НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Мнениеот nosex » Нед 24 яну 2010 20:33

Aбе, всички са си ебали майката и това е, какво го нищете толкова, деба? :Mr Green Fun :beer :drunk :063:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 24 яну 2010 20:47

а къде е този ромпетрол? аз никога не съм виждал такава бензиностанция :)

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 24 яну 2010 21:52

Като влезеш в София посока "ломско шосе" преди моста.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 24 яну 2010 22:21

misho_golfa написа:Като влезеш в София посока "ломско шосе" преди моста.

Освен нея -
Бул Рожен 23Б
Кв. Дружба 1, бул Цветан Лазаров 34
Кв. Долни Богров, изход за Варна

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 24 яну 2010 22:29

yoan4o написа:
misho_golfa написа:Като влезеш в София посока "ломско шосе" преди моста.

Освен нея -
Бул Рожен 23Б

имаше и по Е79 посока Видин при горна(може и долна да е) Вереница, но я развалиха.
http://www.rompetrol.bg/online/index.ph ... age_id=743

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 24 яну 2010 22:35

Зареждал съм многократно на тях и винаги горивото им е било с едно и също добро качество.... :bowdown

( Сипвал съм бензин,газ,дизел... :deal )

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Нед 24 яну 2010 23:18

Милослав написа:
neon написа:
batmilko написа:
Милослав написа:Още не мога да се престраша да сипа Ромпетрол.
и аз, а ми фалат нафтата им мноо... мааа.... като чуя ром... и ми се струва, че ше ме излъжат

Аз се престраших преди 1 седмица- за около 120км по магистрала! Нищо особено!

За бензинец или диза говорим?

Нафтица- нали от там тръгна темата. С бензина експериментите съм ги приключил отдавна. Ма така като гледами и с дизела съм на приключване. Та пак - Shell ама V-Power :bowdown (без значение бензин или дизел), за обикновения нямам наблюдение.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 25 яну 2010 11:12

neon написа:
Милослав написа:
neon написа:
batmilko написа:
Милослав написа:Още не мога да се престраша да сипа Ромпетрол.
и аз, а ми фалат нафтата им мноо... мааа.... като чуя ром... и ми се струва, че ше ме излъжат

Аз се престраших преди 1 седмица- за около 120км по магистрала! Нищо особено!

За бензинец или диза говорим?

Нафтица- нали от там тръгна темата. С бензина експериментите съм ги приключил отдавна. Ма така като гледами и с дизела съм на приключване.

Да споделя за нафтата на Ромпетрол - за последните 20 и няколко хиляди километра зареждам само там с изключение на няколко зареждания от ЕКО. Разход и вървеж супер. Веднъж заредих от скъпата нафта на ОМВ - вървежа без никаква разлика. Всичко, което казвам се отнася за бензиностанции на Ромпетрол, които не са на франчайз(дадоха ми една карта на БГ, в която е посочено кои обекти са си на Ромпетрол и кои на франчайз). Добавки против замръзване не ползвам и не съм имал проблеми със замръзване и палене. И последно - в горивния филтър нямам грам утайки за 20 тина хиляди километра.

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Пон 25 яну 2010 11:48

Включвам се в добрите отзиви за ромпетрол - преди пълнех само спринт на омв, повечето пъти като съм сипвал върви кат змей, но имаше няколко пъти едно окуцяване, даже в началото си мислех дали не е зацапване на геометрията. Последните няколко месеца карам с нафтата от ромпетрол - върви си нормално (кат змей), без куцукане. Таз сутрин ми беше интересно дали е замръзнала нафтата, щото за варна -20 си е сериозно число. Найн, запали, поработи и си тръгна кат пич голфа. Няма добавки, няма нищо, само нафтата. Обаче правя уговорката че нафтата е от ромпетрола над метро - там си е тахна бензиностанцията, не е франчайз.
И освен това лятото като ги питах за отстъпки, ми дадаха една карта с която ми намаляват цената с 2 ст. на литър, не е много, ама ми става малко по хубаво. Питайте ги за отстъпки, щото те сами не си ги предлагат.

Потребителски аватар
jiovanni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jiovanni » Пон 25 яну 2010 12:02

Понеже става дума за бензиностанция в Русе, искам да кажа няколко думи точно за тях.
Наливал съм в местните ЕКО, Ромпетрол, Лукойл и ОМВ (не съм наливал в злополучната бензиностанция, за която говори колегата). Та...
От гориво в ЕКО - Русе, старият ми Пасат 1Z замалко да отиде на ремонт - забиваше, претрисаше, губеше мощност - бях се видял в чудо с него...
Ромпетрол - Русе (в промишлена зона) - Същият този 1Z губеше мощност...
Лукойл - Русе - до метро - нямам оплаквания и старият и новият (AVF) работят нормално и харчат нормално...
ОМВ - Русе - само AVF-a - държи се прилично без никакви видими смущения... нормален разод и динамика...

Като цяло бензиностанциите в този иначе хубав български град предлагат некачествено и извън стандартите гориво...

Аз лично вече наливам от бензиностанции в Плевен, от които съм много доволен.... засега....

Изводът от цялата тази информация е, че горивата се кърщават индивидуално след пристигането си в конкретната бензиностанция и че няма централен одит накачеството, въпреки големината, известността или финансовата мощ на веригата бензиностанции...

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 25 яну 2010 12:20

това изобщо не е верно за русенските бензиностанции.аз лично от 4г си ходя само на омв и нямам никакви оплаквания :да: два пъти съм зареждал на лукоил и никога повече колата нямаше същата динамика и каточели качи разхода такаче за мене има само омв

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 25 яну 2010 12:53

Много хора, много мнения... От всичко написано излиза, че не е важно името на коя верига носи конкретна бензиностанция, а колко бързо собственикът си е поставил за цел да забогатее... едни плюят Лукойл, други са доволни, същата работа е и с OMV и Shell. Аз по принцип си зареждам само на ОМВ, но се наиграх един път в Красна Поляна с нафта (и то премиум), така че не може да се генерализира коя верига е добра и лоша, всичко е индивидуално...

Малко да разведрим обстановката:
Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 26 яну 2010 21:39

Поредното потвърждение за качеството на нафтата в Лукойл - днес сутринта зет ми си пали нормално в гаража в Мартен, излиза и тръгва към Русе. Колата е Citroen Evasion 2.0 HDI, горивото е на Лукойл, бензиностанцията до Парка на Възрожденците, до църквата. И стига до Дунав мост, където угасва. И така няколко пъти, докато не сипва две добавки против замръзване, 60 литра друга нафта с 6 литра бензин. Ово е стандарт - Лукойл! :No

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Вто 26 яну 2010 22:02

Днес един мой приятел ми се оплаква от същата бензиностанция на Лукойл,която прецака на Петко колицата.Бил заредил нафта и пак същата история ,губене на мощност ,колата не върви.При него филтъра е изиграл ролята си ,това го е спасило,поне така ми каза.Да им се връща тъпкано на тези измейкяри мръсни :beat_butt2 .Не ги е срам да прецакват така хората :evil: :evil:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 26 яну 2010 22:07

Само едно не мога да си обясня - може ли да правят тези мизерии в най-голямата зима?! Ами то дори да не си потърсят правата по каналния ред хората /искове, жалби до стандартизации и т.н./, рискуват някой да се върне да им строши главите. Не дай Боже някой да тръгне на дълъг път с такова гориво в колата си.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”