Сори да прав си това е сумата ДО миналата2012 година! Годишната е около милиард.Някаде имаше статия сега не мога да я намеря.
Да оставим настрана местоживеене и да погледнем проблема в очите . Разчитате ли на полицията? Вярвате ли на Съдебната система? По принцип как ви се струва държавата като институция?
Кой трябва да пази и тези деца който нямат родители или са изостовени? Никой не може да избере къде да се роди. Какво възпитание получават нашите деца от заобиколящата ги среда?
Кой ще ни пази децата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kaltcev.72
- Автомобил: golf 4 toyota avensis
- Двигател: 1.6 1J 2001
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой ще ни пази децата???
Уважавам всички мнения по темата!
Нека запазим приятелският тон и да мислим какво всеки от нас може да направи по поставените въпроси.
Наско

Нека запазим приятелският тон и да мислим какво всеки от нас може да направи по поставените въпроси.
Наско
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз се прибирам точно заради щерката(от начина си на живот оплакване нямам)събирам инфо да си извадя "жълта книжка",след като не съм от малцинството поне да имам законово предварително оправдание 

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
- Кой ще ни пази децата от катастрофи на пътя? сами трябва да се пазят
- Кой ще ни пази децата от мургавите ни сънародници ,които МОГАТ свободно да ни ограбват и да ни бият по улиците без да можем да им противодействаме? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни изнудват корумпирани полицаи и чиновници? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни ограбват по всякакви възможни начини от всякакви институции? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни казват в болниците,че нашият случай "НЕ Е СПЕШЕН" ? когато имаме работеща съдебна система
- Кой ще ни пази от мутрите на улицата от "лица" с висящи присъди?работеща съдебна система
- Какво означава "висяща" присъда?
- Докога полицаите ще броят труповете по пътищата?когато имаме работеща съдебна система
- Кога полицаите ще спрат да бият децата ни?когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще спрат преподавателите да ни искат пари в университетите?когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще почнат да осъждат и да влизат в затвора хора,които "ТОЧАТ" ДДС ???когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще спре източването на средства от БОЛНИЦИ,ДЕТСКИ ДОМОВЕ И УЧИЛИЩА?когато имаме работеща съдебна система
- Докога "Българската коледа" ще разчита на СМС-сите на бедните хора и после политиците да се хвалят ?когато имаме работеща съдебна система
май отговора е един, но как и кога ще имаме работеща съдебна система е един друг въпрос, на който за съжаление нямам отговор
- Кой ще ни пази децата от мургавите ни сънародници ,които МОГАТ свободно да ни ограбват и да ни бият по улиците без да можем да им противодействаме? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни изнудват корумпирани полицаи и чиновници? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни ограбват по всякакви възможни начини от всякакви институции? когато имаме работеща съдебна система
- Докога ще ни казват в болниците,че нашият случай "НЕ Е СПЕШЕН" ? когато имаме работеща съдебна система
- Кой ще ни пази от мутрите на улицата от "лица" с висящи присъди?работеща съдебна система
- Какво означава "висяща" присъда?
- Докога полицаите ще броят труповете по пътищата?когато имаме работеща съдебна система
- Кога полицаите ще спрат да бият децата ни?когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще спрат преподавателите да ни искат пари в университетите?когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще почнат да осъждат и да влизат в затвора хора,които "ТОЧАТ" ДДС ???когато имаме работеща съдебна система
- Кога ще спре източването на средства от БОЛНИЦИ,ДЕТСКИ ДОМОВЕ И УЧИЛИЩА?когато имаме работеща съдебна система
- Докога "Българската коледа" ще разчита на СМС-сите на бедните хора и после политиците да се хвалят ?когато имаме работеща съдебна система
май отговора е един, но как и кога ще имаме работеща съдебна система е един друг въпрос, на който за съжаление нямам отговор
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Тук вече съм с две ръце "ЗА", ако този отговор реши проблемите и аз отивам извън града да живея...
