До 5 години пандиз за убито куче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Трябва ли да се лежи в затвора за убито куче?

Да
61
31%
Не
98
49%
Зависи от кучето
41
21%

Общо гласове: 200
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: До 5 години пандиз за убито куче

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 21:36

scuba написа:
Ludia написа:
ChimeyJimmey написа:
Ludia написа:мне, ще го изчакаме да порасне и ще му отрежем преден ляв и заден десен крак... винаги съм се чудел дали ще може да ходи така куче... :roll:

Няма нужда да го прилагаш на куче.
Пробвай със себе си.
Застани на 4-ри крайника и вдигни два диагонални.
А сега - щъкай напред-назад. mhihi

реално погледнато човек може да се държи и ходи/подскача по този начин - пробвал съм. Въпросът е, че крайниците на кучетата са малко по-различни от нашите...

нвма да мое да пикае. Тогава требе да остане на ЕДИН крак

прав си !!! накара ме да се замисля, и единственото решение е да се пробва на малко кученце. те нали пикаят без да си вдигат кратата.. В тази връзка някой има ли излишно такова ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 21:38

rosy написа:
gomez написа:Куче което нападне мен или човек в мое присъствие, ще го застрелям без окото ми да мигне. Включително и домашно!!!

Добре де, кучето те е ухапало ти ще го стреляш :shock Разбирам кучето да те стреля и ти така, ама то да те хапе, а ти да го стреляш някакси е неравностойно.

ммм да, и ти си прав. Чесно казано промени ми мирогледа. Предлагам ти да те вържа на вилата на мястото на мойто куче за 1 месец. Ще спиш в колибата и ще ядеш яденето му. А то да дойде да живее увас. Трябва да има справедливост за животинките, НЕ НА КУЧЕШКИЯ ЖИВОТ !!!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 23 апр 2010 21:39

Не да ме ухапе, а само да ме нападне!
Дай тогава да ги поканим кучетата в парламента, за да са равноправни.
Който има куче да си носи отговорностите в обучението и отглеждането. Бездомните кучета - добрите хода да си ги приютят вкъщи, а не да ги хранят от балкона!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 23 апр 2010 21:40

Аз само искам да вметна и да се обърна към всички които пишат по начин да ми затворят темичката, че ще им го върна тъпкано heavy metal zork :Mr Green Fun

Не да ме ухапе, а само да ме нападне!

Аз пак никъде не виждам да те стреля кучето :shock Толкова ли ти пречи като те нападне да му теглиш един шут :roll:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 23 апр 2010 21:54

Няма какво повече да напиша. Изказах си мнението. Няма сравнение между човек и куче. Обичам кучетата, но според мойте виждания за мястото им в живота ни.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 23 апр 2010 21:59

gomez написа:Няма какво повече да напиша. Изказах си мнението. Няма сравнение между човек и куче.

Някой да те е карал да сравняваш? :roll: :banghead:
А за бездомните кучета се писа толкова, че темата трябва да се прекръсти!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 23 апр 2010 22:04

Да !!! КОлегата прави сравнение между човек и куче, тоест да извади и кучето пистолет, ама какво да ти обяснявам. :да:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 23 апр 2010 22:08

gomez написа:Да !!! КОлегата прави сравнение между човек и куче, тоест да извади и кучето пистолет, ама какво да ти обяснявам. :да:

Ами колега много сте свежи всички които ще стреляте кучета :P Добре че само си говорите и не го правите :mrgreen: Хубаво е понякога човек да разпусне във форуми :drunk

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 23 апр 2010 22:22

rosy написа:Аз пак никъде не виждам да те стреля кучето :shock Толкова ли ти пречи като те нападне да му теглиш един шут :roll:

Мое ли само да постна едно ЛС, което пратих на един колега преди около месец?

