Кво стана с форума?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Харесва ли ви така ОФФ Топик раздела?

Да!
44
24%
Не!
107
59%
Все ми е тази!
29
16%

Общо гласове: 180
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Кво стана с форума?

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 май 2009 17:13

Темата е много дълга и не я четох цялата, защото гледам са писали шепа хора и не представлява дори и процент от потребителите.

Пиша го с големи букви, за да го припомня:
ФОРУМЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КЛУБ :idea:
КЛУБЪТ ИЗБИРА АДМИНИ :idea:
АДМИНИТЕ ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА ВЗИМАТ РЕШЕНИЯТА, ЗАЕДНО С МОДЕРАТОРИТЕ :idea:
ТАКА Е РЕШЕНО В ИНТЕРЕС НА ВСИЧКИ :idea:

Какво търси масовия потребител? Търси информация за АВТОМОБИЛИ. Ако някои от вас тук са свикнали да четат за всичко и да си прекарват времето - това съвсем не е масовата част! Потребителя влиза - търси актуална информация за пътна обстановка и намира по 1 тема на страница в ОФФ топик. Трябва да прелисти и прочете 20 страници с теми с тъпи заглавия, за да се ориентира. Е вече я намира веднага!

Ама видите ли някой си свикнал цялата попара да му е на 1 място, щото има време да чете всичко наред и живее във форума по 20 часа на ден и сега не му е удобно... Е да, ама точно тия дето могат да си го позволят това са една дузина хора, а ДРУГИТЕ, които влизат с конкретна нужда от помощ и информация са десетки хиляди! И именно за тях е по-лесно. Не им се налага да прелистват теми за нокторезачки, ПВЦ дограма, хиляди ЧРД, пеперуди и памперси.

Хората влизат тук, заради АВТОМОБИЛИТЕ. Това е масовият потребител - той иска да чете за АВТОМОБИЛИ и няма по 20 часа на ден да чете простотии!

Така че, който иска да си пише за начини за повишаване на добива в градината - да си пише в Други.

Това е започнало като АВТМОБИЛЕН форум и така ще продължи!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 05 май 2009 17:18

От началото чета и следя тази тема,и се чудя какво толкова реват някои хора.Какво му има на форума в този вид?Пак си е като преди само където е малко по-подредено.Ми в крайна сметка никой не ви е вързал за форума,като не ви харесва просто не влизайте.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 05 май 2009 17:24

красота :Mr Green Fun
това което е направенно сега по форума е идеално : както се каза на мене не ми се чете за пъпки и тоалетна хартия , чета си офф'коли'. искам да почета нещо необременяващо - бъц офф'други'.по-добре неможе да е.

имам само едно предложение - знам че има друга тема ма сега се разписах - дали може да се направи и продава 'авточасти' така. примерно :
влизаш в продава , от там в авточасти , а от там вече в Голф 2,3,4,Венто............и т.н.

п.п.а и за най-недоволните :
ако не ви изнася си подайте молба за член mhihi и ше ви се обърне внимание поваче (трее и да си платите вноската след това,а не като мене :screwy )ако ли не ..... сте/сме само консуматори и неможе да искате нищо поваче.ако не му изнася на некой има горе едно ИЗЛЕЗ и сте капитани.
п.п.бати както го подкарахте с недоволства няма да се очуда да вида тема :
Протест пред НИМ за сваляне на модераторите death

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 05 май 2009 17:30

Vlad777 написа:...

Влади само не разбрах няколко неща:
1. От както се познавам с повечето от вас все ми се натякваше, че клуб и форум са две различни неща които се базират и управляват на различна основа. Сега изведнъж ти пишеш горния пост. Кое сега е истината или си подбирате версиите според случая?
2. Това кой, как и за какво ползва форума как го разбра? Някакво специализирано инфо ли има на което се опираш или са свободни теории?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2009 17:32

Айде ето и анкета!

Само да е ясно, че независимо от резултата, нещата няма да се променят.
След време, ако все още на 'всички' е неудобно, ще се преразгледа решението!

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 05 май 2009 17:33

Vlad777 написа:...................................................

щом взехте да делите хората и на мнозинство и малцинство,клубаджии и неклубаджии нещата не отиват надобре.

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 05 май 2009 17:36

Vlad777, group®, благодаря за изчерпателния отговор! Благодаря и за анкетата. Аз това търсех, за да си направя изводите. Благодаря!

Поздрави!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 05 май 2009 18:07

Чичи, така беше до качването на новата версия на форума. Дотогава клуб и форум бяха различни неща. Но вече не са. Форумът е собсвеност на клуба и клуба има всички ангажименти по поддържането му.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 05 май 2009 18:10

Vlad777 написа:Ама видите ли някой си свикнал цялата попара да му е на 1 място, щото има време да чете всичко наред и живее във форума по 20 часа на ден и сега не му е удобно...

По твоята логика като търсиш в Google сигурно трябва да минеш 2-3+ стъпки с категоризация за какво точно ще питаш и чак тогава да напишеш какво търсиш. Само че не е така организирано.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 май 2009 18:27

groznika написа:
Vlad777 написа:...

