Въпроси относно попълване на автобиография

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпроси относно попълване на автобиография

Мнениеот icoico » Вто 07 фев 2017 13:30

vanesto написа:...става въпрос за отделен договор за обучение, който се подписва от работодателя и работника. В този договор се упоменава вида на обучението, срокът, с който се задължава да работи работникът, например 2г, в противен случай държи обезщетение, най-често сумата на направените разходи за обучението + законна лихва...

Tова да. Но много често в договорите се пробутват чисти изхвърляници от сорта 5000 лева обезщетение срещу някакъв измислен курс за 100 лева. Проблемът се появява, ако работодателят е достатъчно дебелоок да стигне до съд и работникът не знае, че в такъв случай дължи обезщетение единствено за действително претърпените от работодателя вреди. Май доста встрани от темата се изпързаляхме :rolleyes

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 07 фев 2017 13:40

Еми няма да подписваш, един курс е 300-400лв максимум, след като работодателя се опитва да те к..., довиждане и кой от къде е. Има Инспекция по труда, които много често успешно защитават интересите на работниците, лошото е че българите не си знаем правата и предпочитаме да си траем.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 07 фев 2017 13:45

vanesto написа:Еми няма да подписваш, един курс е 300-400лв максимум, след като работодателя се опитва да те к...

Че защо да не подпиша, ако знам, че заплахата е фейк? В края на краищата, рано или късно всеки работодател се опитва да те к.@.. Трее да сме реалисти :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 07 фев 2017 13:49

Абе не е точно така, обикновено малките фирми са тези, които те к....т, докато някой не ги изк... тях :icon_lol . Големите не си позволяват да нарушават драстично КТ, постоянно имат проверки и санкциите са много солени. Отплеснахме се много, спирам.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 07 фев 2017 13:57

vanesto написа:... Големите не си позволяват да нарушават драстично КТ, постоянно имат проверки и санкциите са много солени...

В КТ няма забрана в трудовия договор да се вписват нищожни от правна гледна точка клаузи. Кьорав карти не играе :Mr Green Fun За да останем в лоното на темата, демонстрация на познания по КТ е възможно най-лошото, което може да направи човек при кандидатстване за някаква работа :mhihi :mhihi

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Вто 07 фев 2017 14:08

Обезщетение не си иска ей така за един изкаран курс от 300-400лв както казвате и покрай този курс да те обвържат с ХХХ години договор който не можеш да прекратиш по рано без обезщетение.
Давам ви пример в моя конкретен случай.
За да получа степен за правоспособност по моята професия трябва да имам минимум 6 месеца стаж в моята област.
Намирам фирма която може да ми осигури съответния стаж и съответно да ме обучава в моето направление , разбира се срещу заплащане от тяхна страна.Условията са след завършване да съм минимум ХХХ години на работа при тях. Звучи ми справедливо нали?

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 07 фев 2017 14:26

Какво искаш да кажеш колега с това ХХХ, аз го разбирам като трицифрени години, демек 100+, дай боже всекиму :icon_lol

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Вто 07 фев 2017 14:55

vanesto написа:Какво искаш да кажеш колега с това ХХХ, аз го разбирам като трицифрени години, демек 100+, дай боже всекиму :icon_lol

Да , точно това имам в предвид даже 200-300+... , защо въобще си направи труда да пишеш. Много добре знаете какво имам на в предвид .. Х години така по-добре ли е??

Върни се в “ОФФ-Топик - други”