scuba написа:..Навит съм с/у наем за пушката ти (аз нямам моя флоберка)да потренирам малко върху кучетата пред нас (не обичам да трепя кучета, за разлика от котките, но положението вече става нетърпимо - онзи ден се помъчиха да скачат на 4 годишния ми син - няколко яростни шута от водолаз с метални бомбета в кубинките свършиха работа, но се притеснявам, че е временно и аз смятам да ги испреваря)

И кво предлагате? Да седя и да ги чакам докато някой ден ше скочат на сина ми и мен няма да ме има ли?
ДАЙТЕ предложение КАКВО ДА ПРАВЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ?
Отговори от типа на "Обади си се на екомилосърдие" не се приемат

П.с. за трети път си променям мнениято, ама сега се сетих:
Все още чакам петролнатаглава да ми отговори на въпроса

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 22:41

няма на какво да ти отговарям, знаеш моето мнение.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 23 апр 2010 22:44

Явно вече сме много ОФФ, а и гледам всякакви дилеми се разрешават, та и аз ще се допитам:
Пред нас има футболно игрище.
За да се мине надолу се върви по официална пътека, с настилка и вичко, м/у игрището и един платен паркинг.
Едната футболна врата е точно по откъм пътеката, а зад нея огражедението е счупено.
Та има едни лумпени на по 20-30-40 години, които запушват цялата улица с колите си и гонят малките деца от игрището за да си играят те мачлета.
Та тези хубосници не спират да играят, когато минава някой по пътеката и редовно топката се 'шути' и минава близко до хората ползващи пешеходното съоражение.
Често минавам оттам с кучето си, дори с детето си и естествено заставам така, че те да не пострадат при евентуален удар.
Но все пак не мисля, че е редно да се озъртам на 100, като обран евреин.
Та питам, какво да направя?
Пистолет ли, пушка ли?
Защото шутовете не помагат (веднъж имаше инцидент докато жена ми беше бременна).
Дайте съвети какво да правя с футболните хулигани?
Гледам комшии се занимават с полиция, ама и това не помага (защото освен всичко играят до нощите и хората живеещи точно до игрището страдат).
Ножа е много болезнено.
Нещо по-хуманно?
Все пак сме европейци!

Та в тая връзка и предвид повечето изписано по темата, ще си позволя една констатация:
По просто, жестоко и противно същество от човека няма!
А бездомните кучета, мили другари, са плот именно на човека!

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пет 23 апр 2010 23:12

group® написа:Явно вече сме много ОФФ, а и гледам всякакви дилеми се разрешават, та и аз ще се допитам:
Пред нас има футболно игрище.
За да се мине надолу се върви по официална пътека, с настилка и вичко, м/у игрището и един платен паркинг.
Едната футболна врата е точно по откъм пътеката, а зад нея огражедението е счупено.
Та има едни лумпени на по 20-30-40 години, които запушват цялата улица с колите си и гонят малките деца от игрището за да си играят те мачлета.
Та тези хубосници не спират да играят, когато минава някой по пътеката и редовно топката се 'шути' и минава близко до хората ползващи пешеходното съоражение.
Често минавам оттам с кучето си, дори с детето си и естествено заставам така, че те да не пострадат при евентуален удар.
Но все пак не мисля, че е редно да се озъртам на 100, като обран евреин.
Та питам, какво да направя?
Пистолет ли, пушка ли?
Защото шутовете не помагат (веднъж имаше инцидент докато жена ми беше бременна).
Дайте съвети какво да правя с футболните хулигани?
Гледам комшии се занимават с полиция, ама и това не помага (защото освен всичко играят до нощите и хората живеещи точно до игрището страдат).
Ножа е много болезнено.
Нещо по-хуманно?
Все пак сме европейци!

Та в тая връзка ще си позволя една констатация:
По просто, жестоко и противно същество от човека няма!
А бездомните кучета, мили другари, са плот именно на човека!

