Акции срещу дебилията и администрацията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Акции срещу дебилията и администрацията

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 29 юни 2011 20:23

ей... като слезеш от колата, и повървиш малко пеша колко работи виждаш.

Та да почна разказа, за това което подех днес. Признавам си, че ме е страх от кучета. Пътят ми минава през една много хубава градинка, повечето от вас я знаят (тази която е зад Патиланци, и се намира между двете училища в Младост 3). Въпросното паркче/градинка е зона забранена за кучета. Има знаци нарисувани, табели по оградата на училищата, и набити знаци на колове. Та всяка вечер след 18:00ч точно до оградата на едно от училищата се събират хора с кучетата си, като има дни в които наброяват 20тина кучета. Без намордници, отвързани да тичат и да играят. Нямам нищо против, но всеки път минавам на страх от там. Все пак градинката е забранена за тях. Майки със щъкащи деца, и отвързан пит бул тича покрай тях. Кучета се врът в краката на пешеходците, а те се дърпат уплашено като мен. Нямам нищо против, но хората по закон трябва да държат кучетата си на повод, да ги разхождат в предвидените за целта места, да им събират фекалийте, да имат паспорти на кучетата в себе си. Та днес след една доста неприятна случка, с едно куче което започна злобно да ми се зъби, да ме лае, а стопанина седеше от страни и гледаше сценката. След като се разминах благополучно, се обадих в Столичен Инспекторат и им обясних как стоят нещата. Казаха както винаги, че ще предадът сигнала. Но това е новото нещо с което се захващам, и докато не почна да минавам спокойно от там, без да се оглеждам постоянно и в страх, че ще бъда нападнат, няма да оставя нещата на мира. Още веднъж нямам нищо против собствениците на кучета, и моля не превръщайте темата в спор, за и против. Не е това целта и!

Последна промяна от Bobi_S13 на Съб 02 юли 2011 8:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 29 юни 2011 22:29

Kaizer Soze написа:Изображение

Дай по-голям формат де.Няма си вадя очите :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 30 юни 2011 3:56

Bobi_S13 написа:ей... като слезеш от колата, и повървиш малко пеша колко работи виждаш.

Та да почна разказа, за това което подех днес. Признавам си, че ме е страх от кучета. Пътят ми минава през една много хубава градинка, повечето от вас я знаят (тази която е зад Патиланци, и се намира между двете училища в Младост 3). Въпросното паркче/градинка е зона забранена за кучета. Има знаци нарисувани, табели по оградата на училищата, и набити знаци на колове. Та всяка вечер след 18:00ч точно до оградата на едно от училищата се събират хора с кучетата си, като има дни в които наброяват 20тина кучета. Без наморници, отвързани да тичат и да играят. Нямам нищо против, но всеки път минавам на страх от там. Все пак градинката е забранена за тях. Майки със щъкащи деца, и отвързан пит бул тича покрай тях. Кучета се врът в краката на пешеходците, а те се дърпат уплашено като мен. Нямам нищо против, но хората по закон трябва да държат кучетата си на повод, да ги разхождат в предвидените за целта места, да им събират фекалийте, да имат паспорти на кучетата в себе си. Та днес след една доста неприятна случка, с едно куче което започна злобно да ми се зъби, да ме лае, а стопанина седеше от страни и гледаше сценката. След като се разминах благополучно, се обадих в Столичен Инспекторат и им обясних как стоят нещата. Казаха както винаги, че ще предадът сигнала. Но това е новото нещо с което се захващам, и докато не почна да минавам спокойно от там, без да се оглеждам постоянно и в страх, че ще бъда нападнат, няма да оставя нещата на мира. Още веднъж нямам нищо против собствениците на кучета, и моля не превръщайте темата в спор, за и против. Не е това целта и!

Браво, Боби, тормоз до последно!

Иначе днес по улицата към армията видях само един мерцедес, явно забравен отдавна, с жълта бележка на предното стъкло..
Та последно забранено ли е влизането в паркинга на армията?

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 30 юни 2011 9:39

Млако развитие...

преди 1ч получих обаждане от Столичен Инспекотрат. Една госпожа/госпожица ми се обади, да и разкажа отново случая, за да си направи подробни бележки и да видят какво могат да направят по въпроса. След това се оказа, че това нещо се случва извън работното време на общината което било до 17ч. Също така ми каза, че през деня са правили няколко проверки във въпросната градинка/парк през деня, но почти нямало никой. Були съставили само два акта. В кв. Младост имало няколко места специално пригодени и разрешени за разходка на кучета, като едното било до супер маркет Хит, другите не можа да ми ги посочи. Нейният съвет към мен беше да се обадя в полицията. Вече във всяко районно управление, имало назначена "общинска полиция", която следяла за тези неща. Имала право да съставя актове, на стопаните нарушаващи законовата наредба. Скоро щели да се гласуват още изменения по тези закони, с цел затягане на мерките, и налагането на глоби, спазването на закона.
Разговора продължи 6мин. в които дори, тя успя да ми прочете и част от законна. Каза ми още, че ако полицията откаже, да им кажа че това е тяхно задължение след 17ч, и според Софийска община те са длъжни да вземат мерки и да обърнат внимание на сигнала ми.

Разходката на кучета в парковете, които не са изрично забранени, времето разрешено и предвидено от закона е от 18:30 - 9ч сутринта, съответно забранено от 09:00 - 18ч. Кучетата трябва да са на повод през цялото време, и ако кучето е над 10кг. или опасно, задължително с наморник.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 30 юни 2011 10:23

Bobi_S13 написа:
Разходката на кучета в парковете, които не са изрично забранени, времето разрешено и предвидено от закона е от 18:30 - 9ч сутринта, съответно забранено от 09:00 - 18ч. Кучетата трябва да са на повод през цялото време, и ако кучето е над 10кг. или опасно, задължително с наморник.

Здравей Bobi_S13
ако това е вярно - както са ти цитирали закона, тогава как да си обясня масовото нашествие на "кучкари:" извън тези часове в паркове като Борисова градина, Заимов, Южен парк.....
Къде са общинските полицаи и служители на Общината , хайде за градинка в Младост може и да не знаят , че има нарушения ама в тези паркове....
не знам какво да си мисля - освен че са се активизирали предизборно, щото наредбите не са от вчера или онзи ден
Bobi_S13, това, което правиш с гражданската си активност е повече от похвално
ако все повече хора започнат да го правят може и да мръднат нещата в правилна посока някой ден :)
поздрави
:beer

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 30 юни 2011 10:26

може да зададеш въпроса си на: 02/9875555 - Столичен Инспекторат
там ще ти отговорят, посъветват и приемат сигнала.
А ако е след 17ч може да потърсиш др. посочена инстанция на тел. 166, не на 112 защото те няма да предадат съобщението на никой.

Потребителски аватар
No Limit Performance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот No Limit Performance » Чет 30 юни 2011 10:43

Да, само тормоз му е майката.
Българина трябва или да го изложиш на публично място пред всички или да му бръкнеш на дълбоко в джоба за да го накараш да си размърда задника. death

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 30 юни 2011 10:59

Значи при забелязано нарушение на наредбата звъним на 166, от там им казваме да ни свържат с общинска полиция - еди кой си район и там докладваме.
Боби, още един път евала!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 30 юни 2011 13:22

Beco_ написа:браво гледам бТВ-то и супер много се накефих за акцията до Борисовата, но докога ще е така,най-вероятно до утре сутринта и всичко пак ще си е същото.
death

Пак ще е същото, щото дебилите с черните джиб не ги стряскат особено дребните глобички. За тях трябват ТАКИВА мерки. :bishop

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 30 юни 2011 13:33

ISRalien написа:Значи при забелязано нарушение на наредбата звъним на 166, от там им казваме да ни свържат с общинска полиция - еди кой си район и там докладваме.
Боби, още един път евала!

тц...да те свържат с районното в определения район, там съобщаваш, и те си знаят кой да пратят ;)

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 01 юли 2011 13:32

Софиь, кръстовището Раковски/Гурко, 1 юли 2011, 12:47. Автомобилът е не спрян, а продължително паркиран...

Image003.jpg

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 01 юли 2011 16:35

За тях законите не важат.
Вчера в Слатина при червен светофар, полицейската кола зад мен влезе в насрещното и мина на червено. mhihi

Ето и нещо интересно от БНТ:

Нашата зрителка Кристина Стоянова ни пише:

"Ние работим във фирма, която се намира на ул. "Клокотница" № 2А. От вчера (23.06.2011 г.) се извършват ремонти дейности на участъка от улицата, по която по принцип непрекъснато минават автомобили, а автобуси влизат и излизат от Централна автогара. Ремонтите дейности включват изрязване на цели платна асфалт и полагане на такъв.

Днес решиха да полагат асфалт точно пред административната сграда, в която работим. От чисто любопитство решихме да видим как точно се случва процесът. С изненада установихме, че пътят не се затваря, докато се извършват ремонтните работи, което е реална предпоставка за пътно-транспортни произшествия, създава опасност за работниците на пътя,
както и за самите пешеходци.

Не стига това, но и работниците предпочетоха да почиват на масите на заведението в нашата сграда, докато пият бира и пушат цигари. Това, което ни удиви най-много, обаче, беше, че качеството на извършените дейности беше компрометирано, тъй като всички автомобили започнаха да минават по пресния положен току що асфалт, както можете да видите и от клипчето, което сме приложили.

По свидетелства на хора, които са следели процеса и вчера, водач на мотоциклет също е минал с голяма скорост върху асфалта, което, разбира се, е наложило след това работниците отново да оправят настилката".

http://bnt.bg/bg/news/usernews/55562/ab ... ane_na_pyt

И още нещо http://bnt.bg/bg/news/usernews/55186/pr ... jnija_park

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 01 юли 2011 18:58

Ответен удар на мутрите, на които редът не им харесва:
http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... pojar.html

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 04 юли 2011 14:46

ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ.

ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ.

ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, НЕУРЕДИЦИ, ДУПКИ, РАЗБИТИ ШАХТИ, ТРОТОАРИ, ПАВАЖ, ВОДОТТОЦИ, ОСВЕТЛЕНИЕ, КОТКИ, КУЧЕТА, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ !

НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!!

0887 187 807; 0889 701 785 ДЕНОНОЩНО !

Попълнете следния формуляр, така ще получите входящ номер на вашата молба, жалба, също като всяка

обикновена молба, жалба към общината чрез ВИРТУАЛНО ДЕЛОВОДСТВО.

За всякакви сигнали, ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ, свързани с общината попълнете: www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

ЗА ДУПКИ в София: dti.signali@abv.bg

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО

987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ.

ЗВЪНЕТЕ, НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ!

САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ!

Най-сигурният начин ЗЛОТО да победи, е добрите хора да не правят НИЩО!!!

Безразличието убива!Това ли искате !! Звънете или пратете имейл при всеки възможен случай.

ЗАЕДНО ЗА ЕДНА ПО-ДОБРА СОФИЯ!

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Пон 04 юли 2011 17:54

колеги днес ходих да покарам колело и минах през парка и любимата "забранена" за коли зона ....ами коли има и то доста ! седях и гледах как колите влизат, паркират и ми стана едно ... следващото нещо което направих- застанах на входа на парка по средата на пътеката с колелото и реших да видя дали ще мога да спра някоя кола ..резултата беше следния
-много народ ме гледаше странно а някои дори ми се смееха открито
-едва не ме сгази Хасковски мерцедес ...
-целия парк кънтеше от виковете ми еееееее не видя ли знакааа :mrgreen: :oops: :mrgreen:
- успях да спра една кола ..караше жена обясни ми, че имало и без това коли и се извинява след което ....ме подмина и влезе в парка ....
ми това е реалното положение ! време е според мен да се съберем и да блокираме въпросната алея ....
многооо съжалявам, че като карам не си нося мобилния иначе щях да им запаля телефоните на кат ..столична община ...инспекторати ....и мисля да почна да снимам и звъня за всяко нарушение което видя ! дано някой ден нещата се оправят благодарение на обединението на хората срещу идиотизма !!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”