Ще растат ли цените на жилищата занапред?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Как ще се движат цените в следващите 5 години?

Като магаре на мост (няма да се променят)
15
13%
На KR оборотомера пасти да яде (ще растат стремглаво)
53
46%
Кантар е работата (не знам)
32
28%
Спускане ски алпийски дисциплини (ще падат)
15
13%

Общо гласове: 115
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 27 юни 2007 8:43

DragoGT написа:абе аз съм продавача (ама все още се чудя дали да се продава...)
тоест има ли интерес към такива жилища

ами викни си аганция за недвижими имоти да ти направят оценка

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 юни 2007 8:43

Само да добавя ,че скоро влиза/или май вече е влезнал/ закона ,че офиси на жилищни етажи не може/само на партер и то с обособен вход/ и подобни апартаменти съвсем ще падне търсенето/на шумна улица в центара/.В такъв ред на мисли ако намериш копувач с цена не се замисляй.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 27 юни 2007 8:45

santo_trafficante написа:
DragoGT написа:абе аз съм продавача (ама все още се чудя дали да се продава...)
тоест има ли интерес към такива жилища
аз лично бих се замислил дали да купя там.
1.няма къде да се паркира/не че пред нас има/
2.мноо шумно
3.цената ще е такава че ще взема апартамент и половина малко по далече от теб.
:lol:

това принципно е много относително нали знаиш
1. паркиране има къде (по антим винаги места) а и гаражи под наем се намират
2. не е шумно - даже купони трудно се правят че тия гадните с белите полота
3. мда за цената май си прав, ама като гледам имоти.нет има и нормални цени има високи (ама май нормалните за блокчета от 60-те 70-те)

просто питах има ли интерес към такива жилища или всичко се е юрнало на ново

п.п. нямам опит в подобни, продаваме на зелено направо по принцип

п.п. п.п. бобо сложи три нули още отзад, един ойро знак от пред и говориме mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 юни 2007 8:57

В твоя случей не е ли по на далавера под наем да го даваш?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 27 юни 2007 9:01

ъъъъъ може би след 20 години ще излезне по-добре
ама май предпочитам да го продам
(да не съм гаден капиталист да трупам имоти и да вдигам изкуствено цените) mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 27 юни 2007 9:09

Rabbit_TDI написа:Само да добавя ,че скоро влиза/или май вече е влезнал/ закона ,че офиси на жилищни етажи не може/само на партер и то с обособен вход/ и подобни апартаменти съвсем ще падне търсенето/на шумна улица в центара/.В такъв ред на мисли ако намериш копувач с цена не се замисляй.

а какво се води за жилищен етаж, примерно ако апартаментите са по един на етаж, или ако отдолу също са само офиси, т.е. една сграда дали е офис сграда или жилищна какво е определящото. Сериозно питам :!: Това, което аз знам за сега е, че офисите трябва да имат отделен вход, както и да нямат пряк достъп към вътрешни градинки и места заделени за живущите. Само гаражите може да са им общи :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 юни 2007 9:22

И гаражите принципно не може да са общи ,но за гаржите и градинката се минава.Ми определението е да имат самостоятелен вход.Иначе сградат се води като многофункционална ако е с под 50% жилища и жилищна ако е с над 50% жилищни площи.Разделянето става или на базата на секций/цяла секциа жилищ-цяла офиси/- в момента правим тука една такав и е пълна тъпотия.Другото е разделяне по височина - ниските етажи офиси ,високите жилища ,но и двете части със самостоятелен вход и стълбище.Ако има по апартамент на етаж също не можеш да направиш офис щото ползваш жилищни общи части/стълби ,вход и т.н./

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Ще растат ли цените на жилищата занапред?

Мнениеот Чудомир » Чет 21 май 2009 20:38

Надявам се да не ме заключат заради "разкопки"...

Случайно се сетих за тая тема, и като се разтърсих - почти 2 години са минали оттогава...
В началния пост съм писал за около 700 евро на квадрат, мисля, че на всички е ясно, че имаше време и с много над тази цена...

