Аз съм на мнение, че фаровете по светло повече пречат, отколкото помагат, ама никой не ме пита. Както казва пичагата, целогодишното каране на фарове е пред обнародване в ДВ и тук само си чешем клавиатурите. Както и да е, де, това е една от по-малките простотии, които се приемат с новия ЗДП. Има доста по-сериозни работи, които да обсъждаме - на първо място - май ще се приеме (ако вече не е и прието) плащането на ръка на катаджията... Честито на всички...
Едит: ето го и законопроекта за изменение и допълнение на ЗДП: PDF; който иска - да се образова...
а колкото до карането на фарове и през светлата част на денонощието/DRL - струва ми се, че това е измислено от по-големшките петролни компании май-май...
Може да гасите ламБите от 02.03.07
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:CRX Racing написа: [Не мога да разбера защо обиждаш хоратаИ "катила" какво прави "наопаки", а? В момента никой не е задължен да кара на фарове. Не разбирам като карам с изгасени фарове, "катил" ли съм?И "наопаки" го правя, ама само за теб, защото според закона не е съм задължен нали? Пич ти да нямаш магазин за крушки? Нищо лично, но всеки има право да кара както иска.
И пак го казвам: В слънчево време, риска някой да не ти види стоп светлините е по-голям от този да ти види фаровете
не знам защо видя в написаното от мен себе си , но както и да е
казваш всеки може да кара както си иска
НЕ МОЖЕ - трабва да кара според закона !!!! точно от такива дето си карат както си искат и не се съобразяват с околните сме на тоз хал!!!!
и да аз съм вносител на всички видове крушки и акумулатори дето се продават и съм на далавере от това, яд ли те е ??????????
а в слънчево време ако не ти видят стоповете за това няма да са виновни пуснатите ти фарове!!!! най -добре ходи си върни книжката , че ще вземеп да се претрепеш някъде или по -лощо ще претрепеш друг, явно ти е трудно това упражнение- шофирането
Виж са не се заяждам и също като теб съм много против палячовците дето си правят каквото си искат по пътя!!! Имах предвид, че всеки може да си кара както си иска...с фарове или без фарове!!!
Та до въпроса дали ще си връщам книжката или не, мисля че си е мой проблем!?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колеги, в петък вечерта пътувах до морето, а днес се прибрах обратно. на отиване нещата си бяха ясни - тръгнах по тъмно и естествено, всички караха с включени светлини. днес обаче пътувах следобед и след 17 часа (което си е почти тъмно) пътя изобилстваше от "колеги" без включени светлини. по-голяма пасивна простотия и безотговорност от тази няма! според мен е абсолютно задължително при нашите родни пътни условия да се кара целогодишно и 24 часа в денонощието с включени светлини. всички приказки за по-висок разход на гориво са силно преувеличени от хора, които (сигурен съм в това!) биха платили маса пари за глупости, а в същото време играят хазарт с безопасността си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:а пък днес "у вестнико" пише , че се предвижда затвор за пилотите изтребители - само мога да кажа - време бешедано се сетят да добяват и текст - затвор + конфискуване на МПС-то както и на такива , които карат без книжки
Абе те при смъртни случаи често дават условни присъди, какво остава за някакви превишени скорости да се стигне до затвор? Би било леко престараване.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
One написа:а пък днес "у вестнико" пише , че се предвижда затвор за пилотите изтребители - само мога да кажа - време бешедано се сетят да добяват и текст - затвор + конфискуване на МПС-то както и на такива , които карат без книжки
Да ама ще стане като всичко друго у нас, добре замислено но лошо изпълнено

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
One написа:...че се предвижда затвор за пилотите изтребители...
И сегашния закон не е лош, и добри санкции си има, остава въпросът защо не се изпълняват. С увеличаване на санкциите и занижаване на контрола се постига обратен ефект на този, който 'уж' се цели - според мен трябва да е обратното.
Пък и се хващам на бас, че нито един 'системен пилот-изтребител' няма да иде да чука камъни независимо от строгостта на наказанието...

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
joro_kem написа:колеги, в петък вечерта пътувах до морето, а днес се прибрах обратно. на отиване нещата си бяха ясни - тръгнах по тъмно и естествено, всички караха с включени светлини. днес обаче пътувах следобед и след 17 часа (което си е почти тъмно) пътя изобилстваше от "колеги" без включени светлини. .
За това трябва да има закон за постоянно включени светлини.
И аз пътувах около 18,00часа и половината шафьори караха без фарове

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
k22 написа:joro_kem написа:колеги, в петък вечерта пътувах до морето, а днес се прибрах обратно. на отиване нещата си бяха ясни - тръгнах по тъмно и естествено, всички караха с включени светлини. днес обаче пътувах следобед и след 17 часа (което си е почти тъмно) пътя изобилстваше от "колеги" без включени светлини. .
Постоянно включените фарове притъпяват вниманието на шофьора и той свиква да 'гледа за коли ' по това дали вижда пуснати фарове. А като знае че може да срещне и такива коли без включени фарове - ясно че ще кара по внимателно ... което е и целта - да се кара внимателно и да се гледа добре пътя, а не като кучето на Павлов да реагираш на светната крушка за това дали има или няма кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:k22 написа:joro_kem написа:колеги, в петък вечерта пътувах до морето, а днес се прибрах обратно. на отиване нещата си бяха ясни - тръгнах по тъмно и естествено, всички караха с включени светлини. днес обаче пътувах следобед и след 17 часа (което си е почти тъмно) пътя изобилстваше от "колеги" без включени светлини. .
Постоянно включените фарове притъпяват вниманието на шофьора и той свиква да 'гледа за коли ' по това дали вижда пуснати фарове. А като знае че може да срещне и такива коли без включени фарове - ясно че ще кара по внимателно ... което е и целта - да се кара внимателно и да се гледа добре пътя, а не като кучето на Павлов да реагираш на светната крушка за това дали има или няма кола.
Именно.
Освен това според мен доста се изморяват очите от тия светлини насреща. Ама на никой не му идва на ума - всеки се вживява че го "виждали".
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
kossel написа:[
Постоянно включените фарове притъпяват вниманието на шофьора и той свиква да 'гледа за коли ' по това дали вижда пуснати фарове. А като знае че може да срещне и такива коли без включени фарове - ясно че ще кара по внимателно ... което е и целта - да се кара .[/quote]
Прав си , ама никой не кара на трета с 60 по шосетата

Кво внимание, кво притъпяване

Върни се в “ОФФ-Топик - други”