Влади само не разбрах няколко неща:
1. От както се познавам с повечето от вас все ми се натякваше, че клуб и форум са две различни неща които се базират и управляват на различна основа. Сега изведнъж ти пишеш горния пост. Кое сега е истината или си подбирате версиите според случая?
2. Това кой, как и за какво ползва форума как го разбра? Някакво специализирано инфо ли има на което се опираш или са свободни теории?

По 1 - на ОС стана ясно кой как и защо управлява форума - а именно - КЛУБЪТ!

По 2 - Ако имаш средно по 30 мин на ден за забавление в интернет и влизаш във форума на VW - за какво ще четеш? Информацията трябва да е леснодостъпна и удобна за всички. Защо да караме хора, които са дошли да четат за АВТОМОБИЛИ, да гледат теми за бетонобъркачки? Ако ме интересуват нокторезачки, няма да отида във форума на VW! Клубът и форумът си имат цели.

jordanpar написа:
Vlad777 написа:...................................................

Виждам че шепата ти е доста голяма,браво за което.
щом взехте да делите хората и на мнозинство и малцинство,клубаджии и неклубаджии нещата не отиват надобре.

Единственото разделение в момента е на АВТОМОБИЛНИ и НЕАВТОМОБИЛНИ ТЕМИ :idea:

Ако някой смята, че това не е нормално в АВТОМОБИЛЕН форум - да отвори прозореца и да погледне навън - има и друг, освен виртуалния свят!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 05 май 2009 18:41

Гласувах с не. Преди ми харесваше повече.
Ако пък може да стане както предложиха колегите - темите да ги има в раздели и същевременно отдолу да се виждат всички смятам че ще е най добре. Няма да има недоволни.

stan4o_mc написа:Тук останахме да пишем 10. Другите "не знам защо им писна"!

Написах едно мнение и спрях. Но продължих да следя темата. Спрях да пиша защото ми беше ясно че...
group® написа:Само да е ясно, че независимо от резултата, нещата няма да се променят.
След време, ако все още на 'всички' е неудобно, ще се преразгледа решението!

А и за офф-а не ми пука особенно :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 05 май 2009 18:58

stan4o_mc написа:Тук останахме да пишем 10. Другите "не знам защо им писна"!
Ще се пише, докато има отговор или до катинар. Аз никъде не видях да пише "Направихме така. След запитване се видя, че на х% им допада, на у% не, за това остава така/правим нещо по въпроса". Щото докато не се провери, няма да се знае. Нито сме говорители, нито има синдикати и профсъюзи. Виждам група хора които правят нещо, група които мрънкат, група която си трае и група, която е доволна. Никой не знае кои са повече, ама се вижда, че мрънкащите са повече от доволните. Никой не знае какво става с тея дето си траят. В радиото, зад всеки обадил се има по 8, които няма да се обадят. В телевизията са по 12 на обадил се. Тук не знам как е, но принципа е ясен. На теория, посочените за "маса", са такива. На практика за сега не се знае, предполагам както обикновено - няма и да се разбере. Щото хората ще свикнат и на никой не му дреме, дали така е добре. Поне на никой от изказалите мнение не се вижда да му дреме.

Поздрави!

Добре колега,ако ти трябва д анаправиш конкретна промяна по сайта,ще се допиташ до всички хубаво,ная някой ще им харесат промените,а на тези които няма да им харесат,тогава какво ще направиш ти????Vlad777 много точно обясни как седят нещата,евала за което.За какви профсъюзи ,маси,синдикати и прочие става дума??Не мога да разбера какъв ви е проблема та се заяждате за това,че ОФФ-а е в прилежен вид.Хайде като знаете подайте си молби за Админи или модератори и правете нещо по форума.За ебати глупостта правите напробелм.Как според вас трябва да изглежда облика на тоя вече превърнал се във всичко друго ,но не и автофорум.Теми с всякакъв характер заливат ОФФ-а и несамо него.Много ви бива да критикувате и да плуете този или онзи,еми хванете се направете нещо а не само да хленчите.За толкова незначителна работа 8страници хранилка :shock .Щом видът му не ви харесва еми автофоруми бол,според мен не е толкова важен облика,колкото хората които членуват.Все ми е тая дали първият под раздел ще е "Кой беше" или "Други модели".Много издребнявате,ААЩ

С този пост не искам да обидя никой!!!!!

jordanpar,пич какъв е проблема на форума,че не ми стана много ясно за какво говориш?

Последна промяна от stoqn_g60 на Вто 05 май 2009 19:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 05 май 2009 19:03

според мен така е по-добре, така е подредено и тези подфоруми които не ме интересуват въобще не ги отварям.в стария вид ако един ден не съм влизал във форума вечерта има поне 3-4 страници с нови теми и мнения.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 05 май 2009 19:20

handycam написа:според мен така е по-добре, така е подредено и тези подфоруми които не ме интересуват въобще не ги отварям.в стария вид ако един ден не съм влизал във форума вечерта има поне 3-4 страници с нови теми и мнения.

И аз съм на същото мнение .
Малко ми беше трудно в началото с многото подфоруми,но се свиква...
Все пак е за наше добро !!! :да:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 05 май 2009 19:26

group® написа:Айде ето и анкета!

Само да е ясно, че независимо от резултата, нещата няма да се променят.

Тогава какъв е смисълът от нея?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”