Съвет за дигитален фотоапарат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 03 окт 2005 14:08

Хора можете ли да препоръчате апрат до $200 ( внос от САЩ ) или около 350-400 купуван в БГ.
Трябва ми за любителски цели ( да снимам любимата кола, жена и т.н. :) ). Задължително е да има оптично варио ( не че дигиталното въобще може да се нарече варио де ) и по възможност да работи на ММС карти ( телефона ми поддържа такива карти та да мога да се възползвам от добря му браузер и другите шукариики възможни с ММС карта ).
До преди има-няма месец имах ХП 635 и горе долу ми вършеше работа ( на тъмно никакъв го нямаше а колко шум вкарваше не е истина :) ), докато не потурчих целия комплект ( 2*2 батерии + 512мб карта + калъфче ) някъде :(.

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Пон 03 окт 2005 15:39

Преди около месец си купих Praktica DC44 за 200лева от Метро-4.2Мр ,пробвах го с ММС и SD карти и съм много доволен от резултатите-като снимки и видеоклип.Следващият модел,който е с варио е 382лева. :roll:

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пон 03 окт 2005 18:17

Практиката не си е работа...
Мунчо - Канон А520 - 220$ e в САЩ. Това е хапарата!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 03 окт 2005 19:33

@nova Много арно бе Танасе... апарат та дрънка.. ама с всичките тези настройки има половин час да си играя преди да натисна спусъка най-накрая :).

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 03 окт 2005 20:03

аз съм с Sony W1 с 2.5" display , хубав апарат , има много екстри и настройки , и докато се науча да снимам горе долу добре , бая поснимах , до сега съм направил 8924 снимки и вече мога да кажа че горе долу ги уцелвам , вече си го харесвам
но и CANON и PENTAX са мнооо добри
ама то пак като при колите ,
" НАЙ ВАЖНО Е ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОИСТВО "

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пон 03 окт 2005 20:45

Мунчо - ае батка (бел.ред. батка - Хумористичен поздрав ползван в метълските среди), то на Канона ауто-то му е доста прилично. Бонус имаш и настройки (щом си щракал преди знаеш, че са хубаво нещо). Защо мислиш се мандахерцам с това мое Сони С40. Единственото което е по-добро на Сони от Канона е Карл Цайс оптиката, силната светкавица и размера(по малък и лек е).
Виж Канона пък има 4х оптично за разлика от 3х на Сони-то и по голям дисплей... ааа и СД картите са по ефтинджос. Ама си е прасе.
Иначе и 2-та са по 4 мегапиксела. Всеки избира каквото му трябва.

Иначе ти препоръчвам Olimpus Stulus 500 - има 20 полуавтоматични настройки (ти му казваш какво ще снимаш и той се грижи), 2.5 инча лцд. Ли-Йон батерия и т.н. Обаче няма оптичен viewfinder и xD картите не са най-ефтините.

Както се казва и швепс. :)

Относно тези съветващи за 6х 10х оптично и стабилизация (Panasonic Lumix L2Z) - мче той няма да ходи из природата да снима птички я! На купон не виждам къде ще ползваш 10х оптично...

П.С. Ефтин да се чете евтин!

Beer

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 04 окт 2005 16:47

Muncho написа:Хора можете ли да препоръчате апрат до $200 ( внос от САЩ )
Към края на октомври очаквам Canon S1 IS за около 250 $ с доставката там. Миналогодишен модел е, но има отлични възможности вкл. на видеокамера (оптичен стабилизатор) :)

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Сря 05 окт 2005 9:06

Към края на октомври очаквам Canon S1 IS за около 250 $ с доставката там. Миналогодишен модел е, но има отлични възможности вкл. на видеокамера (оптичен стабилизатор)

Ей тва ако можеш да го вземеш, ама въобще не се замисляй......Каде е таз далавера? То тоя апарат струва 800 - 900 лв в момента в БГ :!: :?:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 05 окт 2005 11:03

s3 написа:Ей тва ако можеш да го вземеш, ама въобще не се замисляй......Каде е таз далавера? То тоя апарат струва 800 - 900 лв в момента в БГ :!: :?:
ТУК http://www.digitalcamera-hq.com/canon-p ... views.html само че моят е купен за 237 плюс около 13 доставка за 10 работни дни. Много е важно в съответният щат да не се плащал някакъв данък :roll: За цената в БГ си абсолютно прав. :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”