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Прочетох цялата тема.... Леле, освен един двама позитивни колеги, всичко друго негативно, мрънка, крънка... Хора, държавата не е толкова зле, колкото ни се представя по медиите. Случват се много хубави неща. Ваското е споменал за едно, на мен същото ми се случи пролетта, има много добри и хубави неща. Стига с негативизма, стига сте се вързвали и ходили по платените глупости на медиите. Живейте си вашият живот, направете си го ваш, не чакайте друг да го оправи. Адмирации на колегата на село. Евала! ако повече бяха така, да си подреждат собственият живот, а не да слушат глупости... Тока бил скъп, бензина бил скъп. Хайде сега да видим колко са сменили колата с велосипед, защото им е скъп бензина? Биели жени по автобусите - да, случва се, и не само в БГ хората гледат и снимат. В Неделя в Манчестър се случи подобно... От масата (огромна) присъстващи, само двама или трима се намесиха, да спрат един дето дърпаше жена си... Да, ама после никъде по медиите не четох - циганин преби жена!
Та спрете да се влияете от медии. Те не са ваши приятели. Негативизма, насаждан от години, дава резултат и е само до нас да се спрем сами...
А за себе си, аз засега съм направил много информиран избор - намерих си работа, стъпка напред в кариерата тук, в Англия. Не съм избягал от БГ, просто си подреждам живота както аз искам и смятам за добре. Ако ми се отвори следваща стъпка в БГ, няма проблем, качваме се на самолета и сме в БГ. И пак казвам, България не е толкова зле колкото вия представят, нито ситуацията ви е толкова зле, колкото ви се иска. Колко от вас са си легнали гладни, защото не е имало какво да ядат (питам конкретно, не на лелка ми свакото е чул за една пенсионерка, дето...). Колко от тези дето се оплакват са направили опит да си променят живота? А въпросите в началото на темата - всеки нормален човек си ги задава, независимо къде живее, какъв е и за какво се бори. Отговорите - всеки си ги дава за себе си и РАБОТИ в посока да ги постигне.
И последно - тук се убедих, че срамна работа няма. Виждам хора, който почистват офиса всяка вечер. И те са 100 пъти по-усмихнати от масата ми бивши колеги в София (при средна заплата на бившите колеги от 2500-3000лв). Тези тук едва ли и 1000 паунда чисти на месец си докарват... ама са усмихнати, доволни са от това което имат, от живота си. Нека и ние бъдем малко по-доволни и позитивни. Вижте хубавото, лошото няма да избяга - 10 мин с телевизора и сте готови - всичкото лоша на света е тук, в БГ
Та спрете да се влияете от медии. Те не са ваши приятели. Негативизма, насаждан от години, дава резултат и е само до нас да се спрем сами...
А за себе си, аз засега съм направил много информиран избор - намерих си работа, стъпка напред в кариерата тук, в Англия. Не съм избягал от БГ, просто си подреждам живота както аз искам и смятам за добре. Ако ми се отвори следваща стъпка в БГ, няма проблем, качваме се на самолета и сме в БГ. И пак казвам, България не е толкова зле колкото вия представят, нито ситуацията ви е толкова зле, колкото ви се иска. Колко от вас са си легнали гладни, защото не е имало какво да ядат (питам конкретно, не на лелка ми свакото е чул за една пенсионерка, дето...). Колко от тези дето се оплакват са направили опит да си променят живота? А въпросите в началото на темата - всеки нормален човек си ги задава, независимо къде живее, какъв е и за какво се бори. Отговорите - всеки си ги дава за себе си и РАБОТИ в посока да ги постигне.
