Проблем с комина. Давайте съвети.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Проблем с комина. Давайте съвети.
Коминът е направен от комински тела по определена схема. Ясно ти е, че в панела(пода) няма как да се вгради коминско тяло. Измажи тези фуги, ама не с гипс, а с някаква циментова смес от рода на гранитокол или нещо друго. И си запушил розетката, а не ревизията.
Благодаря,
Ще пробвам да видим какво ще стане. Дано го реша този проблем, че е много неприятно.
Ще пробвам да видим какво ще стане. Дано го реша този проблем, че е много неприятно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами предполагам,че нищо няма да стане. По обясненията ти разбирам,че мирише между комина и стената, между комина и пода...
Това значи,че комина ти е струпан без измазване между телата (що ли ми прилича на КЕЧ мейд
) и след това е омазан отвън, а от към стената фугите зеят. Палиативното решение е мазане отвън, по всички ъгли(под, стени, таван..) и сЪ молиш да не си пропуснал и строителя да не е спестил "салама" от болкит който се полага между панелите(ако си на панел) или да е измазал тухлите преди да е пльоснал комина.
Радикалният начин е събаряне на комина и изграждане наново по правилата.
Това значи,че комина ти е струпан без измазване между телата (що ли ми прилича на КЕЧ мейд

Радикалният начин е събаряне на комина и изграждане наново по правилата.
Снощи измазах фугите и оставих отвор през който мисля днес да разбъркам по рядка смес и да изливам между стената и комина. Дано запълня ако има пукнатина.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
donko_r написа:Благодаря,
Като грейне слънце се мятай горе на покрива с едно огледало, предполагам, че е запушен и не тегли. Той ако тегли ще ти замъкне и килима...
Странното е, че предишният собственик не е имал този проблем. Вчера се сетих, че по време на ремонта махнахме гипса и запълнихме с пяна част от фугите а другите с итонг и пяна. След това направо гипсокартона. Днес ще го довърша и като изсъхне, мисля да мина ъглите с един материал който като изсъхне става нещо като гума ( ползвахме го за ъглите на банята ). :)
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Здравей,колега!Няма да може да стане абсолютно нищо с това твое къртене и мазане и ако стане това ще е толкова временно ,докато се до запуши комина ви още.Спасението е само едно и то е отпушване на комина и по специално на самата лула на съседа ви под вас, където се съединява с общото коминско тяло!Миналата година имах този проблем и когато запалих мирише на първите три етажа над нас и до толкова стигна проблема ,че излизаше дим през камина на съседа под нас (той живее на първия етаж) и беше за пребоядисване направо хола му,докато при нас нямаше особенни проблеми, а се усещаше просто осезаема липса на тяга.Просто нищо няма да свърши работа освен един коминочистач.Когато моя дойде и го попитах защо така, макар коминът ми да беше чистен точно преди месец от него ми обясни,че понякога е необходима само една отлепена тънка люспа с нагар да падне и да запуши лулата за връзка с главното коминско тяло и димът сам си намирал от къде да излезе и не може са се спре до отстраняване на проблема. Аз живея на втория, а лулата ми се намира чак между 4 и пети етаж и всички ядоха хурката от едно нищо ,просто както си работеше добре без да пуши така и от раз трябваше да се оправя.Надявам се да съм бил полезен!
viksanlg написа:Здравей,колега!Няма да може да стане абсолютно нищо с това твое къртене и мазане и ако стане това ще е толкова временно ,докато се до запуши комина ви още.Спасението е само едно и то е отпушване на комина и по специално на самата лула на съседа ви под вас, където се съединява с общото коминско тяло!Миналата година имах този проблем и когато запалих мирише на първите три етажа над нас и до толкова стигна проблема ,че излизаше дим през камина на съседа под нас (той живее на първия етаж) и беше за пребоядисване направо хола му,докато при нас нямаше особенни проблеми, а се усещаше просто осезаема липса на тяга.Просто нищо няма да свърши работа освен един коминочистач.Когато моя дойде и го попитах защо така, макар коминът ми да беше чистен точно преди месец от него ми обясни,че понякога е необходима само една отлепена тънка люспа с нагар да падне и да запуши лулата за връзка с главното коминско тяло и димът сам си намирал от къде да излезе и не може са се спре до отстраняване на проблема. Аз живея на втория, а лулата ми се намира чак между 4 и пети етаж и всички ядоха хурката от едно нищо ,просто както си работеше добре без да пуши така и от раз трябваше да се оправя.Надявам се да съм бил полезен!
