brabus написа:Продължаваме вече с по-подробна рецепта, че и готвачът прояви интерес.![]()
Ако се готвят на тиган - принципно - скаридите обичат масло.
Ама избистрено масло - без суровадката(тя загаря и дава неприятен вкус)
Та обелените месца ги пльоква с доволно количество скълцан чесън в масло - колкото му се отпусне от сърцето
и ги запържва, докато с изпари водицата, която пускат; добавя сокът от лимон, няколко капки табаско - аз предпочитам зелено и накрая капачка перно - най-приятната за готвене мастика.
И пак е проба-грешка - номерът е да не изсъхват - да не се препържват ако са пресни може и полусурови да се ядат.
А за скара: лимон и зехтин в относително равни части, малко чесън, сол и подобни, се пасират, докато се получи еднородна емулсия - ако са екстремисти, може и лъжичка мед да добавят.
Пекат се на силна скара и периодично се мажат със соса.
Ако от него остане - кисне половин филия хляб във вода, изстисква водата, добавя хляба към соса, пасира, топи и яде. Мастиката навсякъде!!!
бате като го гледам бая мастика ще ми трябва за да стигна да го ям

