777 написа:Е.Димитров написа:"Как ще си купи хляб", задава въпрос друг колега.
Ми лесно, ще пазарува за 2 седмици, преди да се затвори всичко...Много е трудно да се проумее.
Абе ти от Марс ли идваш и завършил ли си 10 клас поне? Хайде помисли колко десетки хиляди полицаи трябват за да се сложи пълна блокада 14 дни. Хайде помисли колко от тия полицаи ще са заразени и как ще ги пресееш. И стига се излага с примери с Китай - нито си бил там последната година, нито имаш понятие какво точно се случва. В Северна Корея убиват без замисляне за нарушаване на мерките и въпреки това се намират магарета, които се изкушават да пробват я контрабанда я нещо подобно. Дай малко идеи как ще се блокира Столипиново и колко добър ефект ще има като затвориш 200 циганина в един панелен блок - ще си прехвърлят заразата 5 пъти по 14 дни. Или предполагаш да има по 2 полицаи на всеки етаж - денонощно?
Така,
аз в Китай не съм бил, ама и Вие вероятно в Северна Корея не сте били, което обаче не Ви пречи да споделяте мнение.
Именно, защото имам поне завършен 10 клас, мисля и говоря като възрастен човек с необходимата доза уважение, каквато при Вас очевидно липсва.
Разбирам, че често на човек му липсва двуизмерен поглед на нещата и не вижда правилно обстановката, но ето чета, че в Германия или Франция въвеждат такъв вечерен час.
Именно праволинейният поглед върху нещата дава подобни мнения. Когато казвам "праволинеен", това в никакъв случай не е обида.
За така наречените "гета", в които живеят маргинални общества, се затваря цялата общност на база математически модел , броят на населението по дни на затваряне. Тоест при население в такава общност от 10 000 човека (примерно) затварянето е за около 45 дена.
По повод патрулите, очевидно е нужна организация и разбира се разбиране в обществото за мерките. На нас българите обаче ни липсва подобно разбиране, дисциплина и хигиена. За това говоря. Ние вечно ще сме последните във всички положителни класации, но на първо място в отрицателните такива.
Разбирам, че това тук не е някаква висока трибуна, на база на която се взимат решения и не очаквам нещо да се промени.
За себе си аз съм избрал дисциплината, дистанция и лична отговорност към себе си, семейството ми и останалите членове на обществото, в което се намирам.