След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само навън

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само на вън

Мнениеот Ivailo » Съб 14 апр 2012 11:18

Петър Петров написа:Добре де, забрани, глупости, огладнели скапаняци...Тоя акциз за какво го плащам аз? Около 5 лева е една кутия цигари, същата струва около лев и педесе... другите пари за какво отиват, та да ме глобяват и да ми трият сол? Немаме си държавници и държавност и те това си е... Като си решат да не се пуши на обществени места в механата има място, моя си е, ше си пуша колкото си искам, като ми е кеф ше си пия както и колкото си искам и скапаната ни държава нема да земе и стотинка за това! Ако това е целта, добре...
Извинете за малкото отклонение от темата ама вече става смехотворно положението, колкото и да е трагично...

В Австралия кутия боро е $25.. Ако искаш ;)

Ето ти сравнение на цените в ЕС:
http://www.the-tma.org.uk/tma-publicati ... te-prices/

Тютюнопушенето е вредно, води до кви ли не болести и трябва да се забрани изцяло мен ако питаш.
Това са правилните стъпки, които предприемаме...
Вдигане на цените, забрани и т.н.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: И след 1 юни ще си пушим навсякъде

Мнениеот doaiena » Съб 14 апр 2012 13:30

lion_heart002 написа:Точно поради тези глупости може и да ни изритат и от евросъюза,сигурен съм и че за това си има определени начини!Моето лично мнение е,че не сме достойни да сме негови членове,най-вероятно и никога няма да бъдем!

Какъв евросъюз, бе момче, какъв морал, какви принципи, какви глупости говориш, този измислен съюз е на прага да се разпадне заради собствената си глупост, това е общество изградено от консуматори и бачкатори, точно копие на американския модел, изобщо не ми ги хвали, вижда се края на тази измислена империя, какво направиха те изчерпаха природните ресурси на земята, петрола почти е изчерпан, изсечени са милиарди акри гори, полезните изкопаеми са на минимума, ето това направи твоето възвишено общество което подкрепяш и съм сигурен, че ти лично не знаеш защо го правиш, ти си идеалния човек за днешния свят изцяло пропит и с промит мозък, осланящ се на казионните медии и евтини пропаганди!!!!!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 14 апр 2012 15:11

Aбсолютно!!Този евросъюз ни довърши !Изобщо не ни трябваше ,ама кой те пита!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 14 апр 2012 15:34

И в Турция пушенето е забранено на обществени места не само в Европа Ако ни изритат от EU аз пръв ще почерпя :058:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 14 апр 2012 15:42

Спокойно следва легализация на тревата .... райграса имам предвид :D !

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 17 апр 2012 22:40

Ivailo написа:
Петър Петров написа:Добре де, забрани, глупости, огладнели скапаняци...Тоя акциз за какво го плащам аз? Около 5 лева е една кутия цигари, същата струва около лев и педесе... другите пари за какво отиват, та да ме глобяват и да ми трият сол? Немаме си държавници и държавност и те това си е... Като си решат да не се пуши на обществени места в механата има място, моя си е, ше си пуша колкото си искам, като ми е кеф ше си пия както и колкото си искам и скапаната ни държава нема да земе и стотинка за това! Ако това е целта, добре...
Извинете за малкото отклонение от темата ама вече става смехотворно положението, колкото и да е трагично...

В Австралия кутия боро е $25.. Ако искаш ;)

Ето ти сравнение на цените в ЕС:
http://www.the-tma.org.uk/tma-publicati ... te-prices/

Тютюнопушенето е вредно, води до кви ли не болести и трябва да се забрани изцяло мен ако питаш.
Това са правилните стъпки, които предприемаме...
Вдигане на цените, забрани и т.н.

Ич не ме е еня кво е в Австралия! Аз съм в България!!! Бат Бойко като е толко нахъсан защо не спря тировете и вагоните с цигари от къде ли не, не казвайте че не знаете, щото се вижда, не казвайте че не печели някой на най-високо ниво, също е грешно... Ако ще се правят работите да се правят както трябва, не да трупа рейтинг ...
Иво, я кажи барабар с цените в ЕС как са заплатите, щото не ми дреме колко пари е кутия цигари в ЕС, дали човека в ЕС плаща за една кутия цигари колкото за дневната си прехрана? Стига популизъм, дайте реално ако може :beer

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 17 апр 2012 22:54

Петър Петров написа:Ич не ме е еня кво е в Австралия! Аз съм в България!!! Бат Бойко като е толко нахъсан защо не спря тировете и вагоните с цигари от къде ли не, не казвайте че не знаете, щото се вижда, не казвайте че не печели някой на най-високо ниво, също е грешно... Ако ще се правят работите да се правят както трябва, не да трупа рейтинг ...
Иво, я кажи барабар с цените в ЕС как са заплатите, щото не ми дреме колко пари е кутия цигари в ЕС, дали човека в ЕС плаща за една кутия цигари колкото за дневната си прехрана? Стига популизъм, дайте реално ако може :beer

