Относно селяните (не по местоживеене) по софииските улици

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 01 авг 2005 17:03

авторът малко е попрекалил с описанието на софиянлъшките постъпки на този "софиянец", а всъщото време не дава никаква информация за софииския му произход и софиянските му постъпки в ежедневието. Очевидно тук става въпрос за поредния пуснат от лудницата/а такива с лопата да ги ринеш, особено из улиците на София/.
Това е някакъв преработен вариант на онзи стар виц за селския партиен секретар дошъл в София: ... та застанал този партиен секретар пред един светофар в София и не може да се ориентира кога хората минават и кога спират. Спрял един млад студент и го попитал за значението на светлините. И студента му отговорил следното: комунистите минават на червено, земеделците минават на жълто, а ние безпартийните минаваме на зелено, светнало зелено и студента си минал, а дядото решил да покаже на всички от улицата че минава партиен секретар... Това е виц разбира се.
Може много да се пише за този пишман софиянец, но в тази жега ще спра до тук.
Само искам да добавя следното за колегите, които в отзивите пишат че слме били простаци! Не е верно, че всички сме простаци! Простаците са комплект към всяко общество, има ги и Германия, Фрациа, Англия и т.н. Само че там институцийте си вършат работата. Аз помня времето когато и в София милиционери с кафяви униформи свиреха със свирка / като на мач/ на всеки който неправилно пресича и глобяваха по 1 лев на улицата веднага. е стига толкова

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Сря 03 авг 2005 0:58

Един хубав ден на бул. "България" едно момиче бодро си караше колелото в най-бързата лента, от страната на мантинелата. Вероятно никога не е влизала в кола и не знае какво би видял шофьорът, изскачайки иззад храстите и отнасяйки я (видимостта на този булевард е много лоша, ако се кара плътно вляво - има високи решетки и храсталаци плътно зад тях). Може и никой да не я е бутнал - малшанс. "It's a good day to die."

На "Цариградско шосе" в третата, най-бързата лента, един луд с пенсиониран и изхвърлен на боклука мозък си караше балканчето на 20-30 см от бордюра. По асфалта, разбира се. И то СРЕЩУ ДВИЖЕНИЕТО!!! Вероятно никога не е влизал в кола и не знае какво би видял шофьорът, отнасяйки го. "It's a good day to die." Не може никой да не го е бутнал, но не прочетох нищо по новините по-късно.

Може би съм видял хора в последните им мигове на тоя свят. После - погребения, съдилища, разправии... За тоя, дето клати дърветата в гората.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 03 авг 2005 6:17

Дори и да спазваш всички изисквания на ЗДВП -ПРИ ТАКИВА КАТО ГОРЕПОСОЧЕНАТА ситуации - си обречен,но ако лично на мен ми изникне пенсионер така и ако преценя ,че за да го избегна ще засека движещата се в ляво на мен кола със жена водач и децата и вътре-пенсионера ще го излежа по -спокойно,отколкото да затрия невинни заради един малоумник

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 03 авг 2005 10:52

веселин написа:Дори и да спазваш всички изисквания на ЗДВП -ПРИ ТАКИВА КАТО ГОРЕПОСОЧЕНАТА ситуации - си обречен,но ако лично на мен ми изникне пенсионер така и ако преценя ,че за да го избегна ще засека движещата се в ляво на мен кола със жена водач и децата и вътре-пенсионера ще го излежа по -спокойно,отколкото да затрия невинни заради един малоумник
:heavymetal: :heavymetal: :heavymetal:
Естествено напълно си прав

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Сря 03 авг 2005 16:40

веселин написа:Дори и да спазваш всички изисквания на ЗДВП -ПРИ ТАКИВА КАТО ГОРЕПОСОЧЕНАТА ситуации - си обречен,но ако лично на мен ми изникне пенсионер така и ако преценя ,че за да го избегна ще засека движещата се в ляво на мен кола със жена водач и децата и вътре-пенсионера ще го излежа по -спокойно,отколкото да затрия невинни заради един малоумник

Обаче не се знае колко време ще имаш да го мислиш :) Оня на цариградското на мен ми "изскочи" в обозрението точно след колата пред мен. По случайност не карах по критичната траектория... :horror:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”