Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 30 мар 2007 9:17

Както и "Йерихон" - нелошо копие на ЧЗ-75.
http://www.auctionarms.com/search/displ ... um=6771279

Последна промяна от kokovanev на Пет 30 мар 2007 9:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 30 мар 2007 9:19

Логото на дръжката ми прилича на Tokio Marui (но може и да бъркам - много зле се вижда), които са японска фирма, произвеждаща страйкболни реплики. Това би обяснило защо е произведен в Япония :)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 30 мар 2007 20:14

Да аз лично притежавам пистолетчета....но не водни :о ....единият е Берета 6+1 автоматик,газ,9мм.А другия е Дерингер двуцевка също газ 9мм...но понеже все още не съм ги ползвал...да ви кажа честно забравям че имам такива предмети в къщи........

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 30 мар 2007 20:38

И аз имам газеняк BLOW Magnum 9mm,15+1.

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пет 30 мар 2007 21:01

Не е хубаво да се казва кой какво има! :( поне не във форума ами давайте на локалните срещи!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 30 мар 2007 21:46

http://world.guns.ru/handguns/hg44-e.htm
Един от любимите ми пищови.Изпитан от израелците в бойни действия.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 31 мар 2007 1:24

И фреското е добро. Преди пуцах с една ловна пушка френска. Нямяше почти никакъв откат, не като руските ама за сметка на това беше малко неточна. :( Може да е била изкривена цевта с кофти бренекета... Тя беше малко като курва тази пушка. :cry: Затова не съм и привърженик да се отстъпва ловното оръжие за ползване от други хора вече. :twisted: :evil: В последствие остах без роднината с разрешителното за нея, нямаше каса и я продадох... :cry:
Иначе ако имате енциклопедия за ловно оръжие на български няма да е зле да оставите линк. :wink:
Интересува ме патроните имат ли някакъв срок на годност примерно или ако са добре съхранявани на сухо вършат работа и след 10 години? :roll: Капсата може ли да се скапе от стояне? Барута да се навлажни и да не пали? Сега по новите закони ловни патрони без документи за закупуване могат ли да се продават? Или трябва да ги дам на КОС? :twisted: :? Е такива неща... :)
А с тия постолети може да ходите да плашите гаргите, :P още повече с газовите... :lol: ама не и да ходите по улиците с тях. :lol:
А това всеки да си носи оръжието на срещите е още по-зле... щото е наказуемо. :wink: С оръжие се ходи в гората ама не и на масови мероприятия и кръчми. :wink: :idea: Щото стават сакатлъци. :cry:
Това да не като виж каква играчка си имам ... дай да пострелям малко с нея... я по серизно. :lol: 8) Освен да домъкнем и пушки с 20 30 кутии патрони на срещата. :roll: Нова година мина май... :lol: 8)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 31 мар 2007 3:22

black, колко годишни са патроните за които говориш? Ако са на 5+ по добре ги изгърми на някое стрелбище или в гората по мишени... Аз имах едни, бяха останали от времето на дядо ми, като ги стрелях, не гърмяха, а плякаха :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 31 мар 2007 7:26

Блеки, напиши какви патрони и в кой калибър имаш, може да се разбереме нещо да ходиме да ги изгърмиме ;)
най-сигурния начин да си прецакаш пушкатапопринцип е точно този-с неизвесни патрони....кой знае къв и колко е барута вътре, особенно ако са снарадявани ръчно....
Енциклопедии си свалих преди време от Арената ама са на руски, ако искаш ще ти пусна линк....DJVU формат са обаче....
ПС Немското оръжие е било лидер на световния пазар доста дълго.Немците винаги са знаели как да правят оръжие, както впрочем и руснаците.....
аз стрелям с ловна пушка SIMSON произведена в заводите в SUHL, където се превят и Меркел и Зул....12к надцевка с един спусък-спортинг изпълнение,бяла глава.Много красива пушка е.С половин килограм е по-лека от Иж, а налягането на което могат да бъдат подложени цевите е много по-голямо от това на руските пушки.
Много съм доволен от нея.Просто ти "ляга" на рамото.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Съб 31 мар 2007 9:00

Dare_Devil написа:По темата - някой носи ли нещо за самозащита и какво?

Аз си имам два Байкала 442 и Глок 28 кал. 380 auto (бойни) :roll: :roll: Както и ловна пушка "ИЖ-53Е" и ловно-спортна пушка "ИЖ-57С" (рядка е много) :roll: :roll: Ама последните две не са особено практични :D :D :D

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 31 мар 2007 9:10

Kingpin написа:

Аз си имам два Байкала 442 и Глок 28 кал. 380 auto (бойни) :roll: :roll: Както и ловна пушка "ИЖ-53Е" и ловно-спортна пушка "ИЖ-57С" (рядка е много)...

Опаа - леееко... :lol:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Съб 31 мар 2007 9:23

Li4o написа:
Kingpin написа:

Аз си имам два Байкала 442 и Глок 28 кал. 380 auto (бойни) :roll: :roll: Както и ловна пушка "ИЖ-53Е" и ловно-спортна пушка "ИЖ-57С" (рядка е много)...

:??? Това какво трябва да значи?

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 31 мар 2007 9:35

Kingpin написа:
Li4o написа:
Kingpin написа:Аз си имам два Байкала 442 и Глок 28 кал. 380 auto (бойни) :roll: :roll: Както и ловна пушка "ИЖ-53Е" и ловно-спортна пушка "ИЖ-57С" (рядка е много)...

Че аз имам:
Една Beretta 92F, един Glock 17, един Glock 19, един Taurus .454, един Smith & Wesson 686 - .357 Magnum и един AK-47(с него си стрелям по Нова година).... :)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Съб 31 мар 2007 9:48

Li4o написа:
Kingpin написа:
Li4o написа:
Kingpin написа:Аз си имам два Байкала 442 и Глок 28 кал. 380 auto (бойни) :roll: :roll: Както и ловна пушка "ИЖ-53Е" и ловно-спортна пушка "ИЖ-57С" (рядка е много)...

Че аз имам:
Една Beretta 92F, един Glock 17, един Glock 19, един Taurus .454, един Smith & Wesson 686 - .357 Magnum и един AK-47(с него си стрелям по Нова година).... :)

Няква безмислена ирония виждам в цялата тая работа, не мисля, че ти отива :wink: Човека пита, аз отговарям. Ако не ми вярваш ела да ти ги покажа, даже щи дам да стреляш ако си на зор :D :D :D :D

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 31 мар 2007 9:52

Kingpin написа:
Li4o написа:
Kingpin написа:
Li4o написа:

Че аз имам:

Няква безмислена ирония виждам в цялата тая работа, не мисля, че ти отива :wink: Човека пита, аз отговарям. Ако не ми вярваш ела да ти ги покажа, даже щи дам да стреляш ако си на зор :D :D :D :D

Ха ха ха - започна да става забавно - ама нещо не ми се спори за простотии.... :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”