И последно - тук се убедих, че срамна работа няма. Виждам хора, който почистват офиса всяка вечер. И те са 100 пъти по-усмихнати от масата ми бивши колеги в София (при средна заплата на бившите колеги от 2500-3000лв). Тези тук едва ли и 1000 паунда чисти на месец си докарват... ама са усмихнати, доволни са от това което имат, от живота си. Нека и ние бъдем малко по-доволни и позитивни. Вижте хубавото, лошото няма да избяга - 10 мин с телевизора и сте готови - всичкото лоша на света е тук, в БГ

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега mladvampirTDI, не мога да разбера какво искаш да кажеш с това, че медиите ни представят така нещата. Та нали ние сме в нещата, те се случват около нас, с нас. Наистина има опити нещо да се случва, но една птичка пролет не прави....и сериозно ли наричаш глупост това, че токът и бензинът били скъпи??? Може и да си прав , по принцип всичко е евтино в България, но доходите са малки. Ти случайно да познаваш някой средностатистически български пенсионер?? Като гледам каква заплата си взимал и тук в Бг едва ли можеш да вникнеш в нещата.Хайде да свалим розовите очила.
Тая година сме ударили дъното по раждаемост, що ли? Заради медиите
Тая година сме ударили дъното по раждаемост, що ли? Заради медиите

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Фразите отгоре-надолу:
Политиците — Ние ви управляваме
Духовенството — Ние ви оглупяваме
Армията — Ние стреляме по вас
Буржоазията — Ние ядем вместо вас
Работниците и селяните — Ние работим за всички, Ние храним всички
Нима очаквате някой който е свикнал цял живот да го носите на ръце, утре да прояви съвест и милост към вас/нас и да предложи да се размените? Или тези от втория етаж да ви подадът ръка и да ви поканят на тяхната маса?
Съдебната с/ма не работи, факт. Тя нито една държавна институция не работи, раздути администрации пълни с книжни плъхове които по-цял ден работят НИЩО. Администрации в които всяка годиниа трябва да си правят конкурс " Връзкар или парашутист на годината"
Та, във тази администрация или в тази съдебна с-ма кой работи бе колеги, да не би да работят някакви африканци, бомбайци или марсиянци?
Работи част от българското общество, малка такава на която останалата голяма част и плаща за да може при нужда да получи подобаваща, бърза и адекватна услуга.
Ако вие сте един работодател ще плащате ли на някой който идва когато си иска на работа, по-цял ден спи, и като го попитате абе ти няма ли да работиш днес, ви каже еби си майката? Защото ние правим точно това!
Хората които населяваме тази територия, оградена от някаква въображаема граница и наречена държавата България, се наричаме все още народ! Събитията които се случват в държавата са в следствие на действието или бездействието на народа или хората които живеят на тази територия. Не е виновна съдебната или която и да било друга институция в държавата, сама по-себеси тя не значи нищо. Виновни са хората които работят в нея, виновни са и тези които макар да виждат грешките или нередностите които се случват там, проявяват търпимост и не предприемат действия.
Не случайно имаме ден на народните будители, писатели и революционери, които са създали атмосферата и довели българския дух до решимостта да поведе борба за държавен суверенитет. Ние не сме заспали от 10 ноември 89г. ние сме така от много отдавна. Не случайно същите тези хора на които им се е налагало да ни будят, също така им се е налагало да използват силни думи като, стадо, мърша, робове, скотове и т.н. Нищо ново не се случва в момента, с тази разлика че сега няма кой да ни събуди защото за тази цел се иска саможертва. Сега като опре ножа до кокъла всеки си хваща гъдулката под мишница и адиос.
Ние сме като в ония стар виц, във който един човек цял живот се молел на Господ да направи така че да удари 6-ца от тото-то. На смъртния си одър той за пореден път се възмутил и казал:
- Господи за едно единствено нещо те молих цял живот, за една 6-ца и нищо друго!
Тогава Господ му проговорил:
- Добре бе човек, аз още първия път чух молитвата ти и бях готов да я изпълня, ама да беше си направил труда, да отидеш и да пуснеш поне един фиш през живота си!
Колеги, вие в картинката къде се намирате, под или над таблата? Аз съм под нея.
