Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Respekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Respekt » Вто 01 апр 2008 22:00

И аз бях с тази нагласа за почивка и тя от мен и аз от нея ама вече май ще си почива ме за винаги!аз повече няма да ти досаждам казах ти каквото мисля решението си е само твое ;)!Успех

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 22:02

Въобще не ми досаждаш, напротив, приятно ми е да си говоря с теб.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 01 апр 2008 22:07

Колега Respekt тва са глупости вече. :lol: Не го стресирай така момчето, няма нищо страшно, никой няма да умира. Гаджето му ако държи на него няма да го остави и обратното ако не държи, ще го остави ако ще да се завърже за нея. Това не трябва да го спира. Миналта година почти всички, с които се запознах в щатите си имаха сериозни приятели и приятелки. За другите не знам как са се развили нещата, но при двете момчета с които бях близък нещата си бяха ОК. Даже сега връзките им са много по добри и стабилни от преди. Така че тва са глупости...

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Вто 01 апр 2008 22:32

Хайде и аз да споделя за моето ходене в USA. Бил съм 2 пъти и съм продавал сладолед (в камионче и обикаляш квартали). Плюсовете са че си сам шеф колко изкараш повече по-добре за тебе. Сам определяш ценита на сладоледите. Лошото е че всеки ден плащаш лизинг за камиона, плащаш бензина кеф ти да работиш кеф ти да не това са си разходи. За първа година $100 дневно е ОК. За втората $150+ бива. Разбира се всичко е до късмет на район защото имаше момчета които фалираха :(. Ако някой иска мога да се опитам да му намеря оферта за тази фирма но не е сигурно че бях там 2006г.
Като цяло всичко е до късмет, но важна е тръпката и да видиш съвсем различна култура.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 22:37

Това със сладоледите ми звучи малко несигурно .... не ме влече много много :) Иначе сигурно е готино, но ако успяваш.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Вто 01 апр 2008 22:49

наистина по-несигурно е но пък нали знаеш като ти е сигурно по-малко се печели а и се скъсваш от работа. докато тук рискуваш не се скъсвап от работа правиш пари. за последните 3-4 години в тази фирма да са ходили към 100 човека и да кажем че 10 от тях са били недоволни и работели да си избият парите или търсят друга работа. Но трябва да си внимателен защото малките деца тичат като луди и не ги виждаш и може да стане някой инцидент или да продаваш в някое гето и да ти извадят патлак и да ти вземат всичките пари. Плюсове и минуси. Зависи от човека и късмета

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 23:23

Значи работата си е доста сериозна :) А на вид не е кой знае каква. Утре е големият ден на истината :) Ще видя утре какви оферти се предлагат с последните дни .. дано има нещо.

Потребителски аватар
Respekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Respekt » Вто 01 апр 2008 23:55

Радвам се,,че ти е приятно!Попринцип си падам малко от досадните копеленца за това внимавам да не досаждам а щом ти е приятно longora,можем да минем на лични съобщения да не ми четат всички глупостите! ;)

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Сря 02 апр 2008 5:30

archimedes написа:наистина по-несигурно е но пък нали знаеш като ти е сигурно по-малко се печели а и се скъсваш от работа. докато тук рискуваш не се скъсвап от работа правиш пари. за последните 3-4 години в тази фирма да са ходили към 100 човека и да кажем че 10 от тях са били недоволни и работели да си избият парите или търсят друга работа. Но трябва да си внимателен защото малките деца тичат като луди и не ги виждаш и може да стане някой инцидент или да продаваш в някое гето и да ти извадят патлак и да ти вземат всичките пари. Плюсове и минуси. Зависи от човека и късмета

Това със сладоледите не знам как е било, но сега е доста на зле. Миналото лято дойдоха в Атланта маса българи с една фирма, и по 30на кинта на ден се изкарваха след разходите. 2006-а бензина е бил 2 кинта, сега е 3,20 и с тея американски камиончета идва нанагорно. 100 кинта със сладолед се изкарват само в на шефа квартала, на другите места една майка купува 1 сладолед за по 2-3 деца, мизерия яка. :?

