саше ако не отидеш до болницата с букет и шоколади и някъв армаган ше те набия
кога точно ги изписват

Ударих жена с дете-Ще изписват детето !!!!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Баце отделяй един обяд към 2-3 и да ходим, че ще ги изпуснем
Иначе относно возенето - това е най-правилния вариант, НО в някои случаи! За това има БЧК и ги направиха задължителни, ама старите като мен ги изпуснахме тия курсове де*а... ТОчно това казах на следователя (или къв е там) като мерихме - кво тряяше да чака линейка 3 часа ли? Той ми каза - "по-добре да чакате 2 дни, отколкото при пренасянето да му счупиш гръбнака и да лежиш за убийство после
" След това млъкнах.. Почувствах се адски некомпетентен
Ще бъде добре в тая или в друга тема да обсъдим кое е правилното да се направи в подобна ситуация. Ясно, че не можеш да разсъждаваш, но все пак...

Иначе относно возенето - това е най-правилния вариант, НО в някои случаи! За това има БЧК и ги направиха задължителни, ама старите като мен ги изпуснахме тия курсове де*а... ТОчно това казах на следователя (или къв е там) като мерихме - кво тряяше да чака линейка 3 часа ли? Той ми каза - "по-добре да чакате 2 дни, отколкото при пренасянето да му счупиш гръбнака и да лежиш за убийство после

Ще бъде добре в тая или в друга тема да обсъдим кое е правилното да се направи в подобна ситуация. Ясно, че не можеш да разсъждаваш, но все пак...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Ще бъде добре в тая или в друга тема да обсъдим кое е правилното да се направи в подобна ситуация. Ясно, че не можеш да разсъждаваш, но все пак...
нема кво да обсъждаш... има книги и инфо в нета на тази тема бол.... а за БЧК не се вайкай - изпуснал си само надуването на една кукла.... пък и винаги можеш да се явиш доброволно на курса

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Законово не само,че нямаш право да местиш колата ами си задължен да им окажеш първа помощ ама не и да ги транспортираш.Понеже наистина ако пострадалия почине може да те съдят за непредумишено убииство по непредпазливост и тем подобни неща....така че човека си е бил прав да ти направи забележка и то в твоя полза.При такъв тип ПТП и т.н. нямаш право на нишо друго освен първа помощ ако е необходима и....толкова....киснеш си и си чакаш линейка,КАТ и т.н. иначе си в нарушение на закона здраво.
По повод БЧК-то...аз го минавах и да ти кажа само си плащаш и седиш няколко часа да слушаш и да гледаш и да,остава по нещо полезно ама е много малко като информация и в повечето случаи дават филмчета от катастрофи и тем подобни неща....нищо съществено за което да си заслужава да ходиш....няма да те научат как да помогнеш най-добре или какво да правиш и да не правиш когато се случи някакъв инцидент.
Та по повод това с превозването даже ако си качил човек на стоп да го закараш от някъде до другаде и по пътя катастрофирате и той почине независимо дали си виновен ти или другия участник в ПТП-то близките на човека,който си возил могат да те съдят и осъдят за непредумишлено убииство (един познат на баща ми така си влезе в затвора за незнам колко години еи така няма нищо) така че бъдете внимателни и с това.
А и ако си бил останал на място едва ли щяха да ти кажат,че си ги блъснал на пътека след като колата ти е оставила следи и т.н. от средата на кръстовището нататък....а и кръстовището не се води пешеходна зона.....ама важното е, че са живи и здрави и дано всичко да е наред.
Успех!
По повод БЧК-то...аз го минавах и да ти кажа само си плащаш и седиш няколко часа да слушаш и да гледаш и да,остава по нещо полезно ама е много малко като информация и в повечето случаи дават филмчета от катастрофи и тем подобни неща....нищо съществено за което да си заслужава да ходиш....няма да те научат как да помогнеш най-добре или какво да правиш и да не правиш когато се случи някакъв инцидент.
Та по повод това с превозването даже ако си качил човек на стоп да го закараш от някъде до другаде и по пътя катастрофирате и той почине независимо дали си виновен ти или другия участник в ПТП-то близките на човека,който си возил могат да те съдят и осъдят за непредумишлено убииство (един познат на баща ми така си влезе в затвора за незнам колко години еи така няма нищо) така че бъдете внимателни и с това.
А и ако си бил останал на място едва ли щяха да ти кажат,че си ги блъснал на пътека след като колата ти е оставила следи и т.н. от средата на кръстовището нататък....а и кръстовището не се води пешеходна зона.....ама важното е, че са живи и здрави и дано всичко да е наред.
Успех!
- ///HAMANN///
- Автомобил:
- Двигател: AFN
Преди 6-7 години станах свидетел как едно малко ЛЕКЕ на 5-6 годинки взе пари от техните отиде да си взима някви неща от магазинчето отсреща , тръгна да пресича една не голяма еднопосочна улица и вижда че идва един Москвич алеко и скача пред него ( не да претича ами скача ) и кляка при което шофьора набива спирачки а спирачния път не беше повече от 1 метър , той караше с 20 маХ и едвам допря детето при което малкото копеленце хвърли стотинките и почна да реве човека се паникьоса , родителите на чавето скочиха от кафето и почнаха да хранат човека , при което се качиха с него и попдалих към болницата , та наричам детето , леке защото направи най голямата простотия и не знае какво може да стане с психиката на тоя човек , ама и родителите са за БОЙ
п.с. В старата ми работа 1 шофьор на камион почина от притеснение защото 2ма полицаи решили да се гонят по тесния път и едните се забили в излизащия камион , просто нямам думи

