Въпрос за GSM купен от Мтел

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KOKO ГЕОРГИЕВ

Въпрос за GSM купен от Мтел

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 25 дек 2007 16:03

Преди около година взех на детето Sony Ericsson W 900i на 2 годишен лизинг и същата гаранция. При покупката твърдяха, че телефона е кодиран към Мтел.
Днес обаче детето пробвало и с Глобул-ска и с Вивател-ска карти и телефона не ги отхвърля, приема повиквания и набира.
Въпросът ми е наистина ли е възможно да са пропуснали да го кодират или има някаква мръсна уловка и да имаме проблем с гаранцията. :roll: :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 дек 2007 16:25

имам 2 нокии и на двете пише че са кодирани за мтел дори че мтел са вносител, ама си бацат на кото искам....проблеми с гаранцията виж в гаранционната карта....ако е описан подобен казус /което много ме съмнява/ тогава ще мислим...

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 25 дек 2007 16:30

chefito написа:....ако е описан подобен казус /което много ме съмнява/ тогава ще мислим...

Казусът е дали в паметта остава следа, че е ползвана чужда карта. Естествено ако имам някакви претенции ще го занеса с Мтел-ска карта. :P Но както разбирам от теб май нещо не ги заключват.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 25 дек 2007 16:42

Вчера ходих в Мтел да вадя дубликат на една карта понеже съм титуляр а я загубили ме помолиха за нова. Та докато си чаках реда служителката обясняваше на клиентите пред мен (които подаряваха на хлапето си телефон) че телефона ще работи със други карти (на конкуренцията) но можело да се "заключел" затова не било препоръчително.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 25 дек 2007 17:04

Коко, няма никаква опастност за гаранцията ти с карта на друг оператор.
Важен е стикера, който е върху някое от болтчетата за разглобяване. Ако той е здрав, т.е. телефона не е отварян, гаранцията си важи.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Вто 25 дек 2007 17:33

Аз като си купих W200 си беше кодирано към мтел

Върни се в “ОФФ-Топик - други”