Каква акумулаторна отверка да си купя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 31 дек 2007 10:46

joro_kem написа:
chy написа:
radotom написа:
chy написа:Насе,Скил е новото име на Елтос.След като Бош ги купи.

Мисля, че бъркаш, колега!........

Мисля че не бъркам :wink:

за съжаление бъркаш, колега.

Дам... Елтоса нямат нищо общо с боша. Производството на Елтос беше изкупено преди години от немската SPARKY и в момента излиза под тази марка.
Личното ми мнение е да не се занимаваш с ефтини машини. Също така да не си взимаш бош или спарки...
Блек енд декера са добро решение :)

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пон 31 дек 2007 14:01

Спарки правят много добри ел.бормашини и ъглошлайфи.Все пак с години правеха Елтос и всеки който ги е ползвал знае,че са кучета.Не знам обаче дали така стои въпроса с акумолаторните.Първата акум.бормашина във фирмата беше Спарки.Още работи и е видяла много зор.Само батериите вече не държат.Сега сме много доволни от Хитачи и Метабо.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 31 дек 2007 14:13

groznika написа:
joro_kem написа:
chy написа:
radotom написа:
chy написа:

Дам... Елтоса нямат нищо общо с боша. Производството на Елтос беше изкупено преди години от немската SPARKY и в момента излиза под тази марка.
Личното ми мнение е да не се занимаваш с ефтини машини. Също така да не си взимаш бош или спарки...
Блек енд декера са добро решение :)

Като се замисля-предпочитам да се доверя на вас,отколкото на друг... :D :wink:
Така че -ИЗВИНЯВАЙТЕ за подвеждащата информация,надявам се на никого да не съм навредил!!!!
groznika е много прав,но все пак всичко зависи от бюджета...
В този ред на мисли-една реверсна бормашина ще върши работа,вярно трябва удължител,тежи,не е супер удобна.Но пък натоварването на което може да се подложи е в пъти по-голямо!
Имаше една примоция-ударна бормашина(или Спарки или Скил,не помня)+куфар с различни свредла,битове...над 60 позиции
Весело посрещане на новата година!!!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 31 дек 2007 14:24

Значи нека вметна, че съм много добре запознат с продуктите на SPARKY. Имал съм и възможността да пробвам у дома доста от тях.
SPARKY имат страхотно качествена продукция която обаче е предназначена само за износ. Аз съм има честа да притежава такива инструменти. За съжаление нещата на нашият пазар не са от същата величина.
При машините на BOSCH има две серии. Домашна и професионална. Професионалните машини бош не се коментират стига да си намерите такива и то истински, а не ментета защото ще ви се стопят в ръцете :)
Перфоратор Скил на времето стопих чисто нов точно за един работен ден когато се занимавах със саниране и топлоизолация.

Нещата които мога да препоръчам са само блек енд декер и хилти. Всичко останало е компромис.
Също така недейте да купувате машини от сергии, пазари и съмнителни гаражни търговци. Най-добре търсете вносители или официални представители.
Съобразявайте класът машина според нуждите си и ако ви трябва за сериозна работа недейте да се кумите за цената.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 31 дек 2007 16:18

а бе не знам , ама на Бош много съм му набрал нещо :evil: Преди 10 години имахме няколко сини къртача , много яка работа бяха ..... после се мина лееко към хилти - няма според мен никой , който да й излезе ..... само цените са повече от солени ..... в един момент се върнахме към бошовете - еми не знам на какво се дължи , ама хем са сини ( демек профи ) обаче не им е чиста работата и това е ... А за Блекен-декера - не съм работил , ама възможно ли е да е на ниво на Хилтаците :roll: някак си не ми се вярва че са толкова добри ....

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 31 дек 2007 17:53

За мен момчета това са машините http://narod.yandex.ru/shop.xhtml?site= ... 30&g=2&n=3 а тук http://ascomtk.narod.ru/milwaukee2006.html са им и цените ама се дръжте здраво

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пон 31 дек 2007 20:20

аз имам хитачи само че то е професионално и съм мнго доволен от него

Потребителски аватар
mitkoslb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkoslb » Пон 07 яну 2008 10:20

вчера си го купих BOSCH IXO :D сега чакам удобен момент да го тествам иначе изглежда доста добре даже има и диод да осветява мястото за работа
3.6v
180 min 1
3/2 Nm
0.3 kg
1.3 ah li ion

Последна промяна от mitkoslb на Пон 07 яну 2008 10:26, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пон 07 яну 2008 10:23

mitkoslb написа:вчера си го купих BOSCH IXO :D сега чакам удобен момент да го тествам иначе изглежда доста добре даже има и диод да осветява мастото където работиш
3.6v
180 min 1
3/2 Nm
0.3 kg
1.3 ah li ion[/url]
Колко паре го взе друже ако не е тайна???

Потребителски аватар
mitkoslb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkoslb » Пон 07 яну 2008 10:30

от практикер го зех 99.99 лв със 2 god гаранция иначе го има и мастерхаус към 100 и няколко беше там

http://www.bosch.bg/content/language1/html/715_3359.htm

Върни се в “ОФФ-Топик - други”