За бездомните кучета по улиците - декларация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: За бездомните кучета по улиците - декларация

Мнениеот golfer » Съб 09 окт 2010 14:00

всички, които са писали в темата защитавайки бездомните кучета нямат деца.
ще мине време и ще пеете друга песен
малки сте още, много филми гледате и си плямпате глупости.

имал съм 3 кучета не ми обяснявайте за любов към животните, хуманност и пр.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 09 окт 2010 14:20

Голфъра е напълно прав за ситуацията с децата.
Преди няколко години малката си играеше с домашното куче - бутаха си главите един в друг и го мачкаше и хапеше. За незнаещите кучето е ротвайлер. И както е известно стана играчка - плачка. При поредното "хапане" един друг, детето си извъртя главата и буквално си сцепи устната в зъба на кучето. Понеже няколко пъти преди това беше предупредена, че ще стане беля или поради друга причина не се разрева.
Ще кажете защо е е тази увертюра? В този момент ми идваше да убия кучето, въпреки че осъзнавах, че реално вината е по-скоро в детето. Това не попречи буквално да бъде смазан от бой. Сега не искам да чувам, че не съм бил прав!
Идеята ми е друга - дали ако кучето беше бездомно или домашно и то бе нападнало, ухапало, наранило щеше да е още живо? Ами да ви отговоря веднага. Ако домашното ни куче имаше вина за нараняването, на който и да е член на семейството ни до 24 ч. щеше/ще е приспано.
Обичам много, ама много кучетата, независимо от породата им, но човешкия живот или здраве по никакъв начин не можа да се поставя на "кантара" куче-човек.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 09 окт 2010 14:47

scuba написа:ДО: гусин пожарникаря - Бойко Борисов
ДО: гжата кмет на СОфия - Йорданка Фандъкова
ДО: гучезащитници - квито и да сте боклуци

ДЕКЛАРАЦЯ!
От мен :Виктор Агоп Мелконян.
Декларирам, че от утре започвам пречистване на квартала ми - Люлин 2. "Пречистване" да се разбира като необусновано ужищоение на бездомни псета, кастрирани такива и на всякви четириноги, пречещи на дъщерями да иде на училище. Благодаря на всикчи

и така, след десетина страници писане във форума какво става!
ДЕКЛАРАТОРА ИЗПЪЛНИ ЛИ СИ ЗАКАНАТА?
Посоченият ден мина, само че как - в чешене на клавиатурата и показване на мускули в нета или в реални действия, каквито и да са те?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 окт 2010 16:29

scuba написа:ДО: гусин пожарникаря - Бойко Борисов
ДО: гжата кмет на СОфия - Йорданка Фандъкова
ДО: гучезащитници - квито и да сте боклуци

ДЕКЛАРАЦЯ!
От мен :Виктор Агоп Мелконян.
Декларирам, че от утре започвам пречистване на квартала ми - Люлин 2. "Пречистване" да се разбира като необусновано ужищоение на бездомни псета, кастрирани такива и на всякви четириноги, пречещи на дъщерями да иде на училище. Благодаря на всикчи

и пак, и пак, и отново многократно, въпреки усилията на няколко човека (включая и моите собствени) темата беше измествана в брутално отношение към ВСИЧКИ налични дори торни червеи около кръвожадните членове на тоя форум...?!!
мисля че е време да извадиме всички главите си от задниците и по внимателно да четеме УСЛОВИЕТО НА ЗАДАЧАТА, преди да се хващаме да пишеме отговора й.
а именно:
контролирано и пълно премахване на ВСИЧКИ АГРЕСИВНИ към хора бездомни (че защо не и домашни) животни.
ха дано в прав текст някой най накрая разбере идеята на тая тема!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 09 окт 2010 17:49

Petrolhead написа:
bomber написа:
hooligans написа:Вие не сте хора бе :screwy
Не виждам тая тема защо се дискутира още
Дано децата ви някой ден да не опитат нещата които приготвяте за кучетата..
я се осъзнайте малко, ква е тая злоба кво е тва нещо
животните даже не са толкова жестоки