п.с. В старата ми работа 1 шофьор на камион почина от притеснение защото 2ма полицаи решили да се гонят по тесния път и едните се забили в излизащия камион , просто нямам думи

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Законово не само,че нямаш право да местиш колата ами си задължен да им окажеш първа помощ ама не и да ги транспортираш.Понеже наистина ако пострадалия почине може да те съдят за непредумишено убииство по непредпазливост и тем подобни неща....така че човека си е бил прав да ти направи забележка и то в твоя полза.При такъв тип ПТП и т.н. нямаш право на нишо друго освен първа помощ ако е необходима и....толкова....киснеш си и си чакаш линейка,КАТ и т.н. иначе си в нарушение на закона здраво.
Успех!
добре, а ако чакаш линейка 40 мин. и човека почине докато тя дойде? или по пътя към болницата? кой ще е обвинен в убийство? ако пострадалия мърда или се изправи сам -> няма опасност да го нараниш докато го качваш в колата

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
///HAMANN/// написа:Преди 6-7 години станах свидетел как едно малко ЛЕКЕ на 5-6 годинки взе пари от техните отиде да си взима някви неща от магазинчето отсреща , тръгна да пресича една не голяма еднопосочна улица и вижда че идва един Москвич алеко и скача пред него ( не да претича ами скача ) и кляка при което шофьора набива спирачки а спирачния път не беше повече от 1 метър , той караше с 20 маХ и едвам допря детето при което малкото копеленце хвърли стотинките и почна да реве човека се паникьоса , родителите на чавето скочиха от кафето и почнаха да хранат човека , при което се качиха с него и попдалих към болницата , та наричам детето , леке защото направи най голямата простотия и не знае какво може да стане с психиката на тоя човек , ама и родителите са за БОЙ![]()
В циганската махала - от Ботевградско към Дружба, циганетата се мятат нарочно под колите. После дъртите цигани те съдят и .....
Колега радвам се, че в твоя случай всичко е ОК
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
golf2_forever написа:спокойно колега всичко ще се нареди
Дано,дано....
Колеги,от това което ми се случи ви съветвам :
Ако не дай си боже някой удари човек-
ДА СИ ОСТАВИ КОЛАТА КАКТО Е СТАНАЛ УДАРА И ДА НЕ Я МЪРДА ЗА НИЩО НА СВЕТА....
ДА СЕ ОБАДИ ПЪРВО НА 150,ПОСЛЕ НА 166 И НАЙ-ВАЖНОТО :
ДА СИ НАМЕРИ СВИДЕТЕЛ/И....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”