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Сря 02 апр 2008 8:24

nadasdi написа:
archimedes написа:наистина по-несигурно е но пък нали знаеш като ти е сигурно по-малко се печели а и се скъсваш от работа. докато тук рискуваш не се скъсвап от работа правиш пари. за последните 3-4 години в тази фирма да са ходили към 100 човека и да кажем че 10 от тях са били недоволни и работели да си избият парите или търсят друга работа. Но трябва да си внимателен защото малките деца тичат като луди и не ги виждаш и може да стане някой инцидент или да продаваш в някое гето и да ти извадят патлак и да ти вземат всичките пари. Плюсове и минуси. Зависи от човека и късмета

Това със сладоледите не знам как е било, но сега е доста на зле. Миналото лято дойдоха в Атланта маса българи с една фирма, и по 30на кинта на ден се изкарваха след разходите. 2006-а бензина е бил 2 кинта, сега е 3,20 и с тея американски камиончета идва нанагорно. 100 кинта със сладолед се изкарват само в на шефа квартала, на другите места една майка купува 1 сладолед за по 2-3 деца, мизерия яка. :?

2006 бензина беше стигнал до $3.5 така че няма разлика. а отностно $30 и на мен ми се е случвало но също така имаше дни когато за мен си прибирах $200+ а ма 4 Юли $700 така че прецени. А отностно че камиона харчи много си е така. Но ако си в близките райони няма да даваш повече от $20-30 за гориво, което не е болка за умиране. Всичко е до късмет. Има и друго че трябва да си сериозен защото иначе почва да те мързи и да не изкарваш пари. Аз лично съм работил и с бели и с черни и с мексиканци. Наистина има такива които купуват на 3-те си деца 1 сладолед но имаше мексиканци които 3 човека ми правят сметка $20 което е не е малко. А черните как купуват не е истина но там малко е по-опасно по ред причини. А ако не ти харесва района можеш винаги да го смениш. Гадното е че шефовете са араби и половината персонал също :(. преди имаше едно момче което работеше 5-6 години и беше изградил връзки с тях и беше по-лесно сега не знам как е вече.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 02 апр 2008 20:44

Днесха обиколих 4 фирми - Usitcolurs, Integral, ToBeOne i Orange. Нещо не ми харесаха офертите особено ( може би защото си нямам компания ). От ToBeOne ми предложиха и аз да карам камионче със сладолед - 7$ на час или 25% от продажбите. Това как мислите .. добре ли е или е малко, защото само на това бих се хванал. Ако не си заслужава тука ще си намеря някаква работа и това ще е. А догодина мисля да се съберем повечко приятели и да заминем заедно една компания за да е по-весело :)

Потребителски аватар
Respekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Respekt » Сря 02 апр 2008 21:06

Колега според мен не си е оферта...аз не бих се хванал..сигурен съм че и тук ще намериш нещо добро :wink: Щом следващата година ще си ходите компания,по-добре си изчакаи самия ти по-добре ще се чувтсваш! :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 02 апр 2008 21:14

Може би наистина ще направя така ... А да попитам по принцип как се хваща втора работа? Пак ли през фирма ?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 03 апр 2008 8:26

longora написа:Може би наистина ще направя така ... А да попитам по принцип как се хваща втора работа? Пак ли през фирма ?

Не. В повечето случаи отиваш на място и започваш да обикаляш по потенциалните места за работа. В сезона винаги има възможност за втора работа, стига да не си пристигнал твърде късно.
Имай предвид, че повечето работодатели (за втора работа) искат SSN (Social Security Number), за да започнеш при тях. А за да ти излезе са нужни поне 10-тина дни, след като си подал документи.
По-ранното заминаване за САЩ ти гарантира по-големи шансове за намиране на втора работа ;)

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 03 апр 2008 12:21

Ами колега да ти кажа малко късно се сети. Значи добрите предложения за работа отиват още на декемврийските и януарските job fair-и. Така че догодина ако решиш да ходиш задействай нещата най-късно декември ако ще си търсиш работа през фирмата. Ако си намериш ти или някой друг ти помогне може да подадеш документи когато си поискаш.
А за шофьор ти казах, че трудно ще намериш, просто не съм срещал такива позиции до сега. Шофьор ако можеш там на място да станеш, но това си е късмет. Както и да е, здраве да е :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”