Качвате ли стопаджии?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Качвате ли стопаджии?

Да
36
14%
Не
163
64%
Както дойде
55
22%

Общо гласове: 254
Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Re: Качвате ли стопаджии?

Мнениеот Tihon » Сря 20 окт 2010 10:50

Стига бе, к'во обиждане - тук е форум, всеки си представя гледната точка. Мисълта ми беше, че част от стопаджийте пътуват заради липса на пари - трябва да се прехвърли /най-често/ към голям град - това са обикновено сезнонни бачкатори, възрастни хора над 40 г, но друга част - в това число и аз, сме пътували заради ... любопитството да се запознаеш с нови, интересни хора. Във втория случай има един ... "доброволен подбор на характери" - никой не мож'те накара да ми спреш насила, а и аз не тръгвам, ако нямам настроение за стоп. Значи и двамата сме на една вълна - нещо ново, с който да си поговориш или поне да споделиш пътя, пространството и времето. А и както ми разказа наскоро един уважаван член на форума - като не ти харесат - казваш "абе аз требе тука да отбия в това село, ще ви оставя на главния път" - минаваш транзит през селото и си продължаваш съвсем нормално.
А тези филми за престъпления по пътищата... статистически са толкова вероятни колкото и да хванеш компютърен вирус от yahoo.com или да те пребият на път от спирката, да речем. Вервай ми, имам поглед върху това. Или поне върху официалната статистика ;)
PS магистралните работят по сигнал от митница/гранични. Случаят, който момчето го описва е по скоро локални пишлегари, ако е в Бъглария. Представи си аз и още 4 ма авери да лежим в канавката и да чекаме некой да ни спре... Е,'убаво, ще ни спре някоя шкода 120 с дядо - ще го ограбим... да го убиваме ли ...? ако го убием ще ни подгонят за убийство, ако не - ще разкаже на ченгетата след половин час и имаме въоръжен грабеж на пътя - веднага почват блокировки на пътищата, иамт нашто описание - а колко сме припечели...? Никой нормален /имам предвид над 23 г. и над 5 г в занаята/ бандит няма да разчита на случайно спряла кола за да се препитава. Много по добре да сложи чорапа на главата и да влезе в нормален чейндж или бензиностанцията, след 5-6 дена наблюдение на инкасото.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 20 окт 2010 11:08

Прекалено много филми гледате момчетаааа... Аз съм пропатувал на стоп цяла България. Освен това винаги когато имам възможност качвам стопаджии (тва вече го казах на първа страница). Разбира се намалявам, заглеждам се.. ако е некой пълен оръфляк нема да го кача... Ама особено лятото, хора тръгнали за море.. Що да не ги кача. Мен са ме качвали много и аз качвам. Тва е. Разбира се има риск, но той не е по-голям от този да те пребият нощем когато отиваш за цигари до денонощния магазин

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 20 окт 2010 11:15

Скуба е прав. Рискът за теб е същият като риска за стопаджията. Той знае ли при кого се качва. На мен ми се е случвало в ролята си на стопаджия да се кача при едно момче на около 25 г. в някаква корсичка. Заприказвахме се, оказа се, че корсата е с жокери и той реши да покаже силата й. Е нямаше толкова страх за 20 км. пътуване. То не бяха тройни изпреварвания, от ляво, от дясно , по средата, през тревата... Та мисълта ми е, че всичко е риск. Но като огледаш човека, веднага можеш да прецениш какъв е.
п.с. Аз вчера даже взех един на стоп. Съвсем нормален човек, пътуват с някакъв човек, но онзи не минал и той си хванал стоп. На пръв поглед ми прилича на човек, дето работи в поща или кабелна.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 20 окт 2010 11:20

Aз принципно качвам рядко и то само познати хора. В събота вечерта се прибирах към Равно поле и навън валеше, на пътя видях една жена която стопираше спрях и я качих. Хубаво ще кажат помогнал си в нужда. А на мен някои помогна ли ми после като 2 дни колата ми миришеша ужасно, тази г-жа сигурно не беше се къпала с дни :shock а не беше клошарка нещо съвсем нормална жена на средна възраст, не беше и циганка нещо :banghead:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 20 окт 2010 11:30