Колегата нещо си се превъзбудил.....
Сега и бат ти Бойко виновен mhihi
Потърси грешката в теб - никой не те кара да си даваш парите за нещо което ти вреди както на джоба, така и на здравето, та и на здравето на останалите...
Като си в България и цените са високи, а заплатите ниски защо пушиш? Въпроса е прост и непровокативен. Просто ми се иска пушач да даде наистина логичен отговор, подкрепен с плюсовете да продължава да пуши.
Някак си не върви хора които нямат уважение към своето здраве и хигиена, да четат морал на другите че им нарушавали правото да пушат и да ги карат да не стоят в същото заведение :roll:

п.с. и сега като се замисля за какво съобразяване на непушачи към пушачи става дума ....
Що за лицемерие? На 30+ съм и винаги съм се съобразявал с пушачите. Излизам с приятели, стоим в залата за пушачи. Ако трябваше да има справедливост, пътите в които сме в зала за пушачи и непушачи трябва да се редуват и да са 50-50. Ама не - дори 1 пушач да има се избира залата за пушачи. И после непушачите били тези които са криви и не се съобразяват.
Тези пушачи които се съобразяват и осъзнават са много малко.
Имам само 1 приятел, който като запали цигара, се старае пепелника да е до него, цигарата извън масата и когато издухва да е някъде в страни а не срещу теб. За него пълен респект :bowdown
За всички останали пушачи които мислят че непушачите са им длъжни с нещо :beat_butt2

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 17 апр 2012 23:10

bugster написа:
Петър Петров написа:Ич не ме е еня кво е в Австралия! Аз съм в България!!! Бат Бойко като е толко нахъсан защо не спря тировете и вагоните с цигари от къде ли не, не казвайте че не знаете, щото се вижда, не казвайте че не печели някой на най-високо ниво, също е грешно... Ако ще се правят работите да се правят както трябва, не да трупа рейтинг ...

Колегата нещо си се превъзбудил.....
Сега и бат ти Бойко виновен mhihi
Потърси грешката в теб - никой не те кара да си даваш парите за нещо което ти вреди както на джоба, така и на здравето, та и на здравето на останалите...
Като си в България и цените са високи, а заплатите ниски защо пушиш? Въпроса е прост и непровокативен. Просто ми се иска пушач да даде наистина логичен отговор, подкрепен с плюсовете да продължава да пуши.
Някак си не върви хора които нямат уважение към своето здраве и хигиена, да четат морал на другите че им нарушавали правото да пушат и да ги карат да не стоят в същото заведение :roll:

Хубаво прочети и помисли какво съм написал, щото това с контрабандното продаване на цигари бърка и в твоя джоб :wink: Хазната се пълни и от акциз, па като не се плаща тоя акциз, нема и за хазната... Подробно, като за тебе обяснено... Не съм казал друго освен, че не са реални, целесъобразни и икономически необосновани действията на правителството в момента!
П.С. Пуша щото ми е кеф и искам да пуша - не моеш ми оспорваш това право, особено като сам си плащам за "услугата" а след като си плащам ще ползвам, ако трябва ще си плащам и за място в заведението с адекватна абсорбация! :!: То целата тема - глобяват те постоянно за колан, а наркодилърите си ги кътат - не ги знаят кои са? Ся ми кажи пак щото Бат Бойко не е виновен...

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 17 апр 2012 23:42

Петър Петров написа:Хубаво прочети и помисли какво съм написал, щото това с контрабандното продаване на цигари бърка и в твоя джоб :wink: Хазната се пълни и от акциз, па като не се плаща тоя акциз, нема и за хазната... Подробно, като за тебе обяснено... Не съм казал друго освен, че не са реални, целесъобразни и икономически необосновани действията на правителството в момента!
П.С. Пуша щото ми е кеф и искам да пуша - не моеш ми оспорваш това право, особено като сам си плащам за "услугата" а след като си плащам ще ползвам, ако трябва ще си плащам и за място в заведението с адекватна абсорбация! :!: То целата тема - глобяват те постоянно за колан, а наркодилърите си ги кътат - не ги знаят кои са? Ся ми кажи пак щото Бат Бойко не е виновен...

По-добре да гледам някой филм вместо да чета какво си написал .... сценария ти за конспирация е много постен и имаш леки разминавания с действителността :063:
Ще ми извиняваш ама това че не пуша и не купувам цигари ми се отразява на джоба, ама в аспект обратен на това което се случва при теб mhihi
Ще пушиш където си искаш ама не и след приемането на закона .... то той се приема заради такива като теб - хора при които с друг начин не става :063:
Поне за едно си прав - ще си даваш парите с кеф и здравето ти ще става на кенеф :applause:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 18 апр 2012 0:00

bugster написа:
Петър Петров написа:Хубаво прочети и помисли какво съм написал, щото това с контрабандното продаване на цигари бърка и в твоя джоб :wink: Хазната се пълни и от акциз, па като не се плаща тоя акциз, нема и за хазната... Подробно, като за тебе обяснено... Не съм казал друго освен, че не са реални, целесъобразни и икономически необосновани действията на правителството в момента!

