За бездомните кучета по улиците - декларация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: За бездомните кучета по улиците - декларация

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 окт 2010 9:55

няма да споря с тебе по тоя въпрос, но имам едно малко лирично отклонение:
Не е ставало дума за агресивните. За тях е ясно.

за това по принцип е цялата тема!
НЯМА НАЧИН да ме нахапе помияр (за жена ми и/или детето ми изобщо не става дума дори!!!) и да го оставя жив!
няма такъв начин...
както и няма начин за това да ме тикнат в затвора!
или и тука има несъгласни?

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 09 окт 2010 10:05

vaskoto1 написа:няма да споря с тебе по тоя въпрос, но имам едно малко лирично отклонение:

НЯМА НАЧИН да ме нахапе помияр (за жена ми и/или детето ми изобщо не става дума дори!!!) и да го оставя жив!
няма такъв начин...

напротив, в темата става дума за целенасочено , масово изтрепване на всички улични псета, без оглед ухапало ли те е или не, умилква ли ти се, дали е на 2 месеца пале, ненаправило нищо никому, често с методи като кукички в хляб, антифриз и хляб и подобни тъпотии родени от такива хора. - Цитат от първия пост: Пречистване- да се разбира като необусновано ужищоение на бездомни псета, кастрирани такива и на всякви четириноги
За другото съгласен. Айде хубав ден :beer

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 09 окт 2010 10:05

Има несъгласни.
Щото ако им стане кеф мое да те лепнат нарочно за особена жестокост.И да не е затвор, то поне ще е съд, дето ще изгубиш тонове нерви и пари.
Не забравяй къде живеем death :patriot

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 09 окт 2010 10:09

vaskoto1 написа:няма да споря с тебе по тоя въпрос, но имам едно малко лирично отклонение:

няма такъв начин...

има, ако наистина ти е толкова акъла, най-добре го нахапи и ти. така е справедливо

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 09 окт 2010 10:24

Извинявам се на хулигата и безсексовия.
Оттеглям си думите
Имам ново предложение:
да оставим кучетата на мира и да си хапят безпроблемно всички беззащитни възрастни хора, майки и деца.
че за кво са ни тия бе? никва полва от тях. Само плащаме пенсии и детски. По-добре е хучетата да ги изядат. Хем спестяваме пенсии, хем не тормозим кучета.

СЕГА ще поставя въпроса по друг начин:
Държавата не прави НИЩО по проблема с кучетата. Избора се свежда до: кучета или хора! Бездомното куче или МОЙТО/ТВОЙТО дете!
ХУлганчо? Некви предложения?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 09 окт 2010 10:25

dobrin написа:Аз: Ало, 112? Тук лежи в безпомощно състояние една жена, мисля, че не диша! ...

vaskoto1 написа:аз:претърпях леко птп на цариградско шосе-бихте ли изпратили полицейски патрул?
112: къде по точно?...

Е 'убуу, де!
А що звъните на 112, като знаете телефоните и на специализираните служби, където по случайност вземат на работа и хора, знаещи за какво става дума?!?
Айде и аз да дам пример:
Миналата седмица (панаирно време, 11.35 на обяд, задръствания като за световно) в четвъртък отивам да купувам части за работата.
Прибирам се към колата и тъкмо да влезна вътре - гледам 3 хлапета се прибират след училище и почват да сочат нещо към един изоставен склад.
Поглеждам и аз - ДИМ! :shock
Веднага звъннах на 160 (ЗАБЕЛЕЖКА: Това е телефона на пожарната!)
160: Пожарна команда слуша!
Аз: на хххх улица се е запалил изоставн склад. В момента тръгва огъня.
160: Изпращаме кола. Изчакайте на място, моля

Най-близката пожарна е на около 6км, през сравнително тесни за огромното си натоварване улички. Адреса е почти в центъра на Пловдив, зад кино 'Гео Милев' (отново тесни улички, почти блокирани от наспирали до тротоара коли).
Е, да, ама след не-повече от 5-6мин чух сирените и на 7-мата минута момчетата бяха почнали да гасят! :shock
Дори рамките на изпочупените стъкла и гредореда на тавана не успяха да изгорят!

По темата: И мен са ме лаяли глутница пумияри навремето!
Не знам защо, но много обичаха да скачат на Трабантчета (тогава карах такова)
Седмица, втора, месец, два...
Отучих ги, де! :lol:
Знаете ли колко страшно реве разярен двутактов Трабант с пълна газ на I-ва в уличка, заградена със зидани дувари mhihi mhihi mhihi
След този случай в момента на запалването на Трабант глутницата мистериозно изчезваше от паркинга :banana

А какво е направил кмета на Пловдив не знам, и предпочитам да не знам, но го е направил КАЧЕСТВЕНО! :да:
Отдавна не ми се е случвало да видя повече от 3-4 пумияра накуп!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 09 окт 2010 10:33

hooligans написа:Вие не сте хора бе :screwy
Не виждам тая тема защо се дискутира още
Дано децата ви някой ден да не опитат нещата които приготвяте за кучетата..
я се осъзнайте малко, ква е тая злоба кво е тва нещо
животните даже не са толкова жестоки

