относно компютър

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

относно компютър

Мнениеот oicho » Чет 22 ное 2007 1:10

имам следния проблем : преди компа ми забиваше или се рестартираше самичък, смених захранване и всички вентилатори и сега нито се рестартира нито забива, но много сече (за пример ви давам че когато си пусна музичка и нешо да тегля и направо става нешо подобно на мазало...., да не говорим че курсора на мишката ми зацепва на 1 място , а всъщност си се движи и си избирам икони)

ако някой може да даде малко акъл кво да я правя щайгата ще съм благодарен :)

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Чет 22 ное 2007 7:44

преинсталация на windows или сканиране с антивирусна програма според мен смяната на захранването и вентлаторите нямат вина в тоя случай :) това е според мен ако не помогне по големите разбирачи ще помогнат :wink:

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Чет 22 ное 2007 9:38

Пълното забиване и рестарт може да са се оправили от смяната на вентилаторите и захранване. Проблема надали е бил толкова сериозен, по-скоро някой компонент е прегрявал.
За сегашното заталачване можеш освен да сканираш с антивирусни, да погледнеш в Task Manager кой процес ти заема прекалено много процесорно време или памет. Ако нещо те съмнява питай, ако ли не просто спирай малко по-често програмите които не ти трябват и те така.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Чет 22 ное 2007 10:23

Викни някой приятел дето разбира да го погледне за 5 минути.

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Чет 22 ное 2007 10:31

Виж дали нямаш някой надут кондензатор на дъното , честа причина за тия мизерии . Ако нямаш , пусни си един REPAIR на WINDOWS-а и виж дали пак ще го прави , ако пак го прави , формат на диска с FDISK , прайш нов партишън през FDISK и инсталираш наново

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Чет 22 ное 2007 23:22

ако става само когато теглиш,най вероятно ти екалпав торент клиентът(bit comet,azureus или др.)
просто го деинсталирай и си инсталирай някоя по -стара и изпитана версия,тъй като новите често са бъгнати

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Чет 22 ное 2007 23:43

колеги, недейте така с Големия Съветник - преинстал :) не е и кондензатор или някаква друга диващина по дъното, въпреки че не е изключено. :) проблемът го имах и аз доскоро, почти го оправих, ама не съвсем, защото това оправия няма ;)

каква е силата на една верига? правилно - колкото е на най-слабата й брънка. каква е скоростта на един компир? толкова, колкото е на ХАРД ДИСКА му! хард дисковете са bottle-neck-а на комповете от момента, в който процесорите излетяха в космоса ;) теоретичният максимум на трансфер на средностатистически диск е 10-ина мегабайта в секунда, обаче още при 1-2, максимум 3 - цялата система сгъва найлоните. особено проблемно е когато се сваля торент - диска трябва да чете и пише на 5000000 места по плочата, лекинко става луд. може да се намали броя на частите, които да се свалят едновременно - поне mTorrent клиента може - и се усеща осезаемо, ОБАЧЕ и скоростта на даунлоад спада ;)

стари виндовси - по над годинка - имат склонност да дращят постоянно по пейдж файла, което натоварва диска още повече. стари дискове си се скапват по принцип. дисковете като капак и загряват и им пада капацитета :) колкото повече партишъни на един диск има - толкова по-бавен става, горканчото. отделен въпрос е, че големите хардуерни отворковци съветват хард дисковете да се сменят на 1 година, защото надеждността им драстично спада след това. не всеки може, естествено, въпрос на джоб :)

след толкова глупости, които изписах (щото имам време - на бач съм) - виж си хард диска - ако ЯКО дращи по време, в което имаш проблеми, най-вероятно е от него. :)

ПС. рестартите също могат да се обяснят с диск - или бад секторс или прегряване. :)

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Пет 23 ное 2007 17:50

мерси колеги .... ще вида какво може да е полезно... но повечето неща съм ги направил вече ..... нямам нищо допълнително което да товари компа просто когато изпълнява някоя задача и я прави към 5-6 пъти по бавно от когато и дае било ..... се едно съм с някой 333 мгхз процесор направо си бози ... не е от ОС сканирал съм и за вируси .... не е това ... мерси пак предварително

Върни се в “ОФФ-Топик - други”