dobrin написа:Аз: Ало, 112? Тук лежи в безпомощно състояние една жена, мисля, че не диша! ...
vaskoto1 написа:аз:претърпях леко птп на цариградско шосе-бихте ли изпратили полицейски патрул?
112: къде по точно?...
Е 'убуу, де!
А що звъните на 112, като знаете телефоните и на специализираните служби, където по случайност вземат на работа и хора, знаещи за какво става дума?!?
Айде и аз да дам пример:
Миналата седмица (панаирно време, 11.35 на обяд, задръствания като за световно) в четвъртък отивам да купувам части за работата.
Прибирам се към колата и тъкмо да влезна вътре - гледам 3 хлапета се прибират след училище и почват да сочат нещо към един изоставен склад.
Поглеждам и аз - ДИМ!
Веднага звъннах на
160 (ЗАБЕЛЕЖКА: Това е телефона на пожарната!)160: Пожарна команда слуша!
Аз: на хххх улица се е запалил изоставн склад. В момента тръгва огъня.
160: Изпращаме кола. Изчакайте на място, моля
Най-близката пожарна е на около 6км, през сравнително тесни за огромното си натоварване улички. Адреса е почти в центъра на Пловдив, зад кино 'Гео Милев' (отново тесни улички, почти блокирани от наспирали до тротоара коли).
Е, да, ама след не-повече от 5-6мин чух сирените и на 7-мата минута момчетата бяха почнали да гасят!
Дори рамките на изпочупените стъкла и гредореда на тавана не успяха да изгорят!
По темата: И мен са ме лаяли глутница пумияри навремето!
Не знам защо, но много обичаха да скачат на Трабантчета (тогава карах такова)
Седмица, втора, месец, два...
Отучих ги, де!
Знаете ли колко страшно реве разярен двутактов Трабант с пълна газ на I-ва в уличка, заградена със зидани дувари
След този случай в момента на запалването на Трабант глутницата мистериозно изчезваше от паркинга
А какво е направил кмета на Пловдив не знам, и предпочитам да не знам, но го е направил КАЧЕСТВЕНО!
Отдавна не ми се е случвало да видя повече от 3-4 пумияра накуп!