Това за миризмата ми е познато. Веднъж качих едно нормално облечено момче, ама момчето се оказа някакъв овчар - по обувките му имаше два пръста рядко миризливо овче "ако". После една седмица не можа да се проветри.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 30 окт 2010 17:43

Днес на обяд качих 2 момичета :да:
Поприказвахме си доволно, отиваха към Банско след няква тежка вечер в Студентски град mhihi
Бих пологнала отново :да:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 30 окт 2010 17:49

Night_elf написа:Днес на обяд качих 2 момичета :да:
Поприказвахме си доволно, отиваха към Банско след няква тежка вечер в Студентски град mhihi
Бих пологнала отново :да:

:roll:
алекс, не искам да знам какво си правила с 2-те момичета mhihi

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 30 окт 2010 17:55

racing_team_vidin написа: :roll:
алекс, не искам да знам какво си правила с 2-те момичета mhihi

хахаха Бяха свестни де mhihi
А и хита беше, че ми разказваха за някакъв мъж който ги е качил и им е обяснявал "И сега момичета, какво ще правим, секс прави ли ви се" и отговора им бил "Еми ние не харесваме мъже" :horror:
За една бройка да ми излезе късмета mhihi

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Съб 30 окт 2010 18:13

Аз несмея, но съм качвала 2 пъти. Единия път беше катаджия /Габровец/ :Mr Green Fun хукнал на стоп от Севлиево до Габрово. След няколко месеца в 22:00 ч. ми звъни на вратата :shock Моли се да ида да ми направи протокол на една катастрофа, която бях причинила преди половин година. Нямало съставен такъв и шефа на енергото викнал много яко, защото трябвало да плащам стълба, който съборих. Катаджията пред пенсия, чупи пръсти. Направих му добро, а той ми изсра лайно. Втория път 2 момчета от Слънчев бряг до Варна.А те пътуват за Плевен. Някой ги беше стоварил на гадния завой на излизане от Сл. бряг. Нищо чудно, че не им спират. Взех им документите и ги качих, накарах им се че се напили предната вечер и са пушили трева /сами споделиха/ закарах ги на автогарата, изчаках да си купят билети. Неисках да пътуват повече на стоп, защото след 1 час се стъмваше. Аз не бих пътувала никога на стоп :screwy

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 30 окт 2010 18:18

Колежке, Ели..., пийни едно питие, поеми дъх, дръпни една цигарка и си редактирай поста. :wink:
Нищо не разбирам, освен че не искаш да пътуваш на стоп, предполагам и да качваш стопаджии :beer

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Съб 30 окт 2010 18:26

nosex написа:Колежке, Ели..., пийни едно питие, поеми дъх, дръпни една цигарка и си редактирай поста. :wink:
Нищо не разбирам, освен че не искаш да пътуваш на стоп, предполагам и да качваш стопаджии :beer

:applause: Браво! Необходимото си го разбрал! Против съм качване на стопаджии и пътуване на стоп.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Нед 31 окт 2010 19:17

elimn написа: Втория път 2 момчета от Слънчев бряг до Варна....... Взех им документите и ги качих

Toва как се превежда :
-Ще ме закарате ли до Варна?
-Документи и личните карти за проверка !!!
-..Момент...Заповядайте....
-..Хм, добре..така, така... качете се в колата

:lol:

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Нед 31 окт 2010 19:42

Tihon написа:
elimn написа: Втория път 2 момчета от Слънчев бряг до Варна....... Взех им документите и ги качих

Toва как се превежда :
-Ще ме закарате ли до Варна?
-Документи и личните карти за проверка !!!
-..Момент...Заповядайте....
-..Хм, добре..така, така... качете се в колата

:lol:

Ето така:
-На къде сте тръгнали?
-Към Плевен.
-...Аз до Варна мога да ви закарам, но искам документите ви в мен, докато пристигнем.

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Нед 31 окт 2010 19:43

Цък, само стопаджийки
ПП: По темата, до сега не съм качвал и най-вероятно няма да кача ;]

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 31 окт 2010 23:42

не одобрявам хората на автостоп , освен ако не станало проблем на пътя и иска да иде до близкия град , но такива дето чакат на изхода на магистралата , направо да ги арестуват

Върни се в “ОФФ-Топик - други”