Правен въпрос за самоуправство върху идеални части на имот

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 17 дек 2007 11:28

Този въпрос с паркоместата нетрябваше ли да си го оточните преди да си купиш апартамента, а не след това :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 дек 2007 11:31

Insect написа: Не виждам нищо лошо човек който е дал маса пари за ново жилище, да паркира пред него, пък ако ще и в магазините вътре да паркира...

значи нали знаеш че не е луд кой яде баницата... съжалявам но в нашата родина за да си решиш качествено проблемите в по голямата част от случаите трябва да станеш експерт в съответната област.
тука малко е бития-бит е...банална фраза... случката. строителя е виновен но колегата ще се изправи пред много съдебни приключения ако се опита да го докаже. със сигурност строителя има по голяма финансова възможност и допълнителни хора които да се занимават отколкото колегата има свободни пари и/или нерви...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 17 дек 2007 15:17

само да вметна
това за паркоместата поне 1 на апартамент е в сила мисля от 2007 година, касае само новите строежи
за старите не
иначе хората са ти казали
както ти не моеш да заграждаш тротоара, така и магазине не може
пусни си жалба в общината
да им махнат колчетата

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 17 дек 2007 17:02

opiten написа:Въпроса е че съм си платил за нещо, което съм възпрепятстван да ползвам...

Ако си си платил ще имаш служебен абонамент пред вас и гарантирано място за паркиране в определени часове-ти просто си си купил апартамент,това не те облагодетелства с място за паркиране то не е даденост,също като си купиш нова кола и да викаш ми къде да паркирам сега-тя се продава само кола не и място за паркиране :wink:
проблемът е че всички ние сме свикнали паркирането да е свободно навсякъде и да е безплатно и го приемаме за нещо нормално и като не е се сърдим.Помислете малко над това.

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Пон 17 дек 2007 18:12

Пич в кой квартал живееш :?: :roll:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 17 дек 2007 21:28

Като чета неволите на колегата се радвам че имах възможност да си взема гараж - тъй като и аз съм в ново строителсто от септември месец тази година,но като гледам комшиите - май са на същото положение като на колегата. А за това че е трябвало да пита строителите за парко места...съмнявам се че когато е купувал апартамента и е давал 50/60кк Евро е мислил точно за тях.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 17 дек 2007 21:38

luciano написа:........съмнявам се че когато е купувал апартамента и е давал 50/60кк Евро е мислил точно за тях.

аха именно - пък и ми искат 10000 евра са гараж - осъзнавате ли? та това е 1/6 от апартамента ми ....басиии

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 17 дек 2007 21:55

А и въпроса точно за паркоместата е доста спорен.В крайна сметка ако едно семейство е четиричленно и всеки има личен автомобил едва ли на всеки може да се уреди по едно паркомясто.Ами ако има 20 апартамента--сложи ги средно по 2 автомобила на семейство в апартамент=40 паркоместа?????Малко сложно ми се струва всички да са доволни.
А за паркирането на тротоара--ами представи си че аз живея под над или където и да е спрямо теб.И съм пешеходец,имам същите права като теб като съсобственик на общи части от кооперацията.И не желая да се паркира и одобрявам колчетата.Моето мнение не е ли важно???????
Да не говорим че щом има магазини те се нуждаят от място за товаро-разтоварна дейност и паркирането на коли по тротоара им пречи на това.Дори и да махнат колчетата като ти изпуснат 3-4 пъти гумите или недай си боже нещо по-сериозно сам ще се откажеш да паркираш там.
Това е само един малък процент от екзотиката да живееш в България.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 17 дек 2007 22:09

propparo написа:Да не говорим че щом има магазини те се нуждаят от място за товаро-разтоварна дейност и паркирането на коли по тротоара им пречи на това..

Само с това немога да се съглася с теб! По целия цивиилизован свят зареждането на магазини става вечер и почти не разбираш кога става! Тротоарите са за пешеходци!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 17 дек 2007 22:54

Само да вметна една дребна подробност - тротоарът е част от улицата, съответно НЕ Е част от земята /парцела/, върху която е построена сградата /блока/. Следователно от тротоарът точно нямаш никакви идеални части. Иначе поставянето на колци по тротоарите става с проект, който се одобрявя от общината.
А по отношение на земята - дори собствениците на апартаменти в сградата да не са собствениците на земята, това не означава, че ако се събори сградата, нямат права, напротив. Имат право в срок от 5 години да си я вдигнат отново в същия вид. :wink: Т.нар. право на строеж.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”