ако някой може да даде малко акъл кво да я правя щайгата ще съм благодарен
относно компютър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
относно компютър
имам следния проблем : преди компа ми забиваше или се рестартираше самичък, смених захранване и всички вентилатори и сега нито се рестартира нито забива, но много сече (за пример ви давам че когато си пусна музичка и нешо да тегля и направо става нешо подобно на мазало...., да не говорим че курсора на мишката ми зацепва на 1 място , а всъщност си се движи и си избирам икони)
- i_cenov
- Автомобил:
- Двигател:
Пълното забиване и рестарт може да са се оправили от смяната на вентилаторите и захранване. Проблема надали е бил толкова сериозен, по-скоро някой компонент е прегрявал.
За сегашното заталачване можеш освен да сканираш с антивирусни, да погледнеш в Task Manager кой процес ти заема прекалено много процесорно време или памет. Ако нещо те съмнява питай, ако ли не просто спирай малко по-често програмите които не ти трябват и те така.
За сегашното заталачване можеш освен да сканираш с антивирусни, да погледнеш в Task Manager кой процес ти заема прекалено много процесорно време или памет. Ако нещо те съмнява питай, ако ли не просто спирай малко по-често програмите които не ти трябват и те така.
колеги, недейте така с Големия Съветник - преинстал
не е и кондензатор или някаква друга диващина по дъното, въпреки че не е изключено.
проблемът го имах и аз доскоро, почти го оправих, ама не съвсем, защото това оправия няма
каква е силата на една верига? правилно - колкото е на най-слабата й брънка. каква е скоростта на един компир? толкова, колкото е на ХАРД ДИСКА му! хард дисковете са bottle-neck-а на комповете от момента, в който процесорите излетяха в космоса
теоретичният максимум на трансфер на средностатистически диск е 10-ина мегабайта в секунда, обаче още при 1-2, максимум 3 - цялата система сгъва найлоните. особено проблемно е когато се сваля торент - диска трябва да чете и пише на 5000000 места по плочата, лекинко става луд. може да се намали броя на частите, които да се свалят едновременно - поне mTorrent клиента може - и се усеща осезаемо, ОБАЧЕ и скоростта на даунлоад спада
стари виндовси - по над годинка - имат склонност да дращят постоянно по пейдж файла, което натоварва диска още повече. стари дискове си се скапват по принцип. дисковете като капак и загряват и им пада капацитета
колкото повече партишъни на един диск има - толкова по-бавен става, горканчото. отделен въпрос е, че големите хардуерни отворковци съветват хард дисковете да се сменят на 1 година, защото надеждността им драстично спада след това. не всеки може, естествено, въпрос на джоб
след толкова глупости, които изписах (щото имам време - на бач съм) - виж си хард диска - ако ЯКО дращи по време, в което имаш проблеми, най-вероятно е от него.
ПС. рестартите също могат да се обяснят с диск - или бад секторс или прегряване.
каква е силата на една верига? правилно - колкото е на най-слабата й брънка. каква е скоростта на един компир? толкова, колкото е на ХАРД ДИСКА му! хард дисковете са bottle-neck-а на комповете от момента, в който процесорите излетяха в космоса
стари виндовси - по над годинка - имат склонност да дращят постоянно по пейдж файла, което натоварва диска още повече. стари дискове си се скапват по принцип. дисковете като капак и загряват и им пада капацитета
след толкова глупости, които изписах (щото имам време - на бач съм) - виж си хард диска - ако ЯКО дращи по време, в което имаш проблеми, най-вероятно е от него.
ПС. рестартите също могат да се обяснят с диск - или бад секторс или прегряване.
мерси колеги .... ще вида какво може да е полезно... но повечето неща съм ги направил вече ..... нямам нищо допълнително което да товари компа просто когато изпълнява някоя задача и я прави към 5-6 пъти по бавно от когато и дае било ..... се едно съм с някой 333 мгхз процесор направо си бози ... не е от ОС сканирал съм и за вируси .... не е това ... мерси пак предварително
Върни се в “ОФФ-Топик - други”