От човека по жестоко няма...
Кото чета постовете на повечето ви ме хваща страх честно...баси съдизма...
Да ако някое куче е яко агресивно и нахапе накой мой близък недай си боже и аз бих го убил, но незнам защо слагате всички кучета под общ знаменател и всички под ножа...
Всеки ден се убеждавам колко агресия има в Българина...
И една случка от наскоро, жалко че бях без кола да го настигна тоя боклук и да му строша носа. Може ли на спирка пред хора и деца, малко кученце да пресича и боклука да дади газ и нарочно да го сгази би...ей полудях ако го бях докопал тоя можеше и да го лежа сега...Явно така трябва от както се родят да биват избивани да се газят, да се стрелят, тровят, да се слагат кукички в храна да се бесят, колят и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 09 окт 2010 11:46

миналия месец съм се отчел 4 пъти..... не става въпрос за пред жена ми ;) винаги има начин ;)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 09 окт 2010 12:29

bomber написа:
hooligans написа:Вие не сте хора бе :screwy
Не виждам тая тема защо се дискутира още
Дано децата ви някой ден да не опитат нещата които приготвяте за кучетата..
я се осъзнайте малко, ква е тая злоба кво е тва нещо
животните даже не са толкова жестоки

От човека по жестоко няма...
Кото чета постовете на повечето ви ме хваща страх честно...баси съдизма...
Да ако някое куче е яко агресивно и нахапе накой мой близък недай си боже и аз бих го убил, но незнам защо слагате всички кучета под общ знаменател и всички под ножа...
Всеки ден се убеждавам колко агресия има в Българина...
И една случка от наскоро, жалко че бях без кола да го настигна тоя боклук и да му строша носа. Може ли на спирка пред хора и деца, малко кученце да пресича и боклука да дади газ и нарочно да го сгази би...ей полудях ако го бях докопал тоя можеше и да го лежа сега...Явно така трябва от както се родят да биват избивани да се газят, да се стрелят, тровят, да се слагат кукички в храна да се бесят, колят и т.н.

тва е бил лудия

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 09 окт 2010 12:35

Това и
това са жертви на бездомни кучета с доказана агресивност.Някой би ли желал да види себе си или близък така?Според мен такива животни трябва да бъдат разстрелвани от ловна дружинка, с указ посред бял ден.Това е девиация-другата крайност, човекът на снимката е руски сериен убиец-последна версия.Заслужава същата съдба.

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Съб 09 окт 2010 12:48

До колкото ми е известно общинарите глобяват собствениците на кучета ако: ги разхождат без каишка, без наморник за "агресивните" породи, не носят паспорта на кучето, ако ги разхождат в неразрешени участъци на парковете, ако не чистят екскрементите им, при ухапване/нападение и т.н. Е сметнете колко трябва да се самоглоби Столична община, защото, както казаха на предишната страница, уличните кучета са нейна собственост!

Последна промяна от Jetta_CAT на Съб 09 окт 2010 12:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Съб 09 окт 2010 12:54

Колега напълно те подкрепям в начинанието ще ги тровим и тва е . Имам едно лудо бабе в входа която няма пари да си купи храна за нея но кyпува пилешки работи за бездомните котки и кучета и ги храни пред блока или на стълбището , излизам аз онзи ден от блока ми и кво да вида 6-7 пумяра се сабрали пред блока и чакат. Като ми мина през акъла ако ме нападнат за колко време ш ме оглозгат бая се позамислих за няква отрова , ако някои колега знае каква отрова би им "помогнала" да ми дава идея и да ги деиствам тия дни . Щот че съм толчав мъж ме хвана страх та камоли за малките дечица от блока . п.с. може и да отрова бабугера дет ги храни :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 09 окт 2010 12:55

Миналата година едно куче ме преследва два километра из Стара планина.... беше си направо "аз или то" ....оказа се ТЯ и имаше малки..... личното ми мнение, че бездомни кучета в градовете нямат място, безотговорни собственици на домашни също ..... природозащитниците са нагла паплач дето се бърка където не им е мястото..... спасяват СВЕТА ....колко трябва да изнаглееш и да се мислиш за важен, за да си мислиш, че ЗЕМЯТА зависи от теб, че и да тръгнеш да я спасяваш.... Земята е тук повече от 4 млрд. години и е виждала такива неща, че ние по заплаха се нареждаме някъде между драскотина и пъпка на задника .... и ще я има дълго след като нас ни изучават по вкаменелости ......

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 09 окт 2010 13:24

ако някой бездомен пумияр ме ухапе мен, жена ми, бъдещите ми деца или мой близък... е няма да остане жив :bishop

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Съб 09 окт 2010 13:50

не изчетох цялата тема, но ще споделя и собственото си мнение! из Варна се разхождат вълци по 1 метър високи! лично мен ме хваща страх понякога! трябва да минават вечер, да ги събират в един бус и право в екарисажа!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”