Политиците — Ние ви управляваме
Духовенството — Ние ви оглупяваме
Армията — Ние стреляме по вас
Буржоазията — Ние ядем вместо вас
Работниците и селяните — Ние работим за всички, Ние храним всички
Нима очаквате някой който е свикнал цял живот да го носите на ръце, утре да прояви съвест и милост към вас/нас и да предложи да се размените? Или тези от втория етаж да ви подадът ръка и да ви поканят на тяхната маса?
Съдебната с/ма не работи, факт. Тя нито една държавна институция не работи, раздути администрации пълни с книжни плъхове които по-цял ден работят НИЩО. Администрации в които всяка годиниа трябва да си правят конкурс " Връзкар или парашутист на годината"
Та, във тази администрация или в тази съдебна с-ма кой работи бе колеги, да не би да работят някакви африканци, бомбайци или марсиянци?
Работи част от българското общество, малка такава на която останалата голяма част и плаща за да може при нужда да получи подобаваща, бърза и адекватна услуга.
Ако вие сте един работодател ще плащате ли на някой който идва когато си иска на работа, по-цял ден спи, и като го попитате абе ти няма ли да работиш днес, ви каже еби си майката? Защото ние правим точно това!
Хората които населяваме тази територия, оградена от някаква въображаема граница и наречена държавата България, се наричаме все още народ! Събитията които се случват в държавата са в следствие на действието или бездействието на народа или хората които живеят на тази територия. Не е виновна съдебната или която и да било друга институция в държавата, сама по-себеси тя не значи нищо. Виновни са хората които работят в нея, виновни са и тези които макар да виждат грешките или нередностите които се случват там, проявяват търпимост и не предприемат действия.
Не случайно имаме ден на народните будители, писатели и революционери, които са създали атмосферата и довели българския дух до решимостта да поведе борба за държавен суверенитет. Ние не сме заспали от 10 ноември 89г. ние сме така от много отдавна. Не случайно същите тези хора на които им се е налагало да ни будят, също така им се е налагало да използват силни думи като, стадо, мърша, робове, скотове и т.н. Нищо ново не се случва в момента, с тази разлика че сега няма кой да ни събуди защото за тази цел се иска саможертва. Сега като опре ножа до кокъла всеки си хваща гъдулката под мишница и адиос.
Ние сме като в ония стар виц, във който един човек цял живот се молел на Господ да направи така че да удари 6-ца от тото-то. На смъртния си одър той за пореден път се възмутил и казал:
- Господи за едно единствено нещо те молих цял живот, за една 6-ца и нищо друго!
Тогава Господ му проговорил:
- Добре бе човек, аз още първия път чух молитвата ти и бях готов да я изпълня, ама да беше си направил труда, да отидеш и да пуснеш поне един фиш през живота си!
Колеги, вие в картинката къде се намирате, под или над таблата? Аз съм под нея.
- Прикачени файлове
-
- 300px-Pyramid_of_Capitalist_System.png (272.53 KиБ) Видяна 2426 пъти
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Кога полицаите ще спрат да бият децата ни? - Само да вметна , че отдавна в Полицията не се бият хората . Сила се използва само в краен случай и то ако лицето оказва съпротива например по време на задържане. Нека някой колега да сподели , ако напоследък е бил спиран и полицаите са се заяждали без причина . Разберете , че едва ли някой полицай излиза на нощно дежурство с цел да бие хората и да избива комплекси.
както някой по-горе написа, ние живеем в тази среда, и едва ли се влияем точно от медиите. Дори нещото обхванало обществото не е и чист негативизъм, а примесен такъв с голяма доза апатия от всичко около нас. В основата на всичките проблеми е съдебната система и според мен, след това всичко останало.
