Обезмирисяване на гумени стелки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Обезмирисяване на гумени стелки

Мнениеот rmk » Сря 07 сеп 2005 18:53

Здравейте!

Купих си гумени стелки за колата за през зимата.
Идеята беше по лесно за изхвърлям снега, който вкарвам като влизам със снежни обувки.
Обаче тези стелки миришат ужасно силно на гума.
Вече втори ден седят на балкона и няма изгледи за измирисване.

Дайте идея :roll:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 07 сеп 2005 19:13

За съжаление все си миришат така ако са от кофти гума.... няма отмирисване. :No

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 07 сеп 2005 21:59

Мойте като ги взех пак така гадно на гума смърдяха-във ваната заливаш с гореща вода,колкото да ги покрие-наръсваш със прах за пране в продължение на поне 24 часа/Ариел е супер/изплакваш и оставяш да съхнат ,но не на силно слънце-като изсъхнат добре слагаш и няма да смърди на гума-ама като изветрее аромата на Ариела пак се усеща гумена смрад ама мното по -слабо!!!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 08 сеп 2005 7:56

Има и още един вариант ,с много ароматизатори :)
но ще е доста по скъпо.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 08 сеп 2005 9:52

:lol: Другия вариант е -завърташ ги над главата и пробваш колко надалеч можеш да ги хвърлиш.
Сериозно така и така сигурно не си дал много пари за тях.
Аз си бях взел едни китайски кецове-умирисваха цялата къща на гума и така и така не се отмирисаха(таях някакви надежди),а пък тези стелки мога да си ги представя в затвореното пространство на колата...и като ги напече слънцето :cry: .

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Чет 08 сеп 2005 9:57

има и друг вариант - слагаш си от ония ароматизатори - елхичките на врата един - и всички миризми изчезват..... :drinking: mhihi

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 08 сеп 2005 10:01

FELIPE написа::lol: Другия вариант е -завърташ ги над главата и пробваш колко надалеч можеш да ги хвърлиш..

И като отиваш да си купуваш нови започваш да ги миришеш с нос Sly и продавача те гледа на кръв Mad a boi de докато си ги избираш gruebel lupe mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 08 сеп 2005 10:03

веселин написа:Мойте като ги взех пак така гадно на гума смърдяха-във ваната заливаш с гореща вода,колкото да ги покрие-наръсваш със прах за пране в продължение на поне 24 часа/Ариел е супер/изплакваш и оставяш да съхнат ,но не на силно слънце-като изсъхнат добре слагаш и няма да смърди на гума-ама като изветрее аромата на Ариела пак се усеща гумена смрад ама мното по -слабо!!!

ОК, мерси, ще го пробвам този вариант.
Идеята да ги хвъря и на мен ми мина през главата, струват само 20 лева, но аз ги взех за да ги ползвам, защото ми писна колата да се пулни със сняг, който като се изпари на пролет и от него само солта остава и колата побелява.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 08 сеп 2005 11:57

rmk написа:
веселин написа:Мойте като ги взех пак така гадно на гума смърдяха-във ваната заливаш с гореща вода,колкото да ги покрие-наръсваш със прах за пране в продължение на поне 24 часа/Ариел е супер/изплакваш и оставяш да съхнат ,но не на силно слънце-като изсъхнат добре слагаш и няма да смърди на гума-ама като изветрее аромата на Ариела пак се усеща гумена смрад ама мното по -слабо!!!

ОК, мерси, ще го пробвам този вариант.
Идеята да ги хвъря и на мен ми мина през главата, струват само 20 лева, но аз ги взех за да ги ползвам, защото ми писна колата да се пулни със сняг, който като се изпари на пролет и от него само солта остава и колата побелява.

След половин година се отмирисват..........Пък де да знам може и да съм свикнал с миризмата......... :D

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 08 сеп 2005 12:02

пробвай да ги вакумираш :wink: два големи найлонови чувала и с прахосмукачката изсмукваш въздуха после лепиш и така докато се протъркат чувалите mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”