По-добре да гледам някой филм вместо да чета какво си написал .... сценария ти за конспирация е много постен и имаш леки разминавания с действителността :063:
Ще ми извиняваш ама това че не пуша и не купувам цигари ми се отразява на джоба, ама в аспект обратен на това което се случва при теб mhihi
Ще пушиш където си искаш ама не и след приемането на закона .... то той се приема заради такива като теб - хора при които с друг начин не става :063:
Поне за едно си прав - ще си даваш парите с кеф и здравето ти ще става на кенеф :applause:

Чакай малко сега :) Не искам да се заяждам с който и да било!!! Погледни реално на ситуацията и положението в момента, пообиколи околните бакалии и денонощни магазинчета, питай ги дали имат цигари без бандерол и кажи честно после, че никъде не си намерил. Аз не знам в твоя джоб какво влиза, какво излиза, то си е твоя работа. Дай ми една основателна причина да плащам по пет лева за кутия цигари и да не я изпуша! Кенефа със здравето не идва от цигарите, поне не е основен рисков фактор, както се опитват да прокарат некои хорица. Превишените рискови норми са от колите без катализатори, от производители с уж работещи филтри и "некои" други "елуементи". Повече инфо не давам, ама в момента за всеки нормално мислещ човек е ясно какво е положението.
П.С. Кажете защо точно в тоя момент се раздухва тоя "проблем"...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 18 апр 2012 0:21

Петър Петров написа:П.С. Кажете защо точно в тоя момент се раздухва тоя "проблем"...

Нищо не се раздухва, откакто мина на първо четене няма дори и ред за този нов закон из новинарските издания, все едно го няма. Че то за бебето на Божинов пише повече отколкото за този закон. Просто ще си дойде първи юни и кротичко ще си пушите само вкъщи. А да оспорваш доказаните вреди от тютюнопушенето (активно и пасивно) е толкова налудничаво, че не заслужава отговор. И какво е общото с наркодилърите и филтрите на предприятията?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само навън

Мнениеот Traytor » Сря 18 апр 2012 0:37

Истината е, че на заведенията им бяха дадени всички шансове... Никой не си свърши работата, ако бяха направили по една сносна вентилация и наистина бяха направили разделени помещения за пушачи и непушачи можеше да не се стига до тук... Аз съм пушач и въпреки това ми е писнало да седна на кафе и да ми се насълзяват очите от дим... Но да ми забраняват да пуша на открито пред университета... Е това не го разбирам...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 апр 2012 4:00

Какви шансове са дадени на заведенията - пушачите са мнозинство. Какво да направят кръчмарите, ако изгонят пушачите заедно с тях ще спрат да идват и доста непушачи защото в компанията им има пушачи. Петър Петров е напълно прав за далаверата на партийните кадри с контрабандните цигари, сега ще направят и кръчмарите перманентни нарушители защото тази забрана явно няма да се спазва и разни държавни служители ще се гушат под масата по същия начин, както сега се гушат от цигарите без бандерол.
В датските кръчми се пуши - още едно доказателство, че има нещо гнило в Дания. Ние за пореден път се правим на по-католици от папата.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 апр 2012 7:13

Цялата тая работа с цигарите е една спекулация.Като са толкова вредни и загрижените ни за нас управници искат да се погрижат за нашето здраве,защо не забранят със закон производството и вноса на цигари?А вместо това всеки ден се появяват все нови и нови родни и чужди марки.А сравнение с цените тук и в Европа изобщо не може да се прави.В Люксенбург кутия Малборо е 4,60Е,но заплатата там е към 2-3000Е.Не знам дали някой е ходил в Люксенбург,но там пазара е залят от цигари и тютюн,които си взимаш за без пари дето се вика,и то качествен.Като пример:Кутия от 200гр тютюн Камеле 11Е и няма нищо общо с Камела,който продават тук.Тук същата кутия Малборо е 5лв,а заплатите 500-700лв.Същото е и с горивата.Съотношението цена-заплата при нас е мнооооооооого сбъркано поради интерес на някои хора народа да е беден.Мога да ви дам доста примери за това,като цени на горива,цени на храната тук и на запад.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 18 апр 2012 7:42

Нима е нужно правителство за да те спре да пушиш?
По-скоро е нужна воля и желание.....
Който иска да си пуши ще си пуши дори и да не се продават. Нещо се бърка идеята на закона, а той е да предпази непушачите.... деца, бременни и други подобни, а не да спира пушачите да си пушат....
И стига с тва че заплатите в Европа са различни. Като са скъпи и заплатата малка що си я купуваш тази отрова?
За нашите стандарти, да се дават до половината пари от заплата за нещо което е доказано вредно, е пълно безумие. Нима няма по-добро приложение на тези пари?
Ама не - доста хора упорито си държат на това scare
Според мен е луд този който купува "баницата" а не тоз който я продава
Скъпо ми било ама ще се тровя щото така искам ... бати абсурда :063:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”