Имам дете и съм притеснен по същият начин както и автора. Амбиция, възможност и желание да променям държавата обаче вече нямам. Основната цел ми е да го направя човек, да му отворя очите за света, и вече ако има повече ъкъл от баща си да хваща пътя овреме. За тази цел за сега ми е необходим града за съжаление, иначе искренно завиждам на хора като Форски :)
/веднага споделям, първата ми паспортна проверка в живота беше направена преди 2 месеца пред нас, докато отивах до магазина на 100 метра от нас за памперси на малкия! отношението им беше абсолютно непрофесионално, само защото съм приличал на протестиращ ?! И по този повод картинката на Форски не е точна. В днешно време армията не стреля и не бие, полицията бие. Армията прави преврати, полицията не, то затова нямаме и армия вече :)/
Имам дете и съм притеснен по същият начин както и автора. Амбиция, възможност и желание да променям държавата обаче вече нямам. Основната цел ми е да го направя човек, да му отворя очите за света, и вече ако има повече ъкъл от баща си да хваща пътя овреме. За тази цел за сега ми е необходим града за съжаление, иначе искренно завиждам на хора като Форски :)
/веднага споделям, първата ми паспортна проверка в живота беше направена преди 2 месеца пред нас, докато отивах до магазина на 100 метра от нас за памперси на малкия! отношението им беше абсолютно непрофесионално, само защото съм приличал на протестиращ ?! И по този повод картинката на Форски не е точна. В днешно време армията не стреля и не бие, полицията бие. Армията прави преврати, полицията не, то затова нямаме и армия вече :)/
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Да картинката не е напълно точна, заместете армията с полиция 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Някой, някога беше казал: Не сме народ, не сме народ а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша!
Човека се казва Петко Р.Славейков, написано е за определен повод.
Ето го в орГинал:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Петко Р.Славейков
Човека се казва Петко Р.Славейков, написано е за определен повод.
Ето го в орГинал:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Петко Р.Славейков
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Off: По темата с къщата на село колега Форски явно не е сам
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=175598
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=175598
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Да, имало и друг глупак в България
Сега ще чакаме да видим кой пръв ще го изяде мечката, мен или него.
Само да кажа че редовно гледам "Оцеляване на предела" и вече мога да паля огън с клечки, деръ сам за по-малко от минута хваната от мен катерица, после я буча на шиша и вечеряме със семейството завити с кожи седнали около огъня в дъното на пещерата

Сега ще чакаме да видим кой пръв ще го изяде мечката, мен или него.
Само да кажа че редовно гледам "Оцеляване на предела" и вече мога да паля огън с клечки, деръ сам за по-малко от минута хваната от мен катерица, после я буча на шиша и вечеряме със семейството завити с кожи седнали около огъня в дъното на пещерата

Последна промяна от forski на Чет 19 дек 2013 9:29, променено общо 2 пъти.
- kaltcev.72
- Автомобил: golf 4 toyota avensis
- Двигател: 1.6 1J 2001
Не народа не е заспал, просто е обезверен и безпомощен и търси някаква сигурност по един или друг начин. Има доста хора който се противопоставят на системата и естествено , системата им се отплаща подобоващо. Като пример ще дам журналиста от Нова Телевизия Васил Иванов. Страха в българина беше трайно насаждан още по времето на комунизма , после от мутрите и сега мисълта че ще останеш без работа.
Българинът е буден , схватлив и работлив по характер просто голяма част от усилията му отиват на халост , или просто ниско КПД.Поставен в подобаваща среда се научава бързо и работи усърдно когато знае , че за това му се плаща подобаващо.
До колегата по нагоре ще си позволя да цитирам Марио Пузо , в една от частите на "Кръстникът" :
" Когато бях малък много исках колело , и постоянно се молех на Бог да ми даде колело .Но после открих, че Бог не работи така, откраднах колело и се молих на Бог да ми прости!"
Българинът е буден , схватлив и работлив по характер просто голяма част от усилията му отиват на халост , или просто ниско КПД.Поставен в подобаваща среда се научава бързо и работи усърдно когато знае , че за това му се плаща подобаващо.
До колегата по нагоре ще си позволя да цитирам Марио Пузо , в една от частите на "Кръстникът" :
" Когато бях малък много исках колело , и постоянно се молех на Бог да ми даде колело .Но после открих, че Бог не работи така, откраднах колело и се молих на Бог да ми прости!"
Върни се в “ОФФ-Топик - други”