Благодаря колега,
Така и така съм се хванал на хорото и ще го довърша с мазането. Ще говоря с комшията да си извика коминочистач. А въпросната лула от къде се почиства, от покрива или от розетката на комшията.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
donko_r написа:... по време на ремонта махнахме гипса и запълнихме с пяна част от фугите а другите с итонг и пяна...
Това е важната част. Най-вероятно пяната е раздула навътре и е създала някаква тапа, която пречи на дима да върви нагоре и направо създава налягане, което пък вкарва дима вътре.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Това го правят от самата розетка с много дълга стоманизирана тел с едно или шест жила дебела 6-8 мм ориентировъчно като в края е разрошено за да раздира и отлепя нагара от стените и когато стигне до местото на прехода в главния комин се усеща като едно препядствие но те занаятчийте си го знаят и теб не те засяга.Накрая поне моя човек като приключи си запали цигарва в хола до розетката но като видях как дима вървеше буквално хоризонтално по посока на рочетката от половин метър разтояние от комина се успокоих и после си угаси фаса.Другия вариант е като сложат голямо парче вестник пак той ми е демонстрирал и трябва буквално да залепне на розетката и то яко и да се подгъне в опит да "влезе" вътре!Посто нямаш ли чист комин имаш липса на тяга и разсейване на пушека вътре в него и той си намира места от къде да излезе (поне така ми обясняваха).Дано кумиа да е чистен редовно защото ако не е тогава има само един начин и той е да се запали с контролирано горене за да изгорят смолите в него иначе нямат отлепяне ,но лично аз невярвам наякой да може да направи такова нещо в блок!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Нашия човек да си измаже яко стената,за да няма пушеци,а оня да си чисти комина,като иска.
Имам същия случай.Понеже са местили мивката в кухнята,от общата с банята стена е отишла на съседната,като тръбите са ги пуснали зад комина.Да,ама така са го поразкъртили и като запали някой надолу,пушека е в моята баня.Сега ще измажа всички фуги и толкоз.
Имам същия случай.Понеже са местили мивката в кухнята,от общата с банята стена е отишла на съседната,като тръбите са ги пуснали зад комина.Да,ама така са го поразкъртили и като запали някой надолу,пушека е в моята баня.Сега ще измажа всички фуги и толкоз.
Здравейте колеги,
Вчера довърших с мазането, НО ПРОБЛЕМА остава
.
Говорих с комшията да си извика коминочистач и да се чисти. Той ползвал тази печка 4-5 г. и със сигурност никога не е чистено.
Вчера довърших с мазането, НО ПРОБЛЕМА остава

Говорих с комшията да си извика коминочистач и да се чисти. Той ползвал тази печка 4-5 г. и със сигурност никога не е чистено.
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
И аз имам проблем с един комин в всекидневната, палена е печка дълги години и е задръстен със сажди.
Повиках коминочистач, по телефона му казах, че трябва да изчисти 3 метра дължина, пристигна с телена четка със 70 см дръжка, естествено не свърши 100% работа.
Сега съм решил лятото да го запаля, като сложа парцал напоен с нафта, знам че е опасно, но ако долу прикрия отвора няма ли да мога да регулирам силата на горенето на саждите в комина?
Ако някой е палил комин моля да сподели как го е правил? И дали моят метод ще даде резултат без да рискувам запалване на покрива?
Предварително благодаря за отговорите!
Повиках коминочистач, по телефона му казах, че трябва да изчисти 3 метра дължина, пристигна с телена четка със 70 см дръжка, естествено не свърши 100% работа.
Сега съм решил лятото да го запаля, като сложа парцал напоен с нафта, знам че е опасно, но ако долу прикрия отвора няма ли да мога да регулирам силата на горенето на саждите в комина?
Ако някой е палил комин моля да сподели как го е правил? И дали моят метод ще даде резултат без да рискувам запалване на покрива?
Предварително благодаря за отговорите!
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Един съсед си чисти комина като пали нафталин долу, но трябва да се внимава, един път беше прекачил нещо дозата, 2м над комина имаше пламъци. После 2 или 3 г няма проблем
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
tomata написа:Един съсед си чисти комина като пали нафталин долу, но трябва да се внимава, един път беше прекачил нещо дозата, 2м над комина имаше пламъци. После 2 или 3 г няма проблем
Аз също съм пробвал с нафталин, бях купил 6 пакетчета по 100 грама и ги сложих при запалена печка, при мен нямаше ефект. Не мога да намеря опаковка от 1 кг нафталин.
Освен това купих за 16 лева от Бриколаж пакет за отпушване на комини, никакъв ефект!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”