Накратко: колонки Креатив, карта Креатив от няколко години, хладилник LG от няколко месеца. От вчера чувам пукане при пускане/спиране на компресора на хладилника и при отваряне/затваряне на вратата(лампичката?). Включени са в един контакт вече няколко месеца.
Приемам всякакви предложения. Допускам, че, ако преместя хладилника в друг контакт, ще спре пукането, но ми се ще да разбера причината, а не просто да се отърва.
Пукане в колонките
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Asen_D написа:Ronin написа:Слагаш един филтър тим EMI и си готов
Я поясни като на шестокласник,
че като пукне ми настръхват космите:twisted:
http://www.filterconcepts.com/ Цена от 10 до 30 лв.има ги на доста места ,може и втора употреба.....10-30 лв. са за втора употреба....аз май имам 2-3 някъде ама нема намиране при мен докъто не изкочат сами некой ден
Ronin написа:Asen_D написа:Ronin написа:Слагаш един филтър тим EMI и си готов
Я поясни като на шестокласник,
че като пукне ми настръхват космите:twisted:
http://www.filterconcepts.com/ Цена от 10 до 30 лв.има ги на доста места ,може и втора употреба.....10-30 лв. са за втора употреба....аз май имам 2-3 някъде ама нема намиране при мен докъто не изкочат сами некой ден
А къде ТОЧНО се слага този филтър,на 220V или някъде по буфера

dude написа:колега слагай разклонител с филтър само за компа
бащата има едно такова самия разклонител е с бушон, филтър и с компа не е имало проблем
Това ще реши ли проблема с пукането?
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dude написа:колега слагай разклонител с филтър само за компа
бащата има едно такова самия разклонител е с бушон, филтър и с компа не е имало проблем
Само си мислиш че има филтър разклонителя.....подобен читав разклонител струва 40-100 лв....даже на APC са под въпрос дали ги бива...а онези разклонители по 10-20 лв. са само пунтаж да те светна.....вътре има едно кондензаторче около 100 пикофарада 500 волта и това е ти си прави сметката за кво иде реч....
Ronin написа:Asen_D написа:Ronin написа:Слагаш един филтър тим EMI и си готов
А къде ТОЧНО се слага този филтър,на 220V или някъде по буфера:twisted:
В филтъра влиза 220 В. от единия край а от другия излиза 220 В. филтрирано ....аз ги слагам вътре в захранването на компа..отваряш го и с резачките на оригиналните кабели на буксата прехвурляш на филтъра ...и си ок.
С два такива филтъра спасявам ежедневно две много скъпи камери от около 4000 евро в оловноциковия комбинат а преди без филтри горяха през седмица заради захранването понеже там има има огромни двигатели по 200 киловата и смятай как се пуска и как спира това чудо и какви пикове има по мрежата
Върни се в “ОФФ-Топик - други”