Как се развиват нещата сега? Има ли хора, които "панически" продават, защото не могат да погасят вноските към банките? Има ли вече прибрани от банките апартаменти? Друго интересно...? Как се развиват нещата около вас/вашите познати, които са се "хванали на хорото"?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 21 май 2009 21:26

Аз лично за сега не съм чул за познат, който да има проблеми с кредити, да са взели нечие жилище или да продават без пари.
Само един пример - познати на един приятел са ходили да гледат жилища в кв. Банишора в София. Цените са от 950 евро нагоре за завършено или не съвсем завършено ново строителство. Реално най-изгодното, което са намерили, е 950 евро напълно завършено, до затвора. С пазарлък да падне на 900. Та цените не са паднали кой знае колко. Според мен и няма изгледи да се сриват, както много хора им се иска.
Застоят в търговията с недвижими имоти в момента е пореден от няколко основни причини, първата от които е по-трудното финансиране от банките. След това надеждата, че цените ще падат, и трябва да се изчаква.
След като отпаднат тези два фактора, което постепенно вече се случва, пазарът отново ще се върне в старите си нива.
Хубавото е, че цените няма да растат вече така стремглаво, а и банките ще отпускат по-разумно кредити.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 22 май 2009 7:49

Съседи сме със шефа на Български имоти - за 3 месеца имат сключена 1 сделка за продажаба на апартамент и безброй много за наеми......

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 22 май 2009 8:10

Цените на жилищата са производна на икономическото състояние на голяма част от населението. Сега спряха заемите и цените тръгнаха надолу. Банките като отвържат пак кесиите пак ще тръгнат цените нагоре, но не така стремглаво както беше досега. А нивата от пролетта на 2008 г според мене ще ги стигнем най-рано след 2-3 години ако кризата свърши тази година. Защото има вероятност това да не е дъното на цените на недвижимите имоти. А на англичаните и ирландците не разчитайте повече - така жестоко втънаха че скоро няма да се върнат на нашия пазар.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 22 май 2009 8:21

dobrin написа:Аз лично за сега не съм чул за познат, който да има проблеми с кредити, да са взели нечие жилище или да продават без пари.
Само един пример - познати на един приятел са ходили да гледат жилища в кв. Банишора в София. Цените са от 950 евро нагоре за завършено или не съвсем завършено ново строителство. Реално най-изгодното, което са намерили, е 950 евро напълно завършено, до затвора. С пазарлък да падне на 900. Та цените не са паднали кой знае колко. Според мен и няма изгледи да се сриват, както много хора им се иска.
Застоят в търговията с недвижими имоти в момента е пореден от няколко основни причини, първата от които е по-трудното финансиране от банките. След това надеждата, че цените ще падат, и трябва да се изчаква.
След като отпаднат тези два фактора, което постепенно вече се случва, пазарът отново ще се върне в старите си нива.
Хубавото е, че цените няма да растат вече така стремглаво, а и банките ще отпускат по-разумно кредити.

Имам доста приятели и познати който само дебнат удобния момент за покупка, ако говорим са София, разбира се, финансирането ще се възтанови до известно време, цени на долу - не, плавно нагоре да :да: Даже познат си купи в кв. Витоша за 900 евро/кв наскоро :D

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пет 22 май 2009 9:51

Ами да ви се оплача колеги :cry: Аз бях на ръба да върна жилището на банката.Като ми вдигнаха вноската на 1400€ си казах"Край!Не може да продължава това!"Обадих му се на ония от банката и му казах,че ако не ми свали вноската да идва да му хвърля ключовете.След около 3 месеца борба с него разгеле сега плащам 930€.Да видим докога.А цените на имотите и тук си паднаха доста.Сега са на цени от 2006 година.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 22 май 2009 10:05

сото, увеличиха ти срока на кредите ли?
това н Испания ли?

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пет 22 май 2009 10:11

Pichaga написа:сото, увеличиха ти срока на кредите ли?
това н Испания ли?

Да.Това в Испания.Увеличиха ми срока на кредита с 11 месеца.И сега тия 930€ са само лихви :cry:
От заема засега нищо не махам.А то си остава бая да го е.. Някъде 223000€ :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”