колега донякаде си прав ако имаше кои да се погрижи за бездомните кучета няма да се стига до насилие или до жертви от кучета но реално погледнато кучетата са си бездомни попринцип диви животни са неможе да опитомим всички кучета все едно да кажем защо има толкова бездомни мечки в гората и защо няма кои да ги приюти за да не нападат други животни ПРИМЕРНО :012: а решението сус хулиганите които играят до кусно на игрището е лесно 2 3 комшии намирате отнякад епо една ваздушна пушка и вечерта в тъмното като играят ги почвате от различни тераси да ги стреляте и като ги насините 1 2 пъти повече няма да доидат пък и няма д аразберат от каде се стреля като е от няколко места гасиш лапмата пускаш завесата и почвате растрела :rocketwhore
П.С.ако греша нещу поправете ме изразявам мнение просто :012:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 23 апр 2010 23:17

аз пък искам да се върнем 1 век назад и кучетата да са наказателно отговорни, като толкова искате равнопоставеност mhihi и като ме ухапе някое, дядо Вазов да го осъди на 9 тояги без право на замяна

а иначе за тоя закон надали ще мине през НС, защото доколкото пише в статията това все още е на ниво МС, или ако мине, сигурно ще остане само глобата. Все пак правото е консервативна система, такива прояви на смелост и радикалност не се нравят на законотвореца ;)

едит: за игрището не са виновни "хулиганите, дето играят по нощите"(кви хулигани и кви нощи като там няма осветление), а тия дето са направили игрището и пътеката там. След като има такова хубаво игрище за обществено ползване и то с пейки за зрители, си е направо престъпление да не се използва. А като знаеш, че решетките зад вратите са счупени, доста по-нормално е или да не минаваш от там, или да внимаваш, защото не можеш да очакваш аз преди всеки удар да се оглеждам за минувачи наоколо.
И леко с пушките и ножовете, щото сега особено като се оправи времето, аз съм всяка вечер там :D

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 23 апр 2010 23:52

На мен нощните глупости не ми пречат. От другата страна ми е апартамента.
Пречи ми, че няма ограда, защото я разбиха келешите.

Luper написа:И леко с пушките и ножовете, щото сега особено като се оправи времето, аз съм всяка вечер там :D

Сложи си стикер :lol: , ама ако уцелиш щерка ми , на дали ще виждам много и ще влезна в на някой положението, че не видял и че дузпата била важна и решаваща :idea: :oops:

Осветление има.
Умници сложиха едни прожектори, които правят ден и хората в долния блок не могат да спят.
Пътеката е "официална" и не аз трябва да се махна. Или викаш да се движа по нощите или когато вали, за да не им преча?
По скоро някоя нощ ще платя на няколко бетоновоза за да построят един огромен бетонен куб там.
Паметник на батковците, които пре**ха на децата игрището!
Или ще напълня един тир с бездомни кучета да си поиграят и те там ;)
И не аз ползвам игрището, за да им заварявам огради и т.н.
Който иска да си играе - ще си осигури условията.
Не, че съм против такива игрища - напротив винаги много съм се радвал на товаи като дете съм го ползвал. Твърдо съм да има такива игрища, но да не се пречи на околните :idea: И в интерес на истината децата го ползват съвестно и се съобразяват. Спират, когато минава някой и т.н.
Но лумпените ....

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Съб 24 апр 2010 8:58

scuba написа:...

Отрови ги! Това със стрелянето неминуемо е по-ефикасно, ама може да те види някой от куче-обичащите и ще ти направи проблеми. Като минеш покрай тях им мяташ едно саламче с "пълнеж" (сода каустик, стъклена вата или някоя силна растителна отрова, като Каунтер например) и ще ги приключиш.

Междувременно можеш да си вземеш от някой оръжеен магазин супер лютив спрей за самозащите. Като няколко поредни пъти пръснеш едно куче в муцуната после като те види и те заобикаля отдалеч.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”