От човека по жестоко няма...
Кото чета постовете на повечето ви ме хваща страх честно...баси съдизма...
Да ако някое куче е яко агресивно и нахапе накой мой близък недай си боже и аз бих го убил, но незнам защо слагате всички кучета под общ знаменател и всички под ножа...
Всеки ден се убеждавам колко агресия има в Българина...
И една случка от наскоро, жалко че бях без кола да го настигна тоя боклук и да му строша носа. Може ли на спирка пред хора и деца, малко кученце да пресича и боклука да дади газ и нарочно да го сгази би...ей полудях ако го бях докопал тоя можеше и да го лежа сега...Явно така трябва от както се родят да биват избивани да се газят, да се стрелят, тровят, да се слагат кукички в храна да се бесят, колят и т.н.

тва е бил лудия

може би... и кво ? що не го научи да пресича, като си толко загрижен ???

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 09 окт 2010 17:59

vaskoto1 написа:контролирано и пълно премахване на [b]ВСИЧКИ АГРЕСИВНИ

Васко, няма разлика... агресивни или не, при определени ситуации са опасни. Онзи ден, там където си разхождам мойто куче ( на което събирам това което оставя на тревата :idea: ) имаше 4 кучета, хранени от жена от съседен блок. Тя, същата ме уверяваше един ден как кучетата са обезпаразитени и кастрирани. Та по отделно не са агресивни. Тръгват към мен заради кучето ми, но като им кажа "чиба" бягат. Нямах против тях, или по-точно не бях взел мерки, да ги разредя, понеже има много блокове наоколо. До преди няколко дни. Случи се така, че изведох кучето късно - след 23ч. Ходя си аз с него , разведох го и на връщане минавам през "тяхната" територия. Тръгнаха 2 с лай след мен но аз си продължих, защото знам че няма да направят нищо. В следващия момент други 2 изскочиха отстрани м/у две коли без да ги усетя, че приближават... Хубаво, че си носих чантичката с мен. 2 вече няма да правят проблеми. Аз съм ЗА изчистване на улиците от бездомните кучета.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 09 окт 2010 18:00

Аз постъпих отговорно.

Обадих се в Екоравновесие. Бяха учтиви и внимателни към мен. Обещаха за пълно съдействие в кратки срокове. В момента или си въобразявам или днес не съм видял нито 1 койот.

Много добре осъзнавам, че работата вероятно е от ден до пладне, но храня надежда, че може и да има ефект.

Ако нещата се влошат отново, повярвайте ми, няма и 1 мускул да мръдна върху клавиатурата... Нито пък ще ми трепне окото.

Жалко е, че т.нар. "природозащитници" не четат мненията на brabus, vaskoto1, dobrin и т.н. :idea:

dobrin го е написал чудесно... жалко, че никой не му обърна капка внимание... :idea:

dobrin написа:Официално се разграничаваме от използването на каквито и да е безмислено и неоправдано жестоки начини и методи за умъртвяване на животни, но същевременно призоваваме всички бездомни кучета да бъдат прибрани от улиците на страната и в случай, че не им бъде намерен стопанин, да бъдат умъртвени по възможно най-хуманния начин.

От друга страна, неизпълнението на горното ще създаде предпоставки за нас, гражданите на тази държава, при необходимост, да браним себе си, близките си или други изпаднали в нужда лица, чрез причиняване на смърт или тежка телесна повреда на всяко животно, което прояви агресия, създаваща основателна опасност за здравето ни.

П.П.: Лудия също е много прав! Колкото са повече, толкова по-силни се чувстват...

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 09 окт 2010 18:16

Ludia написа: Аз съм ЗА изчистване на улиците от бездомните кучета.

:да: :да: :да:

срещу къщата ми има градинка,в нея от наколко месеца се подвизават две псета,хранят ги комшиите.Но един ден като си минавах с колата и едното се изтича,удари се челно и ми захапа калника :screwy ,след време и приятели пострадаха от това нещо, както и други хора.Един ден ми писна и си изкарах питбула(не го изкарвам много често ,че е малко агресивен death ).Та изкарвам го (държа го на повод винаги)и едното му налита при което го подминахме,задърпах го моя,но навръщане пак така и му поосвободих повода.Излязоха комшии и нали се сещате...

Та въпроса ми е кога ли ще ухапят някое дете(дано не се случи),та някой от тия малоумници да му дойде акъла.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 09 окт 2010 18:22

Аз едно не мога да разбера, защо аджеба не действате, ами само лаете г-да?
Айде един си призна, че действа и това е Лудия, а останалите??!
Защо се правите на хладнокръвни задклавиатурни куче-инквизитори, а не действате, а водолазчето?!?
Сложи снимки на убити кучета поне, и после нека г-н голфера да я окачи като важна!
Ей, аман братче :screwy

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 09 окт 2010 18:28

Koлко мъка има по този свят.
Нека се евтанизират злобните кучета , както е в целия свят.
Ама сульо и пульо да решават съдбите(без никакво право)на живи същества е смешно.
На хората , които влизат в границите на горните двама им пожелавам най - чистосърдечно гадостите ,които прилагат към животните да им се случат и на тях.
Почвам да се чудя дали някои хора , трябва да се наричат изобщо така. :shock

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 09 окт 2010 19:02

всичко е наред, колегата вади, стреля и убива. защото не им харесва, как и от къде са излезнали. не я разбирам тази работа

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 09 окт 2010 19:19

Съвсем случайно съм и авджия. Сигурен съм, че има и други такива тук (колегата Лудия със сигурност).
Та да ви кажа как стои въпроса в уроците за ловджиите. Какво се прави, ако в гората се види скитащо куче? Убива се на място, без да се изследва дали е агресивно или не. Да ви кажа ли защо? Защото бездомните скитащи кучета се събират на глутници и избиват цели популации сърни и друг дребен полезен дивеч.
Та същото става и в населените места, с тази разлика, че там се хранят от кофите или от някой малоумник, който си мисли, че въпросната глутница ще му опази имането - магазин, кръчма, склад ... Въпросът е, като се прочетат малко книжки, че кучетата са териториални животни и като се заселят някъде, пазят територия.
Абе все тая, не ми пука каква е причината, едно е ясно - човешкият живот е по-важен от кучешкия. Не е нормално да се опитваме да защитаваме друг животински вид (щото и ние сме животни) за сметка на здравето на нашето поколение.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 09 окт 2010 19:27

Petrolhead написа:всичко е наред, колегата вади, стреля и убива. защото не им харесва, как и от къде са излезнали. не я разбирам тази работа

вземете мерки това да не е вашето дете ...
Изображение

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 09 окт 2010 19:29

или вашето куче ?

http://vbox7.com/play:3d765261

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 09 окт 2010 19:34

dobrin написа:Съвсем случайно съм и авджия. Сигурен съм, че има и други такива тук (колегата Лудия със сигурност).
Та да ви кажа как стои въпроса в уроците за ловджиите. Какво се прави, ако в гората се види скитащо куче? Убива се на място, без да се изследва дали е агресивно или не. Да ви кажа ли защо? Защото бездомните скитащи кучета се събират на глутници и избиват цели популации сърни и друг дребен полезен дивеч.

не само бездомните.... овчарските също попадат в клуба на скитащите, ако нямат " спънки "...
Да не говорим за хорицата по вилните зони. За съжаление те едва ли могат да пишат по форумите. Лично съм виждал как на улицата на която е нашата вила 4-5 кучета нападнаха баба с внучето й, малко момиченце.... улицата е 500м отстрани само огради и мрежи, жената няма къде да отиде, вдигнала момиченцето на ръце... добре, че в същия момент минавах с колата... всъщност бях вече подминал, та задна и газ да ги разгонвам...
Природозащитниците нека говорят каквото искат, аз спа по-добре след всяка подобна случка, с очакван край....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”