Има ли къмпингари и/или караванаджии

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Има ли къмпингари и/или караванаджии

Мнениеот Andrey » Пет 07 дек 2007 16:33

Здравейте колеги,
темата не е много зимна ама рекох да попитам, та да стане по-лятно. Може да мина и за петъчен спам 2. От много години съм къмпингар обаче с палатка. Сега мисля да използвам сезона и да се обзаведа с една каравана. Ако има колеги с мнение по темата - давайте.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Пет 07 дек 2007 16:39

...колко време в годината,можеш да си позволиш да почиваш?????-и струва ли си да купуваш ..заради ,предполагам 20 дни отпуск?????
-по добре под наем,вече има и такива фирми ....дето дават! а??? или ??? :roll:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 07 дек 2007 16:59

Купи си T1 въздухар и равен няма да имаш :D :D :D Отвътре с легла и диванче 8)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 07 дек 2007 17:04

И аз съм палаткаджия, но съм ходил и на каравана-по-готино е, няма спор. Ако имаш финансова възможност-купувай (то трябва да има и къде да я държиш де, че не е малък проблем)...ама па нема такъв кеф-на язовира под тентата...малииииииииии :ihaaaaa

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 07 дек 2007 17:29

Gigabyte написа:Купи си T1 въздухар и равен няма да имаш :D :D :D Отвътре с легла и диванче 8)

И аз много се кефя на кемпърите :D а това е истинската класика :arrow:

Изображение

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Съб 08 дек 2007 0:01

От 2004 г. обикалям Европа и България с буса ми (Транспортер Т3) обурудван като каравана. За съжаление миналата година ми се наложи да го продам и тази бях на палатка в Испания и Франция. На къмпинг в България не съм бил, само сред природата, нали затова я имаме :)
За мене си е струвало всяка секунда с буса ако имам някога възможност пак бих си взел един Мултиван. Иначе и с комбито става, малко е тясно, но е интересно.
Като цяло бих ти препоръчал не кемпър а точно мултиван поради причините споменати от колегите по горе. Най много 1 месец в годината си на почивка, а мултивана може да го ползваш и като автомобил. Иначе с добър кемпър може и зимата да спиш където си искаш. С моето Т3 бях 10 дена на Пирин със сестра ми и никога не ми беше студено :) имахме си парно. Невероятно е усештането. Ето малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

и с кобито става но понякога се стига до такива ситуации :)

Изображение

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 08 дек 2007 0:25

Само стикерите ти липсват.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 08 дек 2007 8:05

и аз в момента съм се замислил за кемпер, по принцип обожавам да ходя на палатка, но явно с времето и годините съм се разглезил и ми се иска кемпер. Поне по мои наблюдения цените на кемперите у нас са страшно надути и тези които съм гледал са с доста скромно оборудване и на доста годинки. в мобиле.де има доста изгодни предложения и явно ще се събират пари.

това лято на Крапец имаше един англичанин с Т4 кемпер, но ми се видя ужасно тясно даже и за сам човек

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Съб 08 дек 2007 10:09

Ходя на къмпинг Градина всяко лято с каравана/от последните 6-7 год./. Лично аз отделям по 3 седмици на сезон, а отделно ходя и почти всеки уикенд. Жена ми и децата стоят по около 2 месеца. Това по-скоро е хоби, начин на почивка и ако имаш и достатъчно време си струва. За каравана под наем смятам че ще излезе скъпо, а за 5-6 хиляди можеш да се сдобиеш с прилична караванка. Иначе като цяло в БГ почти не останаха къмпинзи, а най-близката алтернатива е Гърция, където е пълно с такива, по евтини са от Градина и са доста по-уредени. Мога да пиша доста по темата...

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 08 дек 2007 10:22

Аз се вързах на акъла на жената и дацата и ходих лятото на Карадере. Малко след Бяла. Друг път там ще може да ме закара там само US армия :evil:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Съб 08 дек 2007 18:02

Това лято за първи път/с много предварителни задръжки/ се пробвах 4-5 дни на каравана-на Смокиня.Още на първия ден разбрах,че това е велико!!!!Да уточня-началото на септември-никви хора и дразнители, водата в морето топла,празни плажове и т.н.Перфектна компания.Едно от малкото места дето социалния статус няма никакво значение,нито пък колко хил. евро ти е колата...Понеже доста се зарибих и проучих някои цени/втора употреба естествено/ излиза,че за 2-3х.евро може да ти е малко некомфортно.За 5-7-вече е много яко!Иначе има каравани и по 20000е.....А новите не ги коментирам,но пък там човек няма да иска да си спи в къщи.Посъветваха ме ако купувам да си я вкарам отвън.Просто избора все още там е много по-голям.
Дано жена ми никога не прочете този пост.
:fight:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”