Проблемът не е в цифрите, а в съотношенията и в причините.
Около по 30к починали в Италия, Франция, Англия, Испания.
Ок нищо фрапиращо, ако гледаш през призмата на грипен сезон. Имаше някакви данни, че в Италия за не знам си кой сезон, починали 40к от грип.
Ок, така погледнато нищо стряскащо.
Само че:
- тези починали са за няколко седмици, а не за сезон грипен - 6 месеца или колкото е там.
- тези починали са въпреки мерките, които буквално парализираха тези страни. Тоест без тях, можеше иначе да са нещата. Никой не знае и няма да разберем.
- една част от починалите е можело да бъдат спасени. Никой не знае колко, но ако не искаш медийна информация, свържи се с лекари там и разпитай.
- имаше данни (не знам колко достоверни), че 50% от загиналите са хора от старчески домове, социални и т.н. Когато едно съвременно общество не може да спаси най-слабите, значи не е съвременно, а някъде преди средновековието.
И общото на всички тези неща е едно - 'никой не знае'. Ако се върнеш назад в темата, ще видиш, че вече го споменах това незнание.
Всяко живо същество го е страх от неизвестното! Колкото и да ми се правят на смели някои, това е заложено и за нас, хората. За справка - Пирамида на Маслоу!
И когато се върнеш на толкова базисна потребност, остава едно - купуваш си тоалетна хартия!
И тук, ако ми следиш мисълта, идва най-големия проблем с мерките по света (не унас само) - не бяха и не са насочени към най-уязвимите. Ок, в началото да кажем, че обща изолация. Но имаше достатъчно време да се насочат към уязвимите и останалата част да е заработила за възстановяване!
Никой не знае дали и какво ще стане есента!
Но отново няма да сме готови.
Търсят се конспирации, медиите били не знам си какви, правителства, заговори.
За мен истината е една - некомпетентност и страх от метежи диктуват световната политика!
И страха от метежи е огромен!
Ако се препълнят болниците и загиват хора на улиците - масата ще обвини тях и ще 'мете'.
Ако прекалят с мерките и изпуснат икономиката - масата ще 'мете' от глад.
Този страх и действия на парче, носят и ще донесат още беди.
И когато търсим вината по върха, нека не подминаваме и самото общество!
Тъпо до безобразие. Мрънкащо и хленчещо за всичко.
Лагер на невярващи, лагер на страхуващи се.
Доносносници vs печени смелчаци.
Едните били такива, други онакива.
Всеки с мнение.
Всеки знае и разбира от всичко.
Всеки борец за свобода.
Ама скъпи съобщественици, свободата на всеки приключва там, където започва тази на другия!
И в тази връзка - хаоса е най-голямата заплаха за всеки един от нас!
А при прогресивното спадане на общественото IQ, това ни чака

Сори, ама не се стърпях