebay и има ли някакво разминаване в името на модела в USA??

Защо да си го поръчавш от там? На тези цените им ги сравних с Хонг Конг и Китай, и са доста добри, разлика почти няма. От Щатите дори да е по-евтино, с транспорта и проблема с гаранцията пак идваш на това положение.

Ето този кит в щатите е $689 - 970 лв:

Nikon D40, 6.1 Megapixel, SLR, Digital Camera Kit
с 2 обектива
Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G II ED AF-S DX Zoom-Nikkor Lens
55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor Lens

http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... amera.html

в БГ същата оферта на промоция е 1549 лв

http://www.photopavilion.com/?page=cata ... des-pane-0

разликата в цената е доста голяма. 60% отгоре.

Аз на DSLR съм се спрял. Откакто снимах с такъв, нормалните дигиталки хич не ми харесват.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 17 сеп 2007 23:06

Може и така да е. Ама как стои въпросът с гаранцията, ако нещо стане? И колко е транспорта от САЩ!?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 17 сеп 2007 23:09

dobrinb написа:Може и така да е. Ама как стои въпросът с гаранцията, ако нещо стане? И колко е транспорта от САЩ!?
гаранция - Франция! т.е. няма.

А относно транспортът - някой познат да го донесе е най-евтино.

ако беше в рамките на 200 лв разликата бих си го купил от тук.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 17 сеп 2007 23:36

аз съм писал и преди за това. Аз си взех Fujifuml finepix S6000 FD от Япония. Апарата ми изезе 400 лв. Тука е 950 лв.
От делно няма смятам пак 2-те мемори кати и другите простоти колко по ефтино ги взех.

Разликата е голяма в цените. Подкрепям мненито че ако имаш как да го купиш от USA е най-добре. Или някой да ти го донесе или некой които живее там да го купи и да ти го прати (РАЗОПАКОВАН сиреч ползван) инак на митницата ги спират.

ЗА гаранцията работата е сложна. Аз като го купих 10 дена снимах с него нон стоп ако беше дал дефект щях да го сменя.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 сеп 2007 9:13

За Япония - нямам наблюдения, за САЩ - най-доброто качество, на най-ниска цена - стига да внимаваш откъде точно и какво пазаруваш... Няма смисъл да плащаш допълнително за м/ународна гаранция, в БГ никой не те бръсне... Стискаш палци и скачаш... :) Най-евтино е да ти го донесе някой, който се прибира насам...

П.П. Точно при моделите на Канон /фотоапарати и камери/ има много разлики в означенията за Европа и САЩ - направо ставаш разноглед да сравняваш снимки и характеристики, които също не винаги са верни... :twisted:

П.П. 2 Малко в страни от темата - ПАЛ камкордери на Сони, евроизпълнение /с буква Е в края - това само им е разликата в означението най-често/ се намират относително лесно в САЩ и са на поразяващо по-ниска цена от тук, вкл. ако платиш м/ународна гаранция /малко безмислено за БГ/, докато с Канон-ите не е чак толкова просто...

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 18 сеп 2007 11:37

Имам човек в щатите който скоро ще се връща и затова питам за USA, тоест няма да плащам транспорт. Само че не знам кой сайт предлага най-добри цени в тази сфера. Някакви предложения .... :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 18 сеп 2007 16:55

FreeSoul написа:Имам човек в щатите който скоро ще се връща и затова питам за USA, тоест няма да плащам транспорт. Само че не знам кой сайт предлага най-добри цени в тази сфера. Някакви предложения .... :roll:
отиваш на steves-digicams.com, намираш ревюто на модела, който търсиш и отдолу има предложения, подредени по цена от различни сайтове

П.П. Днес бях във фото павильон http://www.photopavilion.com/
Купих дигитална рамка за снимки. Продавачите в магазина ми направиха добро впечатление. Магазинчето е от пл. Журналист нагоре към Семинарията в ляво на 150-200 м. Мъничко е, но има много неща.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 18 сеп 2007 20:33

В този сайт steves-digicams.com май не са чували още Канон SХ100IS

Последна промяна от FreeSoul на Вто 18 сеп 2007 21:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 18 сеп 2007 20:59

FreeSoul написа:В този сайт steves-digicams.com май не са чували още Канон СХ100IS

във USA обозначението може да е друго.
Пример моя апарата се води Finepix S6500 FD в Европа, а в USA и Азия Finepix S6000 FD

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 18 сеп 2007 21:15

Lizard написа:
FreeSoul написа:В този сайт steves-digicams.com май не са чували още Канон СХ100IS

във USA обозначението може да е друго.
Пример моя апарата се води Finepix S6500 FD в Европа, а в USA и Азия Finepix S6000 FD

Да. Например канон имат серия D300, D350, D400, което са най-ниския клас огледално рефлексни. В щатите са серията Digital Rebel